Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Shit, 7100 kroner i strømregning

Det var noen på jobb som snakket om hvor mye de fikk i strømregning. Der var det alt fra beløp som 4 000 kroner opp til 6 000 kroner. Nå vet jeg ikke helt hvor ofte de blir fakturert men …

Tenkte ikke så mye på dette selv fordi vi setter av en grei sum med penger hver måned til strøm. For å si det sånn, denne summen ble litt puslete når jeg åpnet regningen fra energileverandøren i dag.

Joda, 7100 kroner skal de ha. Det var litt i overkant av det vi er vant til. Forrige vinter vi fikk en slik regning, lå den på 4 500 kroner. Helt klart mye mer levelig det.

Det har vært dyr strøm i vinter, som er helt tydelig.

Ingen krise

Nå er det slik at denne regningen er for et kvartal. Deler vi den opp på månedsbasis vil det si ca 2 366 kroner i måneden. Nå setter vi av 1 300 kroner i måneden til strøm, det sier seg selv at dette ikke går opp. Iallfall ikke hvis slike regninger kommer hvert kvartal, men slik er det ikke. På sommeren bruker disse komme på ca 2 500 kroner og da ser vi at det normalt jevner seg ut på et år.

Nå ble det likevel så mye at vi velger å la de 3 000 kronene vi normalt setter over til ekstra boliglån avdrag, gå til strømregningen i steden. Heller det enn å ta penger fra bufferkontoen…


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


10 kommentarer om “Shit, 7100 kroner i strømregning”

 1. Huff, strømregningen ja, kan ikke si at jeg gleder meg akkurat. Trondheim energi har visstnok vært noe av det dyreste i år, så den blir nok et lite hyggelig beløp her også. Men med buffer kommer jeg meg nok gjennom den også.

 2. Hvorfor valgte du å ikke bruke bufferkontoen? For meg er en bufferkonto en konto med penger som kan brukes dersom noe uventet oppstår. Ekstra høy strømpris en periode vil jeg kalle en uventet kostnad, men skjønner at andre har strengere regler for bruker av bufferkontoen.

  http://pengeblogg.bloggnorge.com/

 3. Fikk en strømregning på nærmere 19000 i forrige måned pga. litt sløvhet med innrapportering av måleverdier. Kjipt.

 4. Vidde: Ettersom vi kan betale regningen ved å ikke betale ned ekstra på boliglånet denne måneden blir det sånn. Så lenge vi ikke TRENGER å ta fra den kontoen skal den få stå urørt.

 5. Ok. Sannsynligvis har du litt høyere rente på boliglånet enn på bufferkontoen, men samtidig er det selvsagt viktig å være restriktiv med hva man bruker bufferkontoen til.

  Bedre å være litt for restriktiv enn litt for lite ihvertfall. «Hmmm… nye lekre felger til bilen… – tja, har jo en bufferkonto» 😉

  http://pengeblogg.bloggnorge.com/

 6. Syns du gjorde et klokt valg Formuebygger. Ekstra høye strømregninger er noe man må regne med av og til og dermed ikke en uforutsett utgift. Forøvrig må jeg få komplimentere deg med en inspirerende og flott blogg.

 7. En ting som er morsomt med strømregningene, er at alle klager, betaler og lever videre. Nå er jeg kanskje litt bias siden jeg snart kommer til å slenge inn en lenke for en av mine kunder, men har du vurdert å bytte strømleverandør?

  Akkurat som med mobil, forsikringer, bank og lignende tjenester, så kan man enkelt shoppe rundt. Problemet er vel bare at nordmenn flest ikke er klar over at det faktisk er ganske så enkelt å bytte!

  PS: Liker bloggen din – du har mange tips her jeg kjenner mange som hadde hatt godt av å lese :p

 8. Har ikke tenkt så hardt på å bytte strømleverandør. Har fått for meg at vi betaler så mye i nettleie og det kan man ikke gjøre så mye med?

  Klart, når strømprisen går opp kan det kanskje være litt å spare på å bytte. Tror jeg skal ta en sjekk etter vi har flyttet.

  Hyggelig at du liker nettstedet, prøver alltid å skrive om noe som andre kan ha nytte av. 🙂

 9. Nå har det skjedd noe nytt her siden sist ser jeg – templaten du bruker er forskyvet skikkelig merkelig. Bruker Chrome!

  PS: Du burde installere en plugin som varsler meg når noen har skrevet en ny kommentar på de innleggene jeg har kommentert på 🙂

 10. Hmmm, forstår ikke helt hva du mener. Jeg bruker Chrome selv og synes det ser greit ut. Sjekket i firefox og safari også. Kan du ta en screenshot og vise meg hva du mener isåfall? 🙂

  Skal se på muligheten for comment-svar-plugin!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.