Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Nye Svindyre Høytalere og Fondsparing

Dette blir et veldig materialistisk innlegg. Det var nesten slik at jeg vurderte å la være å skrive dette. Fordi jeg var REDD hva leserne skulle si. Men så kom jeg til å tenke på grunnen til hvorfor jeg laget dette nettstedet. Jeg laget nettstedet fordi jeg ville ha bedre oversikt over vår økonomi, blandet med diverse tanker om temaet. Hvis noen skulle like det som skrives er det bare en bonus for min del.

Hvis jeg ikke skriver dette innlegget er det like greit å legge ned nettstedet for evig. Kan jeg ikke være ærlig mot meg selv kan jeg ikke være det mot andre heller. Og nettstedet vil jeg for all del ikke legge ned.

DALI IKON Vokal 2 og DALI IKON W2

DALI IKON Vokal 2
DALI IKON Vokal 2
DALI IKON W2
DALI IKON W2

Litt bakgrunnshistorie. For litt over to år siden bestemte jeg at vi ville ha et brukbart lydanlegg her hjemme. Hovedsaklig for musikk i første omgang men med muligheter for utvidelse til et hjemmekino system etterhvert. NAD Forsterkeren og de to DALI IKON 6 gulvhøytalerne jeg kjøpte den gang gikk på ca 15 000 kroner. Jeg bestemte meg for å avvente med senter høytaler og bakhøytaler fordi det ble for dyrt.

Nå er det gått over to år og jeg er rett å slett lei av å se på filmer med downmixet lyd til stereo. Rett før helgen styrte jeg hjulene på bilen mot hifiklubben. Jeg gikk inn der og kom ut med det som er avbildet over, de matcher det jeg allerede har hjemme. Betalingen ble gjort med Skandiabankens Krediddkort og det føltes egentlig ganske greit, men litt feil likevel.

Det som skal gjøres nå er følgende: Hvis jeg vil bli kandidat for luksusfellen lukker jeg øynene for det som er kjøpt og hva det faktisk koster. Det jeg heller bør gjøre er å tenke på at jeg enda har 17 861 kroner på skandiabanken kortet å bruke. 10 000 kroner på kredittkortet i Sparebank 1. Og 200 000 kroner på firmakortet jeg ble påtvunget. Kanskje jeg bare skal bruke opp alt? Kanskje jeg kommer på TV? Det ville vel være morsomt å drite seg litt ut å få hjelp samtidig! Eller ikke.

Totale kostnaden ble 12 139 inklusive kabler. Dette er et beløp jeg planlegger å utsette litt. Det er ikke snakk om år her, heller noen måneder. Det vil kanskje koste meg noen hundrelapper ekstra i renter men det er helt ok. Jeg har planlagt å kjøpe dette tidligere men jeg har aldri prioritert det før nå.

Fondsparing fortsetter

Fondsparing fortsetter som vanlig. Jeg fikk tilbake en del utlegg jeg har hatt i forbindelse med arbeid og noen av de kronene skulle egentlig gå til fond. Siden det var ferie ble utbetalingen litt forsinket men nå er store deler av den spart i mine fire fond jeg har valgt ut. Oversikten til høyre er nå oppdatert!


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


6 kommentarer om “Nye Svindyre Høytalere og Fondsparing”

 1. All honør for at du skrev innlegget Formuebygger’n! Å bekjenne sine synder er alltid vanskelig.

  Å kjøpe noe som du i lang tid har ønsket deg KAN være fornuftig. Men skyter du deg ikke selv i foten med kjøp av disse høytalerne?

  I mai 2008 skrev du følgende som en «begrunnelse» for hvorfor du startet bloggen:

  «Jeg har tidligere hatt ett stort forbruk på alt mulig som jeg nå i ettertid må betale på. Nå skal denne trenden snu! Jeg skal betale det jeg har av gjeld, gjerne raskere enn normalt. Dessuten skal jeg samtidig klare å spare i fond og banksparing.»

  Og 22.august i år skriver du at fondssparing må utsettes litt fordi du har en del utgifter som må prioriteres først; https://formuebygging.com/%c3%b8konomisk-status-august-2009

  Og 17.august skrev du: «Nå er ikke kreditt bare en uting, men det er ekstremt enkelt å få den til å bli en uting. Jeg kjenner meg selv godt, å jeg tror ikke at jeg er helt helbredet fra dette enda. Jeg må skrive slike innlegg innimellom for å motivere meg selv til å ikke gjøre noe forhastet.»

