Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Simple living og downsizing, en kontinuerlig prosess

Jeg har tidligere skrevet om konseptet simple living og konkluderer med at vi har det som en liten inspirasjonskilde. Vi tar den ikke helt ut men, prøver hele tiden å forstå hva det vi egentlig har behov for og så kvitte oss med det vi ikke trenger.

Vi har en stor kjeller med mange boder og der er det veldig fint å lagre ting. Hvorfor ikke starte ryddingen der?

Fruen nevnte i går at hun hadde lyst til å downsize enda mer. Jeg sa for all del, gjør det. Hun spurte meg: Hvorfor skal vi ha så mye ting egentlig? Hvis vi ikke har brukt det på et år, kast det? Ikke sant?

Hvorpå jeg svarer: Ja så lenge det ikke har noe finn.no verdi eller affeksjonsverdi (gamle bilder for eksempel) så kjør på!

Vi har hatt en krevende start på 2013 med mye ting som har skjedd i våre respektive familier. Ting som får en til å sette seg ned å se over hva som er viktig i livet. Når man rydder et hus etter at en familiemedlem har tatt kveld begynner man å tenke over meningen med å samle på seg så mye unødvendig ting.

Det er ekstremt befriende å holde på med dette. Det er en kontinuerlig prosess som hele tiden handler om å optimalisere. Jeg synes det er viktig å ta en ting i gangen og ikke stresse gjennom noe og ta forhastede besluttninger. Er det vanskelig å vite hvor man skal starte så sett et mål om å ta en ting per dag. Så har du iallfall gjort noe.

Økonomistatus

Økonomien går sin gang og billånet er nede i -22 600kr! Det er bare to måneder igjen til bilen er betalt!

Denne måneden er det utbetaling av feriepenger. Det blir kanskje en tusenlapp ekstra på fondsparingen. Jeg er ikke helt sikker enda fordi vi har litt (ja nødvendig) oppussing som må gjøres. Og så skal vi ha litt ferie også.

Skattepengene vi får tilbake går uavkortet til sydentur i oktober når det er skolefri. Det koster en hel del men, det var 15 år siden sist jeg var til sydligere strøk så det er lov å skeie ut på dette området denne gangen.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “Simple living og downsizing, en kontinuerlig prosess”

  1. Tror det er veldig nyttig å se på dette som en kontinuerlig prosess. Selv har jeg erfart at uansett hvor lite nye ting jeg kjøper, så er det alltid noen (inkludert meg selv) som bringer noe nytt inn i huset. Passer man ikke på at man også må få ting ut av huset, vil tingene bare akkumulere seg og etterhvert bli til et stort problem.

    Jeg nyter følelsen hver gang jeg leverer brukte klær til Fretex, legger igjen noe gammel elektronikk på «kjøleskapskirkegården» bak Elkjøp eller kjører et lass på dynga. 🙂

  2. Ja det er utrolig hvor mye ting som blir trekt med inn i huset. Spesielt når man har småfolk i hus.

    Kan ikke gå rundt å si nei til alt heller, hele tiden. 🙂

  3. Elsker å rydde opp selv! Men nå er det sjelden særlig mye å rydde i, vi har blitt veldig flinke til ikke å kjøpe inn greier. Loftet fikk seg nylig en overhaling, for første gang siden innflytting for over et år siden. Alle de greiene vi tok vare på da i tilfelle vi skulle ha bruk for de, alltid sånn når man flytter. Nå forsvant en god del av det, deilig! Ikke brukt på et år = unødvendig = kaste eller selge. Sånn omtrent i alle fall. Føler meg friere jo mindre stæsj jeg har nesten!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.