Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Nedbetaling av billånet

Nå er bilen i hus (ok garasje), og billånet i Skandiabanken. For øvrig den beste banken å ha et billån i sies det? Den effektive renten ble på 5% noe som kan sies som helt kurant for å være et billån. En tredjedel av bilen er allerede betalt men resten, altså de -236 383 kronene skal betales. Jeg har tatt lånet på 6 år men, planen er å betale ned dette raskere. Skulle det være slik at nedbetalingsplanen følges vil restgjelden stå i ca 210 000 desember 2011. Synes ikke det er godt nok så jeg setter et enkelt mål på å komme under 200 000 kroner i løpet av 2011 en gang. Helst før desember selvsagt og så raskt som mulig.

Jeg vil for øvrig skryte litt av nettbanken til Skandiabanken, foretar man en ekstra innbetaling får man velge om man vil redusere terminbeløp og beholde løpetiden eller redusere nedbetalingstid og beholde terminbeløpet. Mange andre banker krever at man sender mail til dem, ringer og styrer. Det trenger man ikke her.

Når det er sagt har vi en del utgifter til noe oppussing som gjenstår, ønsker å få opp større buffer osv. Vi har ikke planlagt en stor ferie (feriepenger) og det ligger kanskje an til tilbakebetaling på skatten.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Nedbetaling av billånet”

  1. Praktisk at en får det valget i Skandiabanken, det visste jeg ikke om. I vår bank må en som du sier ta kontakt med banken.

    Jeg vet ikke om du følger J.D. Roth sin «Get rich slowly» blogg, men der har det de siste dagene vært en liten diskusjon om at en sjelden hører om folk som sparer for å kjøpe ting som en fin bil. Svaret var at har en balanse i økonomien, så klart kan en gå for en ny bil om det er det en har lyst til å prioritere. Tilnærmingen deres, som jeg kjenner meg igjen i, at med barn trenger en bil, og en nyere modell er sikrere og mindre styr med.

    Håper at du fortsetter denne siden og at du lar oss se hvordan dere gjør fornuftige valg selv når det kommer uforutsette utfordringer og endringer i den opprinnelige planen.

  2. Jeg kjenner til bloggen du nevner men har ikke fulgt den aktivt selv. Er enig i at det er alltid best å spare til noe man ønsker å kjøpe. Problemet i dette tilfelle er jo at bilen trengs nå. Det tenkte ikke jeg på når jeg var 20 år. Men, slik er det og vi dør ikke av den grunn. Alt er rimelig nøye planlagt.

    Formuebygging kommer til å fortsette, dog med noe varierende aktivitetsgrad 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.