Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Steve Jobs Har Ikke Vandret, Enda

Steve Jobs

Det er vel vanskelig for folk å unngå nyheten om at Steve Jobs, en av grunnleggerne til Apple går av sin sjefsposisjon. De fleste aviser og IT aviser