Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Dette blir min siste vanlige jobb

Når jeg startet dette nettstedet trodde jeg aldri at jeg skulle holde på såpass lenge som jeg har gjort. Største årsaken (da) var at jeg ville skrive ned noen tall og få litt kontroll på nedbetaling av forbruksgjeld osv.

Nå er jeg midt inne i  temaer som ekstra inntekt, arbeidsliv og innimellom toucher jeg personlig utvikling.

Jeg har en jobb der trivselen er stor og har ingen planer om å slutte eller bytte. Jeg tjener ikke gress (under 500k), men det går helt greit. Det er såpass bra der jeg jobber at jeg har bestemt meg for å bli så lenge jeg kan. Det er mange årsaker til det, men det er ikke på grunn av lønna. Det er på grunn av arbeidsoppgaver, frihet under ansvar og kollegaer. I tillegg er det muligheter å avansere høyere hvis jeg virkelig vil.

Samtidig som jeg har min vanlige jobb holder jeg på å bygge opp mine andre ting ved siden av. Å bygge opp slikt tar ganske lang tid da jeg naturlig nok må bruke mesteparten av tiden hos min arbeidsgiver. Hadde jeg hatt mer tid skulle det trolig gå kjappere også.

Skulle jeg derimot bli overflødig, får jeg plutselig mye tid til overs og kan sette mine andre prosjekt i høygir.

Uansett hva som skjer, er det ikke noen fare. Følgende er noe av det jeg kan gjøre selvstendig:

 • Reparasjon av IT utstyr
 • Musikkproduksjon
 • Fotografering
 • Blogging & annonsesalg

Skulle det skje noe, har jeg potensielt mange andre områder å satse på selvstendig. Som jeg skrev i tidligere innlegg har jeg ikke mulighet å satse på alt dette nå, men en dag kanskje.

Hva med deg? har du lagt noen plan for hvis du blir arbeidsledig eller stoler du på sikkerhetsnettet i Norge?

Mitt ultimate mål er som mange allerede vet å bli uavhengig. Det betyr ikke nødvendigvis at jeg skal slutte å jobbe, men jeg skal være min egen herre. Hvis det er sol og fint vær en dag, ja da skal jeg kunne ta meg en tur ut når det passer meg.

For å klare dette må jeg redusere utgifter (gjeld), og ha inntekter. Det vil ta meg lang tid å spare opp såpass mye penger at jeg kan leve av avkastning så en kombinasjon av arbeid jeg trives godt med + kontinuerlig sparing er løsningen. Selv om det kanskje tar litt lenger tid er det kanskje verdt det når en trives på veien dit. Med årene, vil veien bli enklere å gå på da gjeld blir redusert, sparing blir økt og inntekt blir økt.

 


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


7 kommentarer om “Dette blir min siste vanlige jobb”

 1. Frihet, arbeidsoppgaver og gode kollegaer er selvsagt viktig, men du syns ikke at du ofrer litt mye lønnsmessig ved å legge for mye vekt på det? Hvis du for eksempel kunne tjent fem eller ti tusen ekstra netto hver måned på å bytte jobb, kunne du jo nådd dine økonomiske mål langt raskere.

 2. Jeg tror at fem til ti tusen kroner ekstra i måneden kan være mulig med ekstra inntekt, men ikke med en gang. Der jeg jobber, er det bestandig muligheter for å utvikles og ta seg an andre arbeidsoppgaver for den som viser litt initiativ og vilje. Det er også en av grunnene til at jeg er der fortsatt, jeg sitter ikke fast. For en ukes tid siden fikk jeg vite av en høy leder at det manglet kompetanse på et felt, noe jeg trolig kunne fylt. Jeg sa at jeg var interessert.

  Målet er å bli så uavhengig som mulig, men veien til målet må være levelig også. Hvis jeg skulle skiftet beite, har jeg kanskje ikke kunnet drive med det andre jeg holder på med i like stor skala. Noe jeg anser som ganske viktig for min mentale helse. 🙂

 3. Dette temaet er noe jeg tenker veldig på nå om dagen.

  Teller faktisk på knappene om jeg skal si opp og bytte jobb. Saken er den at jobben sluker for mye tid og skaper for mye tankevirksomhet også i fritiden. Som Vidde nevner er peace of mind svært viktig. Det skulle i utgangspunktet være en ordinær jobb, men pga svært mangelfulle systemer og manglende rutiner i bedriften, får man en stor utfordring med å få jobben gjort på en tilfredsstillende måte. Jobber selv med en nettside som har begynt å tjene gode penger, men skulle hatt mer tid til å gjøre mer. Som Formuebygging skriver har man for lite tid til overs. Jeg kunne ha tatt meg et friår og gått all in i forhold til nettsiden, men det er for tidlig – vil gjerne se den vokse ytterligere først. Så i mellomtiden funderer jeg på ny jobb hvor ting fungerer bedre.

 4. Hei!
  Takk for en flott side med mange tips!
  Jeg har nå mistet min jobb og går nå arbeidsledig. Litt av en omveldtning kan man si. Men jeg gir meg heller ikke på å bli selvstendig en dag. I alle år har jeg spart opp og betalt ned lån så mye jeg har klart i måneden. Så overgangen til arbeidsledighetstrygd skal ikke bli så hard selv om jeg går ned til 60% av tidligere lønn, Men for å kunne spare mer trenger jeg en jobb raskt.

  Det som jeg har brukt mest penger på i det siste er oppussing av badet som var helt nødvendig. Varmekablene var røket og røropplegget sang på siste verset. Nå har jeg fått rør i rør og større bad fordi jeg slo isammen bad og vaskerom. Min datter har også giftet seg og kjøpt hus så de fikk en større sum til oppussing av sitt kjøkken. Så pengene har bein å gå på her. Jeg pleier å kalle huset det store sluket for her er det bare å bruke penger før det faller i sammen.

  Så du kan jo si jeg sliter litt med å bygge formuen. Men jeg gir meg ikke. Barna kommer til å få av meg undervegs uansett- De er jo min egentlige formue. Med historien hører det til at jeg er enslig mor med tre barn.
  Og jeg har overlevd på å jobbe full jobb og leie ut hybel i huset mitt.

 5. Hei!

  Takk for hyggelig kommentar 🙂

  Leit at du har mistet jobben, men du har åpenbart planene klar allerede noe som ikke alle kan skryte seg på. Nå ser du konsekvensen av å betale ned på lånene slik du har gjort. Ergo, du klarer deg selv på arbeidsledighetstrygd og utleie selv om det kanskje blir vanskelig å spare.

  Hus koster mye penger, det gjør det hos oss også. Jeg håper dog at det ikke skal bli noen enorme utgifter før om ca 10 år. Da skal vi ha klart å betale ned nesten hele boliglånet slik at vi kan låne opp igjen hvis vi må ta noen større oppussingsprosjekt. Da snakker jeg i store trekk som nødvendigheter (som feks bad, tak, grunnmur, elektrisk) og helst ikke kosmetiske ting.

  Barn har vi også, og de skal vel ha et sted å bo etterhvert også så pengene vil nok få ben å gå på. 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.