Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Nedbetaling av boliglån godt igang

Vi er nå i den andre måneden på nedbetalingen av boliglånet etter vår nye ambisiøse plan. Vi betaler ca 19 000 kroner hver måned til bolig og det er et ganske høyt beløp med den inntekt vi har. På to måneder har vi altså betalt over 20 000 kroner i rene avdrag. Det kjennes på økonomien at vi gjør dette da vi har mindre penger å rutte med akkurat nå. Det vi vet er at de valgene vi tar vil gi oss mye mer å rutte med i årene som kommer. Jeg vet om folk nære pensjonsalder som har gjeld og har nødt til å jobbe. Det kommer ikke til å skje her.

Det er stort sett to grunner til at vi kjører så hardt på boliglånet nå. Den ene er at jeg mener at vi har et ganske høyt lån i forhold til inntekt og jeg ønsker å redusere dette. Den andre er at nedbetaling av lån er en sikker form for sparing. Med det sagt er det ikke lurt å legge alle penga i en kurv. Det er greit å ha lite gjeld, men det kan være vanskelig å realisere de verdiene du har i for eksempel bolig. Derfor er noe sparing utenfor nedbetaling av gjeld også lurt. Spesielt når gjelden kommer ned på såkalt komfortabelt nivå.

Jeg sparer litt i fond likevel og har denne måneden totalt 21 000 kroner i anskaffelsesverdi. Utviklingen på de fond jeg har ligger på ca +5% nå. Målet er å få til 30 000 i slutten av desember, er ikke sikker på om det er mulig! Noe å strekke seg etter er det iallfall .. 😉

Det er for tiden en del turbulens på min arbeidsplass i tillegg til stort aktivitetsnivå på hjemmebane med små barn. Jeg har også fått påvist en sykdom som stjeler en hel del energi fra meg så aktivitetsnivået her i vinter kan være noe varierende (som vanlig). Min aller største prioritet akkurat nå er familien og jobben.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


En kommentar om “Nedbetaling av boliglån godt igang”

  1. Fornuftig å prioritere nedbetaling av boliglån hvis du syns lånet er «ukomfortabelt» høyt.

    Kjipt med sykdom. Håper det ikke tapper deg helt for energi. 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.