Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Status april 2019: 200 kr ekstra inntekt

I april sparte jeg totalt 0 kr (sett bort fra nedbetaling av gjeld) og ekstra inntekt lå på ca 200 kr (netto). Denne måneden er en av de med lavest ekstra inntekt på lenge.

Årsaken til ingen sparing (bortsett fra gjeld) er som tidligere forklart i dette innlegget: Nytt kontor & studio, sparerate blir lidende

Fordeling av sparing denne måneden forholder seg slik:

 • Sparerate: 23%
 • Uavhengighet: 1 år og 1 måned

Ekstra inntekt denne måneden kommer fra Patreon. Det er for øvrig helt fantastisk, at noen er villig til å betale for at de har tro på det jeg driver med innen musikk.

Status oppussing, renovering

Å bygge om et rom, flytte vegg, sette opp nye stendere er ikke noe jeg vanligvis driver med. Derfor tar jobben mye lenger tid sammenlignet med proffe. Jeg har nødt til å bruke tid på research å passe på at ting blir gjort riktig. Bare en ting som å tette et hull i gulv etter en sluk… det tok meg flere dager å få tak i alt jeg trengte.

Tanken om å sette bort hele greia har streifet meg men, nei. Elektriker å rørleggertjenester settes bort. Resten får jeg jaggu få til selv.

Nå har jeg et gammelt rekkehus, det er andre ting som må gjøres etterhvert også. Like greit å lære seg så mye som mulig. Skal jeg sette bort alt blir det dårlig stelt.

Rommet blir bygget av materialer som skal være ekstra lydisolerende. Foreløpig har jeg brukt penger på dette:

 • Rørleggertjenester
 • Nytt vindu
 • Isolasjon rockwool
 • Trelast
 • Fermacell fibergips m/ verktøy, skruer, sparkel etc
 • Vanlige gipsplater
 • En bråte med verktøy

Det gjenstår å handle inn dør, gulv, listverk, maling, panelovn, taklampe og sikkert mye annet jeg har glemt.

Har ikke finregnet på det, men er godt over 30 000 kr foreløpig.

Alt innkjøpt verktøy kostet nesten like mye som materialene. Jeg skal bruke det til andre prosjekter på huset senere dog. Heldigvis koster de andre prosjektene lite i materialkost.

Men en ting i gangen.

Rommet ender kanskje opp på 40 – 45 000 kr til slutt.

Jeg synes ikke det er en høy pris å betale for å få et helt flunkende nytt rom i huset. Det vil lette mye på videre arbeid med musikk, innspilling av video og jeg får endelig et helt eget kontor / rom. Noe jeg ikke har hatt på 10+ år.

Dette er grunnen til lavere sparing, men til gjengjeld blir jeg ikke en av de som tar opp 150 – 200k på kredittkortet for oppussing. Lite penger til sparing… ja, men lite til ingen gjeld når alt er ferdig…


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Status april 2019: 200 kr ekstra inntekt”

 1. De 40-50 000 du bruker på rommet er jo strengt tatt også en investering. Greit med lavere sparerate noen ganger for slike ting. I tillegg er det god erfaring som kanskje sparer deg penger ved seinere prosjekt 🙂

 2. Det er ikke så stor investering for å få et helt nytt rom i huset. Den største erfaringen jeg har fått til nå er at ting-tar-tid. 🙂

  De siste veggene kommer nok opp i dag, deretter er det mange runder med sparkling, sliping, sparkling, sliping, maling og til sist gulvlegging.

  De andre, litt mindre omfattende prosjektene som er planlagt fremover virker enklere nå ja…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.