Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Er økonomisk frihet å fleske seg på sofaen?

Vi har vel alle svart på spørsmålet: hva ville du gjort hvis du vant (insert et stort pengebeløp her). Det jeg synes er spennende er å høre andres svar på dette spørsmålet. Noen vil dra ut på en lang reise, kanskje over flere måneder. Andre har kanskje lyst til å kjøpe seg et nytt og flott hus. Pene / heftige kjøretøy bruker også stå ganske langt opp på denne ønskelisten. Noen vurderer også å slutte i jobben eller i det minste redusere sin arbeidstid. Hva skal du bruke denne tiden på, ligge i sofaen og slappe av?

Å redusere arbeidstid bruker å bli mitt svar til de som spør om hva jeg skulle gjort. Bruker heller tiden på ting som gir meg mer glede. En av tingene som gir glede er å kjøre på turer rundt til familie og venner, i tillegg dra på foto-turer i gjerne relativt utilgjengelige strøk. Derfor hadde jeg trolig skaffet meg en fornuftig bil også og jeg kan vel ikke påstå at jeg hadde tenkt  fornuftig på bilvalget hvis jeg nå vant en stor sum penger.

Hvis jeg har såpass mye inntekt at jeg ikke trenger å være på en plass 8 timer per dag, og heller kan gjøre hva jeg vil betyr det ikke at jeg kan bli liggende i sofaen å se på netflix og drikke øl. Da tar det ikke mange år før hjertet sier: fuck it, dette gidder jeg ikke mer.

Å slutte i jobben betyr ikke at du slutter å jobbe. Arbeid vil gi så mye mer glede når det ikke er motivert av penger.

Jeg synes det er viktig å tenke på dette fordi det er mange der ute som ønsker å få økonomisk frihet, men hvis du oppnår denne friheten hva skal du bruke tiden til? Det er ekstremt viktig spørsmål å tenke over. Derfor har jeg laget en liten liste hvor jeg skriver ned det jeg skal fokusere mer på når jeg blir økonomisk uavhengig og på veien dit.

  • Mer tid til barn / hjelpe familien
  • Trene
  • Musikkproduksjon
  • Fototurer
  • Reiser / Opplevelser

Dette er et innlegg jeg kommer gå tilbake til og oppdatere / endre med årene alt ettersom ønsker og behov endrer på seg.

Hva skal du gjøre hvis du blir økonomisk uavhengig? Eller rett å slett pensjonist?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


5 kommentarer om “Er økonomisk frihet å fleske seg på sofaen?”

  1. Når (ikke hvis) jeg blir økonomisk uavhengig, skal jeg bruke mye mer tid på musikk enn jeg gjør nå, samt litt mer tid på andre ting som jeg i dag har litt for lite tid til. Men skal innrømme at en daglig liten dupp på sofaen også er noe jeg ser svært mye fram til å få tid til. 🙂

  2. Jeg vil reise 🙂 kanskje skrive en bok 🙂 og jobbe mye mer frivillig 🙂 jeg smiler bare ved tanken. Mannen ordner lottokupongene.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.