Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Oppdatering: Fond, Buffer og Billån

For deg som har fulgt Formuebygging en stund vet du at jeg har hatt en tekstboks i spalten til høyre der man kunne se vår økonomiske status til enhver tid. Etter endringen av designen på Formuebygging valgte jeg å fjerne denne boksen og tone ned fokuset på tallene. Anonymiteten er litt av identiteten til denne bloggen men, samtidig forstår jeg at det ikke kan vare evig. Jeg ønsket rett å slett å forberede meg for den dagen da alle plutselig vet vem jeg er.

Dette betyr ikke at jeg skal slutte med å oppdatere statusen, bare gjøre den litt mindre in-your-face synlig og heller fokusere på å oppdatere med innlegg isteden.

Fond

Spare i fond har jeg gjort ganske lenge, så hvorfor har jeg bare 3 200 kroner i anskaffelsesverdi nå? Grunnen til det er forklart i mange andre innlegg og jeg skal ikke gå inn på detaljer i dette. Hovedfokuset nå er en endring i strategi og den er veldig enkel, har kun en regel å forholde seg til. Spar noe hver måned. Det betyr altså: hver måned skal jeg spare i fond, om jeg sparer 300 kroner eller 2 000 kroner har lite å si. Det viktigste er at jeg gjør det regelmessig. Det er vanen jeg prøver å få inn i det tjukke hodet mitt nå. Jeg kan ikke holde på slik som jeg har gjort før. Kjøpt, og solgt. For å så starte på nytt igjen.

Hvis jeg en måned føler at jeg bare kan spare, la oss si 300 kroner, så er det greit. Da gjør jeg iallfall noe. Akkurat nå er beløpet jeg sparer 800 kroner i måneden (fra 600). Føler at jeg må ta sjangsen å kjøpe mer nå når markedet er såpass turbulent.

Buffer

Nå har vi ca 12 000 kroner på bufferkontoen og da har vi betalt en ganske så stor regning på over 20 000 kroner. Vi sliter litt med et av badene våre. Håpet er at vi skal få det ferdig snart men disse gutta er rimelig opptatte. Heldigvis har vi et annet fungerende bad som vi benytter oss av. Vi sparer også 2 000 kroner hver måned til bufferkontoen. Det viser seg at det trengs. Jeg tør ikke tenke på hva vi måttet gjøre hvis vi ikke stappet unna noen kroner fra feriepengene i sommer og skattepengene vi fikk tilbake. Disse har reddet oss fra å bruke kreditt eller ta opp mer lån. Anbefales på det sterkeste å ha buffer … men det visste du sikkert allerede.

Billån

Ettersom jeg brukte noen kroner denne måneden på reise blir det litt mindre på billånet denne måneden. Likevel blir det over 8 000 kroner innbetalt noe som snart får billånet under 200 000 kroner! Å sette boliglånet på pause en stund gjør at vi kan kvitte oss med lånet på bilen mye kjappere enn planlagt. Mindre renteutgifter blir det også noe som er ekstremt positivt. Kravet etter at billånet er betalt er at vi betaler like mye på boliglånet også.

Oppsummering

Jeg er sånn passe fornøyd med utviklingen, vi klarer oss ganske bra selv om vi ligger litt under middels på inntektssiden. Man må bare passe på å bruke pengene man har på en smart måte … der har vi litt å gå på. Å handle mat har sklidd ut til de grader slik at vi har sprengt matbudsjettet flere måneder nå. Her  vi bli flinkere til å handle stort og ikke dra innom den dyre nærbutikken. Det funker rett å slett ikke, det blir alt for dyrt å gjøre det sånn. Vi har hatt perioder der vi har gjort dette regelmessig og så sklir det ut etter en stund. Det tar på å ha tre unger og man blir kanskje fort sliten etter jobb og barnehage men det er ingen unnskyldning.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.