  Er kjøpet av høytalere forhastet?
  Kanskje, kanskje ikke.
  Du sier selv at du har hatt lyst på høytalerne i lang tid, så slik sett kan man vel neppe si at det var forhastet. Men om du virkelig har hatt så veldig lyst på dem så lenge…hvorfor har du ikke spart opp til dem på forhånd?

  Nå er det ikke min mening å være hverken slem med deg, eller å ta fra deg gleden ved høytalerne. Jeg har bare en stygg følelse av at du har gjort noe som gjør det enda vasnkeligere for deg å nå det som er de virkelige målene dine.

  I øyeblikket står også bufferen din i null. Om noe uforutsett skjer, så må du ta opp ytterligere kreditt fremfor å nedbetale høytalerne. Eller kanskje du blir nødt til å selge aksjefondene. Da blir det vanskelig å nå målet om 30 000 kroner i aksjefond innen utgangen av året.

  Som sagt. Det er ikke meningen å være slem på noen som helst måte. Jeg håper bare inderlig at du ikke får noen uforutsette utgifter de neste månedene.

 2. Pengemannen,

  Det var ikke uten følelser jeg leste ditt svar, likevel er en slik reaksjon forventet. Jeg tenkte i de samme baner selv når jeg knappet inn PIN koden på terminalen hos hifiklubben. Jeg skriver ofte en ting, for å noen uker etterpå gjøre det stikk motsatte. Det er litt av mitt problem, jeg kan være nokså impulsiv noen ganger. Så hva skal man egentlig tro? Hva er mitt mål med dette?

  Når det er sagt var egentlig planen å kun kjøpe senterhøytaler, kontant uten å bruke kreditt. Deretter tenkte jeg det var like greit å skaffe resten også slik at jeg ikke trenger å tenke på det noe mer. Forhastet? Det er meget mulig.

  Bufferkonto er tom, men en tusenlapp er på vei inn i slutten av denne måneden. Vi setter av 1 000 kroner hver måned til den kontoen. Den vil bygge seg opp sakte men sikkert.

  Økonomien vil takle denne utskeielsen uten noen problemer, jeg følte rett å slett at jeg kunne få lov til å unne meg dette.

  Fondmålet skrev jeg om for litt siden, 30 000 i slutten av 2009 vil jeg ikke klare. Målet er flyttet frem til 2010 der jeg skal ha 50 000. Dette er et mål jeg er sikker på at jeg kan nå.

  Takk for din kommentar Pengemannen, jeg synes din kommentar var veldig bra og ikke slem. Målene jeg har satt meg vil jeg likevel nå. Det er jeg sikker på.

 3. Jeg er også imponert over at du postet innlegget.

  Det innkjøpet hadde ikke blitt godkjent hjemme hos oss. 12 000,- på kreditt når bufferen er tom? Helt uaktuelt.

  Bor du alene, siden du kan foreta denslags krumspring?

 4. Nå føler jeg at det er på høy tid at jeg som Formuebyggerens samboer kommer på banen.

  Nei – han bor ikke alene! Skulle ønske jeg kunne si at det var med sjokk og vantro at jeg innså at han kom hjem med 3 høytalere istedenfor 1 på fredagen. Men det kan jeg ikke.
  Ordene «jeg stikker innom HIFi-klubben» ringer fremdeles i ørene, og jeg kan med hånda på hjerte si at jeg ikke har godkjent dette. Men overrasket ble jeg ikke…

  Avtalen var at han skulle kjøpe 1 stykk høytaler til ca 2500 kr, med noen ekstra penger han hadde fått inn.

  Mistenker dog at han i kampens hete har glemt at han allerede har kjøpt seg en Mac og en Iphone etter sommerferien. Husker ikke nøyaktige datoer med det samme….

  Men innser nå at her har det sklidd ut ….
  Har ikke sett ett eneste innlegg her angående spareplanen hans for vår romantiske kjærestetur til høsten …. Eller tilbakebetaling av private lån til sin kjære samboer?
  Mulig jeg ikke har lest nøye nok….

  Nei her må det alvorlig skjerpings til ….

  Lurer på om jeg må sette ned forbud for flere innkjøp av elektroniske duppeditter i 2009 ?!

  //Samboer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.