Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Noen tanker om bilen

Vi liker i de fleste tilfeller å tenke økonomisk fornuftig uten å nødvendigvis bli alt for sære. Når det kommer til bil temaet er det ikke alltid like enkelt å være fornuftig fordi det er ingenting med bil som er økonomisk fornuftig. Det er veldig dyrt med tanke på alle utgifter som kommer med bilhold. Skal man eie en bil bør iallfall behovet virkelig være der! Nå har vi klart å betale ned billånet såpass mye at det er på et komfortabelt nivå i forhold til verdien selve bilen har og, nå kommer vi til det som gjør at vi har tenkt litt.

Jeg tror at hvis min forhandler er samarbeidsvillig og kjøper tilbake bilen fra oss kan vi sitte igjen med 200 000 kroner etter at bilen er betalt. Det er selvsagt ingen garanti men, jeg tror det. Det er en poplær modell som mange barnefamilier ønsker å ha.

Da sitter vi igjen med 200 000 kroner og ingen bil.

Vi har behov for et kjøretøy, slik er det bare. Spørsmålet blir da: skal vi selge bilen og kjøpe noe mye billigere? Hva med service, det vil antageligvis koste mer i driftskostnader sammenlignet med den vi har nå (garanti osv).

Hva om vi bruker 50 – 100 000 kroner på en bil. Bruker resterende penger på å betale ned en slump på boliglånet, avbryter avdragsfriheten og begynner å betale igjen?

Er litt i tvil om vi skal gjøre dette eller ikke.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


12 kommentarer om “Noen tanker om bilen”

 1. Jeg går ofte med de samme tankene om bilen.
  Det er ganske mange tusenlapper man vil spare pr måned, samtidig som man frigjør kapital til sparing eller nedbetaling av gjeld.

  Drivstoff, forsikring, service, årsavgift, bompenger, bilpleie, dekkskift og u name it. Et stooort pengesluk.

  Strengt tatt klarer jeg meg uten bil. Bor sentralt i byen med tilgang til det som trengs i gangavstand.
  Skal jeg lenger av gårde er kollektivtrafikken et alternativ.

  Men det vil ta litt mer tid. Og det er jo så behagelig å bare sette seg i bilen og kjøre dit man skal når man skal trene eller besøke noen.

  Dessuten er det behov for bil ved ferietid. På den annen side – hvor ofte skjer det? 2-3 ganger i året kanskje.
  Og da har man andre alternativ; f.eks. å bli med i et bilkollektiv. Tilbudet her har blitt bedre og bedre med årene. Kostnadene oppstår når du skal ha en bil.

  Så ja, jeg går med de samme tankene selv 🙂

 2. Samtidig er det veldig greit å ha et problemfritt bilhold med to småttinger på 2 år og en på 5 … Det er kanskje en liten verdi i det også?

 3. Det beste bilkjøpet vi har gjort, er en syvseter av japansk merke til kun kr 50 000,-. Absolutt ikke noe å se på (meget sannsynlig nabolagets styggeste), men kjempegod å kjøre, god plass og ufattelig rimelig i forhold til vår tidligere bil (tysk..).

  Dyr bil trenger ikke å bety problemfritt bilhold.

 4. Billån er fullstendig utelukket for min del, så jeg hadde solgt og kjøpt noe billigere. Dere kan jo ev. spare til en dyrere bil og oppgradere når det måtte passe, uten å måtte låne.

 5. Btw, jeg må si meg enig i at dyrt ikke nødvendigvis betyr problemfritt. Hørte om en som hadde kjøpt seg Lamborghini og var skikkelig plaget over at døra på passasjersiden ikke gikk helt jevnt med siden på bilen. 🙂

 6. De siste årene har verkstedprisene steget mye mer enn nybilprisene. Å ha en relativt ny bil er derfor mer økonomisk fornuftig nå enn det var for noen år tilbake.

  Gamle biler er litt gambling. Har du flaks, kan du finne en problemfri bruktbil. Har du derimot uflaks, må bilen stadig på verksted.

  Det kan være en psykologisk påkjenning å levere bilen på verksted – man vet jo aldri om diagnosen medfører en regning på kr 2.000 eller 50.000. 😉

 7. Ja, transaksjonskostnadene ved kjøp og salg av bil er betydelige, særlig hvis man bruker en forhandler. Vi snakker ikke her om en aksje med 19 kr i kurtasje. 😉

 8. Tror nok jeg ville beholdt bilen tatt kostnadene ved å bytte bil i betraktning.
  Er vel heller en ide å evt. ta opp mer i lån på bolig etc. for å så å løse inn bil lånet.

 9. Litt enig med Anette her men det er ikke dermed sagt att Hr Formuebygging trenger å selge bilen sin 🙂

  Og ja det er kostnader ved å bytte bil men kjøper du en bil som er 11 år eller eldre er omregistreringsavgiften mye lavere ca 1500 for en vanlig bil.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.