Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Optimalisering av kostnader og forbruk

Det å styre opp økonomien og skaffe kontroll er i min mening en kontinuerlig prosess. Alt ettersom årene går kan også enkelte behov endre seg. Derfor blir man egentlig aldri ferdig med dette og jeg tror det finnes mange områder man kan optimalisere ting på konstant, hele tiden.

Hos oss går det nærmest i sport dette enkelte ganger. Hva kan vi kutte eller spare inn på og likevel klare oss helt fint? Hva kan vi kutte på, men velger å ikke gjøre det og hvorfor?

Det første du burde gjøre er å sjekke de vanligste tingene som nesten alle har. Det vil si å gjøre et forsøk på å skaffe det billigste boliglånet. Det er noe jeg har hatt stort fokus på i 2014 og det har helt klart spart oss mange kroner i renter og kortere nedbetaling av lån. Det som tar lengst tid her er å samle sammen all dokumentasjon som bankene vil ha, men når du vel har det er det enkelt. Anbefaler å scanne inn dokumentasjon slik at du har alt digitalt.

Så kommer vi til ting som forsikringer, energi, mediekostnader, transport kostnader, mat, gaver, helse osv.

Det kan være mye å ta av og jeg anbefaler å fokusere på en ting i gangen, hvis ikke kan det være vanskelig å få oversikt.

Her er noen tiltak vi har gjort i 2014

  • Redusert lånekostnader (Skiftet bank / boliglån)
  • Sjekket forsikringer
  • Sagt opp TV abonnement
  • Fjernet en ekstra søppelkopp (ingen bleieunger lenger). Lavere kommunale avgifter.
  • Installert vannmåler
  • Sykler mer

Summen av dette gjør at vi kan bruke mer penger på nedbetaling av gjeld og sparing. Det ser kanskje ikke så voldsomt ut isolert sett, men når man legger sammen alt blir det plutselig noen kroner i måneden av det og det vil legges merke til over tid. Det er akkurat derfor det går litt sport i dette hos oss. Det kan sammenlignes litt med å optimalisere en fiktiv karakter i et spill, bare at du gjør det i virkeligheten med ditt eget liv istedenfor. Belønningen her blir så mye mer ekte.. 🙂

Så er det enkelte ting vi ikke kutter på. Vi har fortsatt en bil og har ingen umiddelbare planer om å kvitte oss med den. Det er et fremkomstmiddel og noe som letter vår hverdag betraktelig. Selv om vi stort sett sykler til og fra arbeid har den også andre bruksmåter.

Vi spiser sunn og ren mat, noe som tenderer å koste litt mer, men helsegevinsten av dette er verdt kostnaden. Selv om vi prøver å holde den nede.

Internett, jeg har fiberlinje inn til huset og slik skal det være. Jeg jobber innen den bransjen og har Interesse av det.

Angrip en sak i gangen og få full oversikt over den. Deretter kan du gå over til neste, også neste osv. På denne måten er det enkelt å få oversikt. Ikke prøv å ta alt med en gang, da blir du bare lei til slutt.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.