Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Spar mye penger på bruktkjøp

Jeg må være ærlig og innrømme at det ikke er veldig ofte vi kjøper ting brukt. Det går som regel i nytt når vi vel skal ha noe til hjemmet. Hvis man leser mye av disse mamma og interiør-bloggene kan man se en trend der bruktkjøp begynner å bli mer politisk korrekt. Man tar litt mer vare på miljøet ved å kjøpe ting som ikke trenger å bli produsert på nytt, eller bli til søppel.

Noe vi har diskutert veldig lenge (2år +) er å kjøpe ny sofa. Den vi har i dag er en tre seters sofa fra IKEA, EKTORP. Den ble kjøpt inn i 2006 når vi kjøpte vår første leilighet. Det er egentlig en veldig god sofa for prisen og med muligheten til å bytte trekk på den har den holdt veldig lenge.

IKEA Ektorp

Ettersom vi har tre barn i lav alder vil møbler som for eksempel sofa bli påført en del mishandling. Dette er en av grunnene til at vi ikke ønsket å kjøpe ny sofa fordi vi skulle bare bli stresset når disse barna griser i den «nye» sofaen. Fordi det gjør de, en eller annen gang.

Samtidig har vi sett på finn.no at det er mange som legger ut tilnærmet nye knapt brukte sofaer til reduserte priser. Derfor bestemte vi oss for at vi skulle ikke bruke så mye penger på sofa og heller få tak i noe på finn, vi skulle kjøpe brukt! Denne prosessen har tatt en stund fordi vi har en relativt stor stue og noen krav til størrelse og modernitet har vi hatt. Når det vel kommer en slik annonse gjelder det å være kjapp fordi de går ganske fort.

Til slutt fant vi en modell som jeg fikk prutet ned til 6 000 kroner. I dag på tilbud koster den 9 000 kroner og det var ikke noe slitasje i det hele tatt på den. 3 000 kroner spart? Neida, mer!

Vi har solgt vår gamle sofa for 1 500 kroner og to gamle slitte stygge reclinere vi ikke trodde noen ville ha til 1 000 kroner. Det betyr at vi har betalt 3 500 kroner for soafen. (Gamle sofaen og reclinerne er avskrevet for leenge siden).

3 500 kroner for en sofa som egentlig koster 9 000 kroner i dag på tilbud.

Synes det var en okay deal, det kan lønne seg å ta en titt på finn hvis man vet at man skal ha noe nytt.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


10 kommentarer om “Spar mye penger på bruktkjøp”

 1. Absolutt! Oppløftene å lese at dere fikk solgt den gamle Ikeasofaen så lett. Har sett så mange sofaer til salgs på Finn at jeg hadde inntrykk av at de var vanskelig å bli kvitt. 🙂

 2. Ja jeg ble overrasket jeg også Anette, men det ser ut som at de går fort. 🙂

  Pengebingen: Finn.no er veldig bra å benytte seg av noen ganger!

 3. Jeg har lagt ut ting gratis på Finn Torget og da har telefonene begynt å ringe bare 2 minutter etter at annonsen er lagt ut.
  Effektivt.

 4. I studenttiden ble jeg vant med å først sjekke Finn.no når jeg skulle kjøpe noe nytt. Når jeg flyttet på nytt nå i sommer kjøpte jeg en flott pult som var som ny til 400 kroner. Skulle jeg kjøpt den i butikken, hadde den kostet meg 1300 kroner!! Så ja, det er MYE å spare her og det tilnærmet uten ulemper 🙂

  Har også flere ganger funnet småmøbler og andre ting som rett og slett bare gies bort, som jeg sikkert hadde brukt en del penger på å kjøpe tilsvarende i butikken.

 5. Helt klart mye fint å finne på finn.no har selv lagt ut litt møbler der den siste tiden. Noen i gies bort kategorien og noe til salgs.

  Men noe som irriterte meg var de som ringte og virket interessert og ville ha det, men som senere ombestemte seg eller ikke dukket opp for å hente det 🙁

 6. Ja det irriterer meg også en del. Hvis noen ringer og viser interesse så spør jeg om de virkelig skal ha tingen. Om jeg er det minste usikker så orker jeg ikke å «holde av» noe. Da sier jeg bare at den som kommer med penger først, får tingen. 🙂 Enkelt og greit!

 7. Ja, mye penger å spare! Vi var heldige og kjøpte en stor moderne hjørnesofa med puff til kun 500kr! Sofaen var alt solgt etter 30min på nett, men jeg fikk den i stedet siden jeg kunne hente den med en gang. De ville bare bli kvitt den og derfor fikk jeg en helt utrolig pris. Det verste er at jeg sikkert kommer til å tjene penger på den når jeg selger den igjen en gang i fremtiden 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.