Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Rydding og kasting gir ro

Ting og tang begynner å falle på plass her i heimen. Det er først nå det føles som at den plassen her er vår. At det er vi som bor her og ingen annen. Vi tok over en ganske godt brukt bygning for to år siden som bar preg av labert eller ikke eksisterende vedlikehold. Med små barn er det ikke alltid like mye tid til overs for å gjøre nødvendig oppussing (da mener jeg viktige ting, ikke overfladiske saker ..). Samtidig er vi ikke så stressa heller, så lenge vi har en plan og vet at ting blir fikset etterhvert er det greit. Vi orker ikke å være med på oppussingsjaget som preger dette landet bortsett fra det som kanskje kan øke taksten.

Snart er de viktigste tingene ordnet opp i (bad, balkong, bordkledning osv) og vi kan kanskje senke skuldrene litt. Vi er såpass heldig at vi har veldig dyktig folk i vår familie (på begge sider!) som kan hjelpe til med snekkerarbeid og derfor har ikke ny veranda og bordkledning kostet så veldig mye. Kun materialkostnad.

I løpet av disse to årene har vi også kastet ekstremt mye ting. Saker vi rett og slett ikke har bruk for har blitt pælmet av gårde. Hvorfor samle på noe man ikke har brukt på et år? Er det av mye verdi blir det tatt bilder og lagt ut på finn. Det er utrolig hvor deilig det er å bli kvitt ting. Det gir en form for ro å vite at det ikke er så ekstremt mye liggende i boder og skap. Vi har til og med kastet noen av lekene til ungene som har blitt liggende ubrukt veldig lenge. Hva er vitsen i å legge de i en søppelsekk og lagre det i noen år for å deretter kaste? Det tar litt mot selvsagt da vi har mottatt mye av dette i gaver men, sånn er det i denne konsum tid. Mange av lekene er også ødelagt etter litt vel hard bruk..

Man må starte en plass

Hvis du sliter med det samme lurer du kanskje på hvor du skal begynne. Det er lett å bli overveldet når man er omringet av mye rot. Her må du bare blokkere alt og fokusere på en ting av gangen. Det er ekstremt viktig å ikke la noe distrahere deg! Bestem deg for å rydde i et skap eller i en skuff, noe enkelt i starten. Ta med en pose / søppelsekk og kast det du ikke trenger! Gi blaffen i at resten av hjemmet ditt ser ut som et kaos, fokuser på det du gjør akkurat nå. Når du er ferdig vil det være en deilig følelse å vite at du er et steg nærmere målet. Slik jobber du heretter, en ting av gangen og du skal se at det blir mye bedre etterhvert. Av egen erfaring er det ikke så lurt å prøve seg på å få til alt på samme gang. Det går bare ikke og kan ende i at man mister motivasjon og gir fullstendig blaffen i hele greia.

Et ryddig hjem kan være et hjelpemiddel mot en ryddig økonomi. Jeg påstår ikke at det er en direkte 100% relasjon men, tankegangen har noen likheter med å rydde opp i økonomi.

 


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


6 kommentarer om “Rydding og kasting gir ro”

 1. At det er en link, mentalt sett, mellom et ryddig hjem og den indre ro er hevet over en hver tvil. Å ha det ryddig rundt seg skaper glede og arbeidslyst.

  Når man har små under tenker man ofte på dette med å rydde. Unger griser fælt gitt:D

 2. Veldig bra innlegg. 🙂 Jeg har faktisk lekt med tanken om å skrive et lignende innlegg en stund nå, men du kom meg i forkjøpet. 🙂

  Oppussingsjaget du nevner er høyst reelt. I mitt hode skal et godt hjem være en plass der man kan være seg selv, slappe av og hygge seg. Et hjem som kontinuerlig er under oppussing er ofte preget av rot og uorden, og dette vil på sikt ofte prege dem som bor der.

 3. Vidde: Jeg må da komme i forkjøpet NOEN gang, syns du ikke? 😉

  BareBlogg: Jepp, unger er fantastiske på sin måte men de griser! Nå er jo det forsåvidt greit. Tenkte mest på rot man har liggende i skap, skuffer, boder, garasje, bak huset. Få det vekk! 🙂

 4. Kjenner meg igjen her 🙂 Tok et skikkelig tak og kastet, ga bort og solgte veldig mye ting og tang som jeg aldri brukte uansett da jeg flyttet tilbake til Bergen nylig. Herlig å bli kvitt litt rot 🙂

 5. Flott innlegg. Vi er kanskje litt for rask med å kaste. Vi har noen venner og naboer som får solgt det mest utrolige. Og snodigst av alt, er at disse tingene blir solgt raskt. Det er akkurat som om noen har lagt inn varsel på finn.no på akkurat den gjenstanden. Jeg sitter med en følelse av at man aldri skal si aldri når det gjelder hva folk er ute etter, selv om jeg sikkert er nøyaktig like negativ neste gang jeg står med noe gammelt skrot i hånden og tenker «salg» eller «søppel».

  Til sist: Veldig interessant blogg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.