Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Portefølje på stedet hvil til i sommer

Nå får jeg kjenne litt på konsekvensene av det jeg gjorde i fjor sommer (bilkjøp, fondsalg, bilsalg osv). Regnet ut at årets skattesmell skulle bli på ca 1 000 kr. Det viser seg å være en regnefeil, denne smell blir på mellom 25k – 32k et sted istedenfor. Som skal betales i aug/sep 2021.

Før jeg ble kjent med dette, investerte jeg også ca 27k med lånte penger i en kryptovaluta som heter 0xBTC.

Derfor ser det ut som at regelmessig påfyll i porteføljen må utsettes frem til i sommer ca. Det er to normale lønninger før feriepenger. Hvor jeg trolig får satt av mellom 10 – 15k på hver normale lønning. Da skal det være dekning for å betale inn skatteoppkrever.

Alt av ekstra inntekt, settes også av til skatt.

Penger til Skatteoppkrever er alltid viktig å prioritere.

Etter betalingen av skatt, gjenstår det å betale ned et lite forbrukslån til Sbanken (kjøp av 0xBTC). Dette er på ca 7,7% rente, men det spørs om jeg bare velger å la det stå slik det er. Investerer heller en del av feriepengene i krypto og fond. Vi får rett å slett se hvordan markedet ser ut når det er på tide å bestemme seg.

Hvorfor ikke selge noe av porteføljen?

Porteføljen vokser, i disse dager ligger den å vipper på rundt 900k. Er det noe jeg har lært, skal det mye til for at jeg selger noe. Derfor lar jeg den heller stå slik den er, og gjør meg ferdig med disse sakene nevnt oven først. Hadde jeg ikke hatt noe valg, måtte jeg ha solgt noe av enten krypto eller fond. Nå slipper jeg det og må heller bare utsette regelmessige innskudd noe. Helt ok.

Innskudd til vår boligsparing, og bilsparing påvirkes ikke av dette. Den løper som planlagt.

Kommer til å publisere statusoppdateringer hver måned likevel, er interessant å se hvordan en portefølje utvikler seg uten at man gjør noe spesielt.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


En kommentar om “Portefølje på stedet hvil til i sommer”

  1. Husk at portefølje staves portefØLje. Det er ingen tilfeldighet, så det gjelder å ta seg råd til å slukke tørsten regelmessig.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.