Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Oppsummering 2019 & Mål for 2020

Da er tallene for 2019 klare og slik ser det ut:

46 500 kr er investert i indeksfond og 7 800 kr er investert i krypto-valuta. Det gir en totalsum på 54 300 kr spart i 2019.

Nedbetaling av gjeld ligger på nesten 200 000 kr i rene avdrag i løpet av 2019. Vi har mesteparten av boliglånet i Statens Pensjonskasse og resten i Sbanken.

Det jeg må si meg mest fornøyd med i 2019, er nedbetalingen av gjeld. Vi skrudde opp de månedlige betalingene noe. Dette gjør at vi ligger greit an gjeldsmessig.

I 2018/2019 har jeg ligget lavt på lønnsstigen i forhold til de arbeidsoppgaver jeg hadde. Det er en av grunnene til at jeg begynte å lete etter en annen jobb. Netto ekstrainntekt i 2019 var 10 211 kr. Også mye mindre enn tidligere, mye pga jeg har valgt å redusere andelen kredittkortannonser og sponsede innlegg på dette nettstedet. Likevel, 850 kr netto ekstra i måneden kom godt med det.

2019 ble også året jeg startet i ny jobb, de tre siste måneders investeringer i fond er nok bevis på det. Inntekten har økt og det gjør at det er mulig å spare mer.

Mål for 2020

Vurderte å sette et pengebeløp som mål for 2020, men innser at det blir litt feil. For den som er interessert, var opprinnelig plan å investere 120 000 kr i løpet av 2020.

Det er ikke sikkert det blir en realitet, fordi det er nødvendige tiltak som må gjøres på huset. Med dette mener jeg ikke skifte gulv fordi det ser stygt ut, eller skifte front på kjøkkenet fordi det ikke er moderne lenger. Nei, det er ting som skifte av ytterdør fordi den er ødelagt. Reparere garasje, rette opp gulv og lignende bygg tiltak.

Vi kommer ikke til å øke nedbetalingen av gjeld, den ligger allerede på et nivå hvor trenden tilsier at huset er helt nedbetalt mellom 8-10 år. Avhengig av hva som skjer disse årene. Får en slags ro når jeg vet dette. Jeg har mange års arbeidskapasitet i tanken og skulle jeg ikke ha det om 10 år så ja… Da har vi iallefall mest sannsynlig lite gjeld og en del oppspart i fond.

Det ser ikke så verst ut!

Målet for 2020 blir litt som forrige år, vi skal leve greit, men prøve å være fornuftig i det hele. Livet er faktisk nå, og ikke etterpå. Det betyr for eksempel at en 12 år gammel BMW som fungerer fint ikke trenger å byttes ut enda. Selv om jeg har «råd» til det.

Opplevelser, familie og slike ting man ikke kan ta-på prøver vi å prioritere istedenfor. Det inkluderer også finne tid til slikt. Det koster faktisk penger det og.

Ekstra inntekt

Kommer til å jobbe med mine sideprosjekter i en takt som gjør at en ikke blir utbrent. Noe av disse genererer litt ekstra inntekt. Mesteparten av inntekten blir satt til investeringer. Med det sagt, kommer jeg til å bruke litt mer penger i 2020 på diverse instrumenter og utstyr. Det kommer også til gode for de som støtter det jeg driver med.

Ser at trenden med det jeg driver med peker oppover, selv om det går veeeeeeldig sakte, går det riktig vei.

Kryptovaluta

Å stå på sidelinjen for å se hva som skjer med krypto-valuta er ikke interessant. Har lyst til å være med på utviklingen på godt og vondt. Ser ikke for meg at det blir noen store krumspring i krypto, men heller jevnlige innkjøp på lik linje som fond. Fond skal uansett være grunnmuren i min portefølje. Derfor blir det ikke enorme pengebeløp investert i krypto. Ser muligens for meg å gjøre noe re-balansering i løpet av 2020. Det kommer an på utviklingen.

Oppsummering

Det meste blir som før, men med høyere inntekt blir det også noe mer investert. Håper å få se snøballen litt kjappere enn planlagt!

Vi skal leve, og ikke spare så mye slik at det går ut over livet. Samtidig forsøke å motstå livsstilsinflasjon. Enkelt? Nei, man må bare være bevisst på det. Prøve å feile litt.

Jobbe med sideprosjekter som tidligere, i min egen takt.

Fokusere på nye jobben, MYE tid vil gå til dette.

Takk for at du følger, og leser. Har du en plan for 2020? Du er velkommen til å dele den i kommentarfeltet nedenfor. Jeg vil også ønske deg som leser dette et godt år og håper du når dine mål og ønsker for 2020. 🙂

 


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


8 kommentarer om “Oppsummering 2019 & Mål for 2020”

 1. Spennende å lese om din utvikling her. Min egen situasjon er at jeg i år fylte 33 år, og dermed har satt min siste krone inn i bsu(med årets renter bikker denne 300k).

