Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Sommerferien er over og kontoen er nesten tom

Det er skremmende hvor fort ferien har gått dette året, hvor ble disse tre ukene av? Ettersom vi har små barn (2år + 4år) orket vi ikke å ta en skikkelig ferie langt unna i et fjernt land … det ble heller litt kjøring rundt omkring i Skandinavia og bra er det da en av våre barn ble syk. Det resulterte i en uke hjemme og vi måtte avlyse en planlagt tur. Slik er det å ha barn og sånt kan hende. Vi har likevel hatt en fin ferie med noen flotte turer.

Å ha et fokus på forbruket, det vil si å redusere dette har hele tiden vært et mål for 2012. Å påstå at dette er noe jeg har klart i denne perioden blir å lyve. Det har blitt brukt penger på alt mulig uten å tenke over så mye. Har til og med kjøpt noen datadeler.. 🙂

Selv om mitt eget forbruk har vært litt i overkant har vi gjort noen felles grep som gjør at vår overordnede økonomi begynner å bli god.

Krisebuffer er på 20 000 kroner. Vi har et ønske om å øke denne enda mer men, hoved-fokuset er å betale ned gjeld akkurat nå. Det er strenge regler for denne kontoen. Det skal være skikkelig prekært før vi begynner å ta av den.

Vi har også en forbruksbuffer der vi setter av 1 000 kroner i måneden. Går til ting som kanskje trengs til huset. Tenk maling, koster. Kanskje en lampe… sparing til sofa? Et eller annet dildall på IKEA… Ting vi vil ha som ikke er absolutt nødvendig.

Fondsparing går sin gang 12 000 kroner i anskaffelsesverdi nå med noen hundrelapper i plus.

Billånet får en stor innbetaling i disse dager da vi ikke betaler barnehage i Juli måned. Nærmere 14 000 kroner! Nå er det nede i 117 000 kroner. For et år siden var det oppe i over 230 000 kroner. Vi må helst betale ned noen tusenlapper til hvis vi skal klare å bli ferdig med det til neste August men, det tror jeg skal gå bra.

Det er ikke mange andre kroner igjen, de har blitt brukt opp til nedbetaling av gjeld og diverse rehabilitering som trengs her vi bor.

Da er det bare å brette opp armene og justere fokuset på nytt!

 

Image Credit: Krappweis


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.