Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Ombestemmer meg ofte

Jeg er litt som handerre i Fjordland reklamen, vingle Petter eller hva kan nå kalles. Jeg kanskje ikke vingler like mye som han men jeg er ofte veldig kjapp på å ombestemme meg hvordan jeg gjør ting.

Som kan vises på denne siden er mitt mål med fondsparing i slutten av 2008 en anskaffelsesverdi på 15 000 kroner. Etter jeg foretok en del endringer i mitt budsjett ser det ut til at jeg skal klare det. Men for å klare det må jeg kutte på annet, banksparing for eksempel. Eller ekstra nedbetaling på gjeld.

De fleste vet at nedbetaling på gjeld er den beste måten å spare penger på. Jeg har forbrukslånet som gnager litt i meg, selv om det ikke er et astronomisk beløp koster lånet meg en tusenlapp i måneden. En sum jeg har kunnet legge på annet hvis jeg var kvitt lånet. Heldigvis brukte jeg noen tusenlapper da feriepengene ble utbetalt til å betale ned litt av dette forbrukslånet. Det føltes veldig greit.

Jeg vil betale ned MER, men jeg vil også spare ! Hvordan skal man prioritere egentlig ?

Noe jeg ikke regner med i mitt budsjett er ekstrainntekt jeg jobber for å skape. Det er ikke noe som er gjort på en uke, det tar som oftest litt tid. Nå har jeg satset litt penger på produkter jeg kjøper billig, som jeg deretter selger med fortjeneste. Går alt etter planen vil jeg denne gang ha ca 4 000 nok i ren fortjeneste som jeg kan bruke til å nedbetale gjeld, eller til øl og pizza …

Vinglete, jeg ?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Ombestemmer meg ofte”

  1. Ja, det er litt vansklig dette med sparing kontra nedbetaling av geld. Har prioritert lån, men begynner og bli lei å aldrig ha noen buffert. Så jeg har besluttet meg for å gjøre som Ole Brumm: Ja, takk – begge deler. Både spare og avbetale. Vet ikke helt om det kommer å fungere. Det kommer vel an på om vi er flinke til å ikke kjøpe for mange ting og satse på billig (men god!) mat. Kanskje det er noen som har noen gode råd?

  2. Et godt tips er å bestandig lage en handleliste når dere drar ut å handler mat.

    Vi lager en handleliste slik at vi har mat for en ukes tid + noen dager. Det kan bli dyrt på den turen men det blir garantert dyrere hvis vi ikke har planlagt på forhånd å bare kjøper «det vi har lyst på «. Handler som regel på COOP slik at vi får rabatten også. Ligger an til å få 2 000 kroner utbetalt neste år så det lønner seg.

    Ellers er jeg litt enig med deg. Man vil jo ha en liten buffer med penger som kan brukes. Vi får se hvordan det går fremover, satser på at det går fint 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.