Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Plan for 2021

2021 kommer mest sannsynlig til å starte med en portefølje på ca 500k. Dette er jeg relativt fornøyd med. Hadde jeg kunnet holde min impulsive side i sjakk skulle dette beløpet vært høyere. Kanskje et sted mellom 550 – 580k.

Jeg skal bruke tid på å holde impulsiviteten i sjakk, rett å slett øve på det. Bare fordi en har råd til noe, betyr det ikke at man skal gi etter for det.

Nå har jeg en periode i livet, hvor inntekten er grei mtp utdanningsnivå. Denne tiden vil aldri mer komme tilbake. Da gjelder det å utnytte tiden mest mulig, og de midlene som kommer av hard jobbing bør ikke sløses bort.

Hvor mye jeg investerer hver måned vil variere. Med det sagt: fond og krypto kjøpes alltid i forbindelse med utbetaling av lønn. Jeg vet sånn ca hvor mye jeg trenger i forbruk på en måned og kan sørge for at det beløpet står på konto. Resten investeres. Det hender at jeg bommer litt på dette, men det bruker ikke bli så galt.

En million til 2021 er omme er tvilsomt. Det hadde vært artig og har kunnet legge grunnlaget for årene som kommer. Med litt trykking på EDB utstyret sier den at det er 41 666 kr i måneden som trengs. Det er ganske umulig, selv om det skulle gått med denne måneds lønnsutbetaling (halv skatt, mye overtid, reise, diett osv). Jeg får nøye meg med hva det blir til. 700k er kanskje mer realistisk og oppnåelig. Setter 700k som et mål.

Bil

Vår gamle bil er nylig blitt EU godkjent, og jeg har ganske god kontroll på tilstanden til den. Er jeg heldig, holder det med noen oljeskift fremover. Skjer det noe mer får vi bare ta det når det kommer. Skifte olje gjør jeg selv, og da gjøres det godt før bilens eget intervall. Et oljefilter koster 150 kr, og noen liter olje ca 1000 – 1200 kr. Ikke så galt.

Vi vil komme til et punkt, hvor bilen må byttes ut. Når det er vet jeg ikke. Forhåpentligvis kan den holdes gående i 2 – 4 år uten større reparasjoner. Det må tiden bare vise. Uansett, det viser seg at vi klarer oss fint med 1 kjøretøy foreløpig.

Personlig

Den som har fulgt meg en stund, vet at jeg holder på med en del sideprosjekt. Det gjør jeg fortsatt, men prøver å ikke bli overarbeid på dette da det er viktigere å sikre at min vanlige arbeidsgiver får mesteparten av min energi. Med det sagt er ekstra inntekten på relativt stabile 1 000 – 1 500 kr netto i måneden. Dette kommer fra fler kilder:

  • Google Adsense (3 Nettsted + YouTube)
  • Affiliate Marketing (2 Nettsted + YouTube)
  • Eget Gratis Produkt (Diverse donasjoner)

2021 vil ikke bli preget av alt for store krumspring. Det å bli mer bevisst på egne handlinger og konsekvenser av de står nok høyest på prioriteringslista. Det betyr ikke kjøpestopp, men innkjøp og bruk av penger skal være godt gjennomtenkt.

I tillegg skal jeg faktisk bruke litt mer penger ute på restaurant, vi går jo aldri ut å spiser.

Ellers, alt ok. Snakkes! Har du lagt plan for 2021?

Omslagsbilde av Dmitry Demidko on Unsplash


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.