Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Portefølje opp til 341.380,- i aug / 670 kr ekstra inntekt

Denne måneden blir absolutt nada satt over til ASK-kontoen. Årsaken til det er kommende barnedåp hos venner som bor langt unna. Tannlege, bryllup hos venner, reisekostnader og oppdaterte klær i forbindelse med kommende aktiviteter. Er til og med risiko for at september blir slunken også.

Sånn er det å ha et svært tight budsjett. Til tross for det betaler vi jevnt og trutt mye på boliglånet i forhold til inntekt. Jeg har ikke noe særlig dårlig samvittighet, da nedbetaling av gjeld også er viktig for økonomien fremover.

Det skal bli flott å få nye arbeidsoppgaver og høyere lønn på slutten av året I forbindelse med bytte av jobb. Må bare være ekstra bevisst på å unngå livsstil-inflasjon. Balansen mellom livsstil-inflasjon og «leve» er hårfin synes jeg.

Samlet verdi på porteføljen har økt med ca 10 000 kr fra Juli måned til i dag. KLP Aksje Global Indeks V gikk fra 214 200 til 217 500. Fremvoks markeder gikk ned noen hundrelapper. Kryptobeholdningen fra 111k til 118k.

Min strategi er kjøp og hold, uten forsøk på timing. Re balansering i krypto-delen av porteføljen gjøres kun dersom det oppnås beløp som er livs-endrende. Likevel, undertegnede er ikke noen robot. Selv om det gjøres forsøk på å undertrykke følelser i sann Vulcan (Star Trek karakter) stil. Kan de krype opp til overflaten å gjøre irrasjonelle valg.

Time will show.

Ekstra inntekt på 670 kr (netto) kommer fra Affiliate og Patreon.

 • Sparerate: 30%
 • Uavhengighet: 1 år og 4 måneder (basert på 20k/mnd, noe avrundet)

Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Portefølje opp til 341.380,- i aug / 670 kr ekstra inntekt”

 1. Alltid interessant å lese om økonomisk utvikling og ulike sparealternativer.

  Jeg vurderer å gjøre noen grep i forhold til pensjonssparing, dvs å gjøre aktive valg i forhold til hvor pengene skal plasseres i fond, vekting av aksjer osv.

  Har ventet på et større børsfall for å gå inn når ting har falt en del. Børsmarkedene begynte å falle en del nylig, men tok seg noe opp siste uken. Men jeg tror det kommer en større korreksjon.

  Så da vil jeg gjøre noen forberedelser i forhold til hvor og når jeg skal gå inn.

  Etter at man har valgt sin spareform, kan du da se daglig eller på ukesbasis hvordan avkastningen utvikler seg?
  Og hvor aktiv kan man være – går det å gjøre endringer hver uke eller hver måned for eksempel?
  Blir antagelig et kostnadsspørsmål også, at det er en pris pr endring man gjør.

  Jeg er helt fersk og ukjent med dette, men kunne tenkt meg at man hadde et dashboard hvor man enkelt så utviklingen på avkastning på pensjonssparingen.

  Hvordan ser dette ut for deg, Formuebygging?

 2. For meg er minst mulig innblanding viktig, men jeg skjønner at andre ønsker noe annet. Hvis du har en ASK (Aksjesparekonto), kan du selge, kjøpe og bytte fond uten at det utløser skatt på gevinst / tap. Det skjer først når pengene blir tatt ut fra ASK kontoen.

  Sbanken har en fin dashboard og statistikk på utvikling av porteføljen. Sbanken har nylig også kuttet prisene på over 400 fond, og gir returprovisjonen tilbake til deg. Som et eksempel kan vi ta KLP AksjeGlobal Indeks V. Dette koster nå 0,15% mot tidligere 0,20%. Det er billig!

  Slik ser Sbankens dashboard ut for meg, jeg synes den er oversiktelig og tydelig. Man kan utvide mer informasjon enn det du ser på dette bildet dog.

  Sbanken Dashboard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.