  – Min aksje/fond/verdipapir-formue rundet nylig 250k(milepæl der altså!)
  – har ila 2019 investert stort sett i crowdfunding og har hivd inn 150k der sånn ca.
  – eier også kryptovaluta for ca 50k med dagens kurser.

  Foreløpig plan er å hele tiden balansere aksje -og fond portefølje likt med crowdlending-portefølje. Som vil si at majoriteten av investeringer i ca ett år fremover blir på CL til de to er utlignet for deretter å prøve å balansere disse noenlunde likt videre(samt balansere fint innad i fond/aksjer).
  – Majoriteten av aksjer jeg har investert i er utbytteaksjer. Målet er at utbytte og renteinntekter fra CL kan bli et pent beløp hver mnd om x antall år. Frem til da blir alt reinvestert, men en vakker dag kan dette altså bli som en ganske god «ekstrainntekt» å regne.

  Tanken er også å etterhvert begynne å bruke bsu-kontoen til å betale avdrag på boliglånet for å frigjøre enda mer kapital som jeg kan investere hver mnd, men tenker å beholde bsu kontoen noen år til med høyere rente enn hva jeg har på boliglånet for å ha en «sikker» renteinntekt som altså overgår lånets.

  Tanker rundt denne strategien?

 2. Det høres ut som at du har en strategi / plan og følger dette. Det er nok det viktigste her. Hva så planen inneholder vil være forskjellig fra person til person og hva man ønsker å oppnå. For min del er det å investere i indeksfond og noe kryptovaluta.

  Har vært nysgjerrig på crowdlending, hvordan synes du det fungerer for deg?

 3. All fremtidig fondssparing vil i hovedsak foregå i indeksfond her også. Tenker som nevnt å balansere porteføljen min ganske jevnt mellom fond og utbytteaksjer på den delen av min finansformue etter at jeg kommer opp på samme nivå på crowdlendingen.

  Jeg synes konseptet er veldig bra, og so far so good. Har så langt investert i ca 30 forskjellige lån, og hadde en eksplosiv start her i form av at jeg nå snart er på 150k siden september. Roer ned litt størrelsen på hver enkelt lånecase herifra nå. Investeringene mine varierer fra 1000-15000 pr lån. Vil gjerne ha mange forskjellige utlån, da dette også sprer risikoen. Låner ut både via fundingpartner, monner og kameo(kun Norge). Kjekt å se at det tikker inn småpenger jevnt gjennom hele mnd. Etterhvert kan det jo bli et ganske betydelig beløp hver mnd, med reinvesteringer over tid 🙂

 4. Enig med deg, vanskelig å sette et eksakt sparebeløp, men for 2020 har jeg allikevel gjort det. For å teste meg selv.

  I løpet av 2019 vokste aksjeinvesteringene fra 68 000 til 149 414. I 2020 har jeg lyst til å få til en dobbling. Om det er mulig får tiden og markedsgudene vise.

  Det vil helt sikkert dukke opp uforutsette utgifter, og jeg vil sikkert gå på noen impulskjøpsmeller, men jeg håper 2020 er året jeg kan ta sparingen til nye høyder.

 5. Lenge siden jeg har kommentert her nå, men jeg følger stadig med 🙂

  For min egen del har jeg et mål om å investere hvertfall 120 000 kr i utbytte aksjer, samt 100 000 kr i fond. Litt avhengig av hvor mye jeg klarer å jobbe ekstra. Siste året mitt nå med bsu, så jeg «slipper» den byrden (selvom jeg gjerne hadde fortsatt til jeg Blir 40). Jeg har også et mål om at aksjene mine skal betale meg minst 25 000 kr i utbytte. Landet på nesten 14 000 I år, men jeg endret strategi først i år, så 2020 Blir første hele året der mesteparten er plassert mtp utbytter. Meget motiverende å få penger for «ingenting». På lang sikt blir dette er solid tillegg til folketrygden og pensjon fra jobben.

  Håper du får et flott 2020 🙂

 6. Hobbyinvestor: Høres ut som en god plan. Får se om jeg kikker på crowdlending jeg også, men trolig ikke. Prøver å holde ting enkelt.

  Handlefrihet: Ja jeg har lyst til å skyte inn 120k i 2020, men jeg vet at det kommer andre ting i veien. Så kanskje greit å være litt realistisk.

  ogellers: Deg kjenner jeg igjen fra gammelt av. Hyggelig at du fortsatt følger. Er nyskjerrig på utbytteaksjer, men holder meg foreløpig til indeksfond. Det er vel slik at ev utbytte fra aksjer i fond blir reinvestert hvis jeg har forstått det riktig.

 7. Lenge tenkt å bli med på bitcoin greia selv, men sliter med å finne ut hvor/gjennom hva det er best å investere. Vil gjerne ha et seriøst sted, men flere krever penger bare for å ha konto der. Noen tips?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.