Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Slutte i jobben å starte for seg selv?

Financial independence, altså økonomisk uavhengighet er ofte ønsket endestasjon for mange som driver økonomi relaterte nettsted. Å ha en solid haug med penger du kan dra 3 – 4% av til den dag du ligger noen meter under jorda.

For undertegnede er det uavhengighet som er det viktigste. Men hva er egentlig uavhengighet? For meg er uavhengighet å bestemme hverdagen helt selv, noe jeg har skrevet om før.

Det er ikke å ha den feteste bilen, fineste huset, nyeste iPhone etc.

Å bestemme hverdagen selv betyr ikke å ligge på sofaen, men heller jobbe med noe jeg har lyst til.

Det å ha en ekstra inntekt fra nett viser seg å være mulig. Spørsmålet er: Hvis en vanlig arbeidsdag ble brukt til div nettprosjekt, har jeg kunnet leve av det på sikt? Jeg har hatt måneder når ekstra inntekten har bikket 5 000 – 8 000 kr men det hører til sjeldenhetene.

Hva om jeg sluttet i min vanlige jobb, å fokuserte all arbeidstid på nettbaserte prosjekt istedenfor? Er det i det hele tatt mulig å ha det som levebrød hvis det blir brukt godt med tid på disse prosjektene? Hvis jeg gir det ett – to år?

Formuebygging, altså dette nettstedet tror jeg ikke kan opprettholde en god inntekt for meg. Det kommer an på hvor mye trafikk som kommer hit. Jeg har to andre nettsted dog med stort potensiale så fremt jeg kan få bruke tid på de.

Slutter jeg i min nåværende jobb betyr det ikke å slutte å jobbe. Sannsynligvis blir det mer jobbing! For å visualisere dette har jeg laget et fiktivt skjema hvor en vanlig arbeidsdag for entreprenøren formuebygging kunne ha sett ut.

  • 07:30 – 08:30: Hjelpe unger, få de av gårde på skolen. Frokost.
  • 08:30 – 11:00: Jobbe. (2,5h)
  • 11:00 – 11:30: Lunsj.
  • 11:30 – 15:00: Jobbe. (3,5h)
  • 15:00 – 18:00: Hjelpe til med lekser, lage middag, huslige gjøremål.
  • 18:00 – 20:00: Ev aktiviteter med barn, hvis ikke Jobbe. (2h)
  • 20:00 – 23:00: Åpent

Hvis jeg ser på skjemaet oven kan jeg bruke minst 6h på en vanlig arbeidsdag. Nå bruker jeg vanligvis timene mellom 18:00 – 23:00 på disse prosjektene, men det er ikke alltid jeg orker ettersom den vanlige jobben og familiære gjøremål tar opp en hel del energi. Kvaliteten blir også deretter.

Det er mange som har startet egne bedrifter med mye dårligere plan enn meg, om ikke uten plan i det hele tatt. Jeg tror to år med fulltids jobbing burde gi resultater.

Det betyr to år med veldig lav inntekt. Det frister ikke noe særlig å gå på NAV, men jeg vet at de har tilskudd for mennesker som holder på å starte opp egen bedrift. Hvorvidt det jeg har tenkt å drive på med kvalifiserer som egen bedrift aner jeg ikke.

Risiko

Risiko er at man ikke lykkes, bruker opp oppsparte midler og står igjen på bar bakke. Det er worst case scenario.

Å kunne forklare to års hull i min CV tror jeg ikke hadde vært noe problem. Å bygge opp et eget levebrød trenger ikke å være noe negativt hvis en må søke ny jobb.

Når min krypto – beholdning var oppe i betydelige beløp var jeg innom tanken å selge alt og utføre planen ovenfor, men gjorde det ikke.

Det som holder en tilbake for å ta steget uti er redsel for å ikke lykkes og at jeg har lyktes å få en kurant jobb med lav utdanning. Fornuften sier at det er dumt å kaste bort det.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


5 kommentarer om “Slutte i jobben å starte for seg selv?”

  1. Takk for tanker rundt dette. Jeg har lekt med tanken om å ta 6 – 9 måneder med 100 % fokus på Investorkilden, for å se hva det kan bli, men jeg har delvis kommet til konklusjonen at det er for tidlig for min del (mulig så mye som 2 år for tidlig). Enig med det du sier om hull i CV, det er enkelt (og forståelig) å forklare.

  2. Tenker mye i disse baner også, men har ingen hast i verden 🙂 Enn så lenge stortrives jeg i jobben, men det er også kjekt å tenke på muligheten med tiden til å hoppe over på helt andre ting om jeg skulle ønske det, og som deg ser jeg ikke nødvendigvis at det betyr så mye mindre jobbing.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.