Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Sparing i aksjefond, IKKE selg ved nedgang

Sparing i aksjefond har alltid vært en del av Formuebygging.com. I begynnelsen la jeg av ca 1 000 kroner i måneden til sparing i aksjefond og til slutt var jeg oppe i ca 12 000 kroner anskaffelsesverdi. Dette var også midt under finanskrisen og jeg kunne se verdien minske, samtidig som at jeg hadde et forbrukslån å betale. Derfor bestemte jeg å selge mine andeler med tap og betalte ned forbrukslånet helt. Det føltes litt mer greit å selge med tap når jeg vet at pengene jeg har spart i aksjefond går til å betale gjeld.

Etter dette slet jeg med å komme igang men, nå ser det ut som at ting begynner å røre på seg. Jeg har hatt litt mer penger til overs etter jul og har tatt noe av det til sparing i aksjefond og indeksfond. Nordnet har endelig muligheten til å tilby indeksfond fra KLP og med sin KLP AksjeNorge Indeks II begynner jeg å bli fornøyd med porteføljen så langt. Et indeksfond skal følge børsutviklingen og siden det ikke er aktivt forvaltet er det veldig lave gebyrer og kostnader knyttet til slike fond. Dine Penger sier at indeksfond burde være en grunnstein i enhver sparing. Det er bare ikke alle som vet om det, enda.

Jeg ser også at børsen har gått ganske bra i 2010, nå er jeg på ingen måte en ekspert men, kan se for meg at det enten blir en nedtur i 2011 eller noe lignende som vi har sett i år. Uansett hvis verdiene går ned skal jeg ha is i magen og fortsette kjøp av fond. Da får man kjøpt fond på «billigsalg». Jeg kommer til å spare hver måned. Minst 1 500 kroner, kanskje blir mer men forhåpentligvis ikke noe mindre.

Da er jeg ganske fornøyd med fondvalget i henhold til regioner. Verden, Europa og Norge. Mulig jeg bytter ut Delphi Verden mot et fond fra Carnegie Worldwide, vi får se.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Sparing i aksjefond, IKKE selg ved nedgang”

 1. @Vidde: Leste ditt innlegg når du la det ut. Du er jo på min faste blogge-leser liste :). Ser for meg at strategi 3 blir enklest å følge for min del. Synes likevel det er en smule vanskelig å identifisere oppgang og nedgang på børsen.

  Nå har jeg vel egentlig gjort det motsatte. Kjøpt for 4 000 kroner når vi tilsynelatende er ganske høyt opp. Men vem vet, kanskje vi skal høyere opp?

  Morsomt å spekulere hehe.

  Og godt nytt år! 😀

 2. Enig i at det er vanskelig å identifisere oppgang og nedgang i aksjemarkedet. Markedet kan falle videre når det allerede har falt så mye at man skulle tro at bunnen var nådd, og det kan fortsette å klatre videre oppover når prisene er på historisk høye nivåer. Men dette syns jeg er litt av moroa med aksjemarkedet ;-)Er man langsiktig, får man som regel godt betalt for den risikoen man tar på seg.

 3. Jeg bryr meg ikke så mye om det går litt opp og ned på kort sikt. Over tid vil det vanligvis lønne seg med god margin å la pengene stå.

  Sparer i fond med meget laaang tidshorisont:)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.