Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Slik får du inn mer penger på konto

Jeg har oppdaget at har man et over normalt interesse for økonomi kan det i noen tilfeller enkelt misforstås som at man er gjerrig, hysterisk, kontrollfreak eller en kombinasjon av disse delene. Det er fortsatt ganske tabubelagt å snakke åpent om penger.

Uansett… Jeg har en kollega som jeg kommer godt overens med i det meste men, vi hadde en diskusjon om boliglån / billån og vi var uenige om noen ting. Han var av den oppfatning at lån har man og det er det ikke så mye å gjøre med! Å betale ned ekstra var ikke på radaren da han likevel skulle ha lånet i 20 – 30 år så det var da ikke så nøye. Jeg argumenterte for at nedbetalingstiden går ned. At man totalt sett betaler mye mindre for lånet. At det lønner seg når renten er såpass lav som den er nå. En tusenlapp ekstra i måneden på 20 – 30 år kan utgjøre hundretusener av kroner i renter spart!

Men det var ikke så veldig nøye.

OK, det er greit for min del men, jeg ønsker ikke å gjøre på den måten.

Mer penger inn, mindre ut

Høres veeeeldig enkelt ut, ikke sant? Det skjønner vel hvem som helst at skal man ha mer penger må det først og fremst gå mindre penger ut. Kan man også øke pengestrømmen in samtidig som man minker på den som går ut er det enda bedre! Ja så sett igang da? Nei, det er kanskje ikke så enkelt.

Eller er det?

Jeg har tenkt mye på dette, ikke i ekstreme mengder men, litt sånn sunn kvelds / ettermiddags tanker med et glass vann på bordet. Hysteri og panikk kan vi bare legge på hylla, jeg er ikke der enda. Det første jeg jobber med er å bevisstgjøre mitt eget forbruk. Hva bruker jeg penger på og hvorfor? Deretter må jeg ta et skritt tilbake og slå meg selv litt. Jeg trenger ikke all stæsj, nei faktisk ikke. Hvis jeg bare kan stå over denne ene gangen tjener jeg på det i det lange løp. Tenk sånn hver gang så vil det merkes. Det gjør faktisk det også. Jeg har fortsatt ikke rørt noe av mine «lommepenger» etter lønna men, jeg må gjøre det snart. Vi skal på en liten tur snart og i den forbindelse må jeg ut med 1 164 kroner. Det er også en planlagt utgift som gjør at jeg kommer til å ha ca 2 000 kroner igjen på lønnskontoen nå 16 dager før lønn. Jeg skal prøve å holde på disse 2 000 kronene så hardt jeg bare kan. Vi skal i grunn ha nok penger på matkontoen til mat og dagligvarer men, jeg ser at det begynner å minke ganske bra der og det er 9 dager til kona får lønn ..

Ekstra inntekt tips

Lag et nettsted

Finn ut noe du er skikkelig GOD på å skap deg en tilstedeværelse på nett. Du kan for eksempel tjene penger på ditt nettsted som jeg gjør akkurat nå i skrivende stund. Du kan starte med å lese den artikkelserien for å få en innføring i temaet. Den er skrevet av meg og er ut fra mine egne erfaringer.

Selg tingene du ikke bruker

Trenger du det ikke? selg det! Jeg sier bare en ting: finn.no. Har du noe som du ikke har brukt på et år og som ikke har en stor sentimental verdi? Ta et bilde av tingen og legg den ut på finn.no. Hvorfor la ting støve ned og ta unødvendig plass.Det selges det utroligste på finn og selv om du kanskje synes at din mobiltelefon er gammel og utdatert så virker den vel fortsatt? Den kan godt  være verd noen hundrelapper eller seks til en annen person. Ingen skam i å prøve, det verste som kan skje er at du taper 25 kroner på at du ikke får solgt tingen din.

Kjøp billig, selg dyrere

Har du greie på noe som ikke alle andre har? Kanskje du kan kjøpe defekte datamaskiner, fikse dem og selge de på nytt? Jeg har nylig gjort dette selv og det ga meg 1 900 kroner inn uten mye arbeid. Selger er fornøyd, jeg er fornøyd og kjøper er fornøyd.

Det er mange muligheter

Betalte spørreundersøkelser kan du også prøve hvis du liker å kjede deg ihjel. Panelet fra Start.no er en av de jeg har prøvd selv og det funker ganske greit. Betalingen kan variere fra 3 – 30 kroner per undersøkelse. Du må få samlet sammen 50 kroner før du kan overføre de til paypal. Ikke noe å bli rik på men, en mulig ekstra inntekt uansett.

Du kan selge digitale fotografier på nett hvis du har et talent for å ta salgbare bilder. gajas world er en person som driver med dette i Norge og blogger om det, på Norsk. Helt klart verdt et besøk hvis du ønsker å lese mer om temaet.

Fortsatt er det jeg har skrevet om her bare en brøkdel av det man kan finne på. Bare pass deg for disse «bli rik fort» programmene som finnes litt her og der. Sorry, men det funker ikke.

Hvordan jeg skal gjøre det!

Her i heimen er som sagt tidligere fokuset på å betale ned billånet så fort som mulig og redusere forbruket. Jeg kan så langt skilte med et kurant forbruk. Det er ikke brukt mange penger på tull hverken i januar eller så langt i februar. Jeg har også solgt en del ting jeg ikke har behov for, en del dyre instrument. Samlet sammen ca 15 000 kroner på en konto i skrivende stund. Hvis jeg klarer å holde forbruket på et lavt nivå, spare på pengene jeg får fra nett og få solgt noe av det jeg har lagt ut er det ikke usannsynlig at jeg kommer til å ha over 20 000 kroner på den kontoen i slutten på februar.

Betyr det 20 000 kroner ekstra i nedbetaling på bil? Kanskje.

Jeg har veldig lyst til å se hvor mye jeg klarer å samle sammen på den kontoen til etter at feriepengene og skattepengene har blitt utbetalt. Kanskje jeg kan få den kontoen opp til 50 – 60 000 kroner rimelig kjapt? Hva om vi får bonus på jobben? Ekstra inntekt fra nett? Etterbetaling av ny lønnsjustering i 2012? Dessuten er det mye morsommere å betale ned lån med en storslump av cash. Vi betaler mye ekstra allerede grunnet avdragsfriheten på boliglånet.

Det er nok lurest å ta disse pengene og stappe de inn på billånet men, jeg vil virkelig prøve å se om jeg kan klare å holde på såpass mye penger uten å bruke de på tull. Det er ikke sikkert jeg klarer det men, jeg har nødt til å prøve. Dessuten er det også greit å kunne se at man har noe stående på konto. Motivasjonen for tiden er på topp og jeg VET at det er mulig å nå noen av målene jeg har satt. Det er ikke det mest økonomisk fornuftige valget å bare ha disse stående på konto, jeg VET! Men jeg VIL!

Det fine gullkistebildet er fra: antialiasfactory


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Slik får du inn mer penger på konto”

  1. Ang spørreundersøkelser.
    Finnes 2 andre sider der du får poeng som du kan veksle inn gavekort på gavekorttorget.

    Panel.no
    Yougov.no

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.