Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Statusoppdatering september

Da har første avdraget på boliglånet blitt betalt og vi er igang med nedbetalingen. I følge nedbetalingsplanen skal vi være ferdig med boliglånet på 16år og 2 måneder. Opprinnelig var det på 28 år så det er en ganske grei reduksjon i nedbetalingstid.

Det kom noen uventede regninger denne måneden. Den ene regningen var resultatet av at jeg kjørte for fort for ca et års tid siden. Det kom et brev fra statens innkrevingssentral og de ville ha 4 200kr av meg. Ettersom de har rentefri avdragsordning valgte jeg å betale 500kr i måneden istedenfor. Mulig jeg betaler hele boten med en gang, vi får se!

I tillegg til dette hadde jeg levert inn bilen for en garantifeil som de riktignok fikset, men de fant ut at de skulle ta en 40 000km service litt for tidlig uten å spørre meg først. Da ble det ut med ca 4 000 kr her også.

Jeg laget en plan for 2013 tidligere og hadde disse målene:

  • Innfri billånet. Utført!
  • Endre nedbetalingstid på boliglånet til 15 / 16 år. Utført!
  • 30 000 kroner i fond. 21 000kr
  • Fokus på forbruk.

Vi har allerede oppnådd noen av målene. Billånet er nedbetalt og nedbetalingstiden på boliglånet er justert. Det kan bli hardt å klare fondmålet. For å gjøre det må jeg sette av 3 000 kroner i måneden heretter og det kan bli tøft. Vi kjører mesteparten av pengene på lånet så det er ikke mye til overs. Jeg endrer ikke på målet dog, det kan kanskje gå.

Jeg har hele tiden fokus på forbruket, men kan alltids bli mye flinkere. Noe jeg er ganske stolt over er at vi bruker bilen mye mindre og sykler heller til og fra arbeid. Jeg har syklet til og fra jobb mer eller mindre konstant både før og etter sommeren. Det gjør at formen blir bedre og penger blir spart.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Statusoppdatering september”

  1. Så flink dere er å holde fokuset!
    Litt kjipt med ekstra regninger, men når man har buffer så er det ikke like stor krise som når man ikke har/hadde det har jeg lært.

  2. Ja kjipt med ekstra utgifter. Buffern er fortsatt urørt heldigvis. Nå begynner oppvaskmaskinen vi kjøpte brukt for 500kr for noen år siden å ta kveld også. Vurderer faktisk å kjøpe ny. Ta oppvasken selv er ikke så fristende … 😉

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.