Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Statusoppdatering på litt av hvert

Noen ganger skjer det såpass mye at det blir vanskelig å samle sammen alt til noe fornuftig. Uten at det blir til en usammenhengende grøt. Jeg skal likevel prøve nå samtidig som jeg ser på en utrolig latterlig Sci-Fi serie på NRK2. Jeg liker Sci-Fi altså men denne: Sammenstøtet, er jo så latterlig som det går an å bli?

Nuvel

Boliglån

Boliglånet er helt klart. Vi hadde en periode over fire millioner kroner i gjeld fordi vi eide to boliger en måned. Det ga oss pusterom for å kunne slippe en stressende flytt. Mitt oppe i en fødsel og alt. Vi måtte betale et antal tusen kroner ekstra i renter men det hadde vi budsjettert for. For å si det sånn, det har jeg ikke angret et sekund på. Det var veldig greit å kunne ha den ekstra måneden. Ikke minst fordi badene trengte oppussing.

Den gang vi snakket med banken var det avtalt at etter oppgjøret fra vår gamle leilighet ble betalt inn skulle vi gjøre om lånet til et lån. Da hadde vi tre lån, det opprinnelige på leiligheten. Et på 2,1 millioner og et på 700 000 kroner. Jeg ble nylig gjort oppmerksom på at dette ikke stemmer lenger. De siste ukene har tydeligvis bankene fått nye regler å forholde seg til. Jeg tror det er finanstilsynet som bestemmer dette.

Det slutter uansett med at vi blir sittende med et lån på 2,1 millioner med avdragsfrihet og et lån på 700 000 kroner som vi betaler ned på. Lånet på 700 000 har også høyere rente og vår kontakt i banken anbefalte at vi betalte inn så mye vi kan på dette lånet. Noe vi skal gjøre. Vi kommer nok til å kunne betale 2 – 3 000 kroner ekstra hver måned.

Renten ja, den skulle de sette ned. Det høye lånet har en rente på ca 3,8% og det lavere lånet har en rente på over 5%! Jeg ga klar beskjed om det var uaktuelt og det var han tydeligvis enig i. Nye renten er ikke oppdatert i nettbanken enda så vi får se hva det blir til. Vi har jo noen som kausjonerer for 600 000 kroner også.

Når dette er sagt er det ikke verdens undergang, det ble ikke helt som planlagt men det kommer til å gå fint likevel. Neste plan er å få en ny takst på boligen. Vi har brukt en hel del på oppussing og vi håper vi kan få igjen noen av de kronene i en høyere takst. Nå er boligen verdt 2,5 millioner. Banken mente at hvis vi greide å få en høyere takst skulle de kunne gjøre om lånet også. Det er altså planen framover, bli ferdig med hoved-oppussing og få en ny takst. Jeg håper på minst 2,7 millioner men er skeptisk.

Sparing, Fond, Osv…

Det er noen Norske bloggere som inspirerer meg. I hovesak Vidde fra Pengebloggen og Aksjebloggeren. Det jeg ønsker å streve etter er å ha den samme nøysomhet som disse. Klarer jeg det klarer jeg også å spare / investere mer penger for fremtiden.

Det jeg har gjort nå er å flytte / bytte mine fond over til Nordnet, flytten er ikke helt ferdig men det blir vel i løpet av uken. Planen videre er at jeg skal prøve meg på aksjer etterhvert men det blir ikke enda. Jeg fikk nettopp boken Aksjekjøp og daytrading skrevet av Oddmund Grøtte. Den har jeg tenkt å gløtte i før jeg starter med noe.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


7 kommentarer om “Statusoppdatering på litt av hvert”

 1. Ja, det må jeg si 🙂 Nesten litt stolt av at noen lar seg inspirere av meg. Ja, dette kan bli spennende med aksjer du. Må holde oss oppdatert på prosessen. Er vel en del å sette seg inn i nå i begynnelsen, men å lese den boken er ihvertfall en veldig god start.

  Håper forøvrig det ordner seg med renten 🙂

 2. Hei,

  Flott oppdatering. Det jeg stusser på er bankens svar på hvorfor de ikke kan samle de to lånene til ett? Her ville jeg presset hardere på, eventuelt byttet bank. Slå sammen begge lånene, og 3,8% på hele lånet.

  Bloggen din er lagt til blant bokmerkene. Ser fram til å følge den videre.

 3. Hmmm, ja jeg har vurdert å hente inn tilbud fra andre banker men jeg er ikke helt sikker på om de ønsker å ha oss som kunde. Rett å slett fordi vi er så høyt belånte. Vi er jo en disaster waiting to happen, iallfall i følge statistikken. 🙂

  Tror jeg venter til etter vi får en ny takst på boligen.

 4. Høres lurt ut å få en ny meglervurdering (tror ikke banken krever takst). Da kan du få større sikkerhet i boligen og få refinansiert lånet. Altså enig med snartmilliardær 🙂

  Nordnet er en grei aksjeplattform. Stort sett alltid tilgjengelig, alt du behøver er en nettleser med tilkobling, gode egenskaper med både markedsoversikt og porteføljeoversikt.

  Nordnet gjør aksjer veldig mye mer tilgjengelig også. Dette kan gjøre at fristelsene blir for stor (på seg selv kjenner man andre) til å gjøre overilte kjøp med for eksempel 7 – 8 x giring. Pass deg for dette, men dette vet du vel 🙂 Lykke til i hvert fall.

 5. Yep, meglervurdering er kanskje nok? Vi har jo pusset opp en hel del så håper på iallfall 100 – 200 000 kroner mer i takst. Da stiller vi litt bedre i forhold til banken.

  Blir litt sugen på å hive meg inn i aksjer med en gang ja men hovedsparingen min vil fortsette i fond. Skal lage meg en ny portefølje i Nordnet har jeg tenkt. 🙂

 6. «Å være sugen på» er som regel ikke det beste utgangspunktet for å lykkes i aksjemarkedet. Høres ut som gamblerinstinktet ditt har kommet til overflaten 😉 Gamblerinstinktet er som en liten tigerunge. Temmer du den ikke, blir den raskt et farlig beist. Og selv en temmet stor tiger bør man være forsiktig med – rovdyrinstinktet ligger latent i systemet. Slik er det også med gamblerinstinktet 😉

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.