Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Status ekstra inntekt 2020 / Sparing til bil

Tidligere var det mye fokus på hvordan man kan opparbeide seg en ekstra inntekt på nett og skrev mye om det her. Dette er noe jeg fortsatt driver med, men bruker mindre energi på. Mest fordi min normale arbeidsgiver gir meg mye høyere inntekt pr time brukt. Og jeg har nå en jobb hvor jeg trives i, blir utfordret i og går ikke på samlebånd.

Ekstra Inntekt

Det er ikke noe quick fix på å oppnå HØY ekstra inntekt, du må legge ned mye tid og arbeid skal du komme på nivåer hvor du kan leve av det. Det betyr ikke at det er umulig. Du må være dedikert og ikke minst sette av tiden til det. I tillegg tror jeg det er lurt å fokusere på en ting og ikke på mange forskjellige områder som jeg har gjort. Mulig jeg utbroderer dette mer i et senere innlegg.

Likevel, ekstra inntekt etter skatt (netto) i 2020 ble totalt på kr 24 256. Det er et mindre beløp enn tidligere år, men det er fordi jeg har valgt å gå bort fra mesteparten av forbrukslån annonser og casino annonser her. Isteden er det annonser fra Nordnet og Kron. Firmaer jeg står inne for. Det er mindre betalt, men tror det er mye mer relevant for deg som leser her. Stabile 2 000 kr ekstra på nettoen hver måned er virkelig ikke fy skam.

Navn Dato Beløp i NOK Type Skatt 30% Netto
Adtraction 10.11.20 810 Affiliate 243 567
Impact Radius 18.11.20 535 Affiliate 160,5 374,5
Google Adsense 24.11.20 1200 Annonser 360 840
Adtraction 10.12.20 270 Affiliate 81 189
Patreon 11.12.20 112 Donasjon 33,6 78,4
Impact Radius 20.12.20 228 Affiliate 68,4 159,6
Google Adsense 22.12.20 1405 Annonser 421,5 983,5

Ekstra inntekten kommer fra fler steder. Tabellen oven viser det som kom inn i november og desember i år. Mesteparten er fra Affiliate annonser og Google. Musikken begynner å ta seg litt opp også, men her er det faktisk bedre inntekt fra å tilby diverse produkter relatert til produksjonen av musikk. Og ikke selve musikken i seg selv. Dette er noe jeg kommer til å jobbe mer målrettet med fremover. Det er dog som tidligere nevnt, jeg har en fast jobb og kan ikke dedikere så mye tid til det akkurat nå.

Bil

Vi bor ikke innenfor Ring 2 i Oslo. Jeg kjører mye og kan godt legge tilbake 40-50 mil på en arbeidsdag. Da gidder jeg ikke stå 45 min å lade en elbil heller. Så bil må vi ha, med fossilt brennstoff foreløpig. Vi har venner og familie i Sverige også, så der er vi rett som der er. Iallfall før denne menneskelige skadevaren fra Kina dukket opp.

Nå har vi vår 13 år gamle bil, som jeg bestemte at vi skulle bruke opp. Den er nylig EU godkjent for 2 nye år, det er skiftet slitedeler, det er nye dekk og i utgangspunktet skal det ikke være noe spesielt med den i et par år fremover. Med det sagt, bilen er 13 år gammel og vi har nødt til å planlegge økonomisk hvordan den skal byttes ut.

Det vi skal gjøre fra Januar 2021, er å sette av 2 500 kr i måneden felles. Som skal være øremerket til bilkjøp om noen år. Om tre år, har vi spart opp 90 000 kr. Etter nåværende bil blir solgt, vil vi kanskje ha 130 k til ny bil. Dette beløpet vil ikke være tilstrekkelig, derfor må vi kanskje øke boliglånet noe i tillegg. Vi får se hva det blir til, men det vil komme en dag hvor den må byttes ut. Da er det greit å ha midler øremerket til dette. Denne sparingen vil gå parallelt med eksisterende sparing. Ved å gå gjennom budsjettet har jeg funnet enkelte områder hvor vi har budsjettert med for store beløp. Og har derfor kunnet hente ut og omdisponere midler uten at det skal påvirke annen sparing.

Når det gjelder bilmerke er det en 5-serie fra Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft som blir neste objekt. Disse er uten tvil landeveislokomotiv og milslukere. I tillegg kan jeg disse bilmodellene og kan gjøre enkelte av vedlikeholdet selv. Nå gjelder det bare å holde liv i den vi har så lenge som mulig. La det gå litt sport i det kanskje, jo lenger den holder desto mer oppsparte midler blir det.

Kort sparehorisont (3+år), plassere pengene hvor?

Når det er såpass kort horisont, bør man i utgangspunktet ikke spare pengene i fond. Likevel, jeg har vurdert dette og trolig kommet frem til at KLP Lang Horisont kan være et greit sted å plassere pengene. Dette er et kombinasjonsfond med lave avgifter 0,22%. Fondet har ca. 60% i aksjefond og 40% i rentefond. Tror det skal være en grei balanse.

Omslagsbilde av Micheile Henderson on Unsplash


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.