Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Plan for 2015 – 100 000 i fond

Der forsvant 2014 fort som fy og det er på høy tid å legge en plan for det kommende året. Planen vil i store trekk være lik den fra 2014 med noen små forandringer. I planen for 2014 skulle det være i prinsipp null utskeielser på elektronikkfronten, men det gikk ikke helt etter planen. I 2014 har jeg investert i noe kamerautstyr og data relaterte ting. Riktignok ting som hjelper meg på veien mot å bygge opp en ekstra inntekt. Resultater fra dette har allerede begynt å vise seg. Helt bortkastet har det ikke vært.

Disse utskeielsene i 2014 er litt av årsaken til at jeg ikke har klart å oppnå en anksaffelsesverdi i fond på 70 000 kr. 70k var i utgangspunktet et hårete mål med tanke på budsjettet, men det hadde nok gått hvis jeg virkelig hadde gått inn for det.

Ekstra inntekt 2014

Når man driver nettsider som dette kan det bli noe ekstra inntekt fra lenkesalg og annonser, jeg vet at enkelte liker å se slike tall. I 2014 er resultatet 20 000 kroner, inkludert alt og alle nettsted. Det vil si 1 666 kroner ekstra i måneden utover min vanlige arbeidsinntekt.

Ser vi på hvor mye arbeid i timer og lange netter som ligger bak disse kronene er det på ingen måte noen wow faktor i beløpet. Vil jeg ha ekstra penger er det mye kjappere og effektivt å jobbe overtid. Det som derimot gir mye mer verdi er lesere som deler sin kunskap og erfaring helt åpent her. Altså, det jeg har lært på dette året og tidligere år kan ikke måles i penger.

Derfor har jeg ikke et tallbeløp for 2015 å sette som mål med tanke på ekstra inntekt. Målet er isteden følgende:

 • Lage gode innlegg.
 • Over 100 bilder i stock porteføljen.

Boliglån

Jeg tror ikke det er mange som har hoppet så mye mellom banker som vi har gjort i 2014. Jaget etter lavere rente har nesten blitt en slags sport og vi har vært innom Sparebank 1, DnB, Skandiabanken og nå til slutt Storebrand og SPK (Statens Pensjonskasse).

Det er litt styr med dette, så jeg tror ikke vi gjør så mye bankhopping i 2015.

Vi har betalt hardt på boliglånet i 2014, mye på grunn av at vi hadde det på avdragsfrihet en stund for å betale ned vår bil. Inn i 2015 ser det slik ut.

 • Boliglån i Storebrand – 900 000 / 3,05% rente / 8 år
 • Boliglån i SPK – 1 698 000 / 2,472% rente / 30 år

Slik blir oppsettet i dag, men det kan forandre seg i løpet av året. Fruen yttret et ønske om å ha litt fler kroner til overs i 2015 og ville at vi skulle dra nytte av den lave renten som råder og det at vi fikk finansiert en stor del i SPK.

I utgangspunktet ønsket jeg å ha lånet i storebrand på 6 – 7 år. Altså banke ned det så fort som mulig for å deretter hive oss løs på SPK lånet. Så kom jeg til å tenke på avkastningen på fondsparingen som er mange ganger høyere enn renten vi betaler på boliglånet. I tillegg er det også indikasjoner på at renten skal enda lenger ned i løpet av 2015. Da var det ikke så vanskelig å være litt ening med fruen likevel. Dette er uansett ikke en permanent greie, når ungene slutter i barnehage vil det være muligheter for å kjøre på igjen.

Pris på barnehage, sfo, forsikringer, mat går opp så vi trenger å ha noen kroner ekstra.

Fondsparing

Målet for 2015 er å ha 100 000 kroner i anskaffelsesverdi totalt i min fondsportefølje. Jeg har allerede 61 500 kroner fra før så det vil kreve 38 500 kroner spart i 2015. I budsjettet har jeg satt 2 500 kroner som en fast månedlig overføring. Det er opplagt at dette ikke er nok, men med kontroll på utgifter og kanskje noe ekstra inntekt skal dette gå bra. Jeg har heller ikke regnet med feriepenger, halv skatt i desember, overtidsbetalinger og slike ting.

Oppsummering

Etter et allmøte på jobb fikk vi beskjed om at enkelte kan forvente lønnsreduksjon i 2015, så der har de allerede satt ribba for lønnsforhandlingene. Jeg skal likevel gjøre et forsøk på å forhandle opp lønnen noe da de siste tre år har økningen ikke vært mer enn 1 – 1.5%.

Dette er også en av grunnene til at jeg jobber mot å ha fler ben å stå på. Slik at jeg ikke trenger å være så avhengig av en tradisjonell arbeidsgiver hele tiden. Jeg skynder meg sakte, så lenge jeg er i jobb.

Da sier vi bare hei til 2015 og bring it on! 😀


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Plan for 2015 – 100 000 i fond”

 1. Godt nytt år og lykke til i 2015! 🙂

  PS.
  Angående ekstrainnekter. Det kan være en idé å gjør slik at kun de første delene av artiklene du skriver eller kun ingress, kommer med i RSS-feeden for bloggen din. Dermed blir folk nødt til å klikke seg inn på nettsiden din for å lese hele teksten, med de positive følger det har for deg (ekstra klikk/sidevisninger). Nå kan man lese hele teksten i verktøy som f.eks. feedly.com.

 2. Ser ut til at det er tøffe kår på jobben din får tiden, så forstår godt at du er ute etter å bygge ekstra inntekt. Selv har jeg motsatt trend så motivasjonen til å skaffe ekstra inntekt er ganske laber, jeg jobber heller ekstra på jobben. Spesielt med den hinsides høye timelønnen (ikke ment som skryte, jeg synes nesten jeg grenser mot overbetalt) gir det (dessverre) lav motivasjon til å skaffe alternativ inntekt.

  Kan jeg spørre om hvilken bransje du jobber i?

 3. Jeg jobber i IT bransjen Pengemannen.

  Overtidsbetaling er OK hos oss også, men jeg bruker heller den tiden til å holde på med andre prosjekt hvis jeg kan. Som foto / musikk feks.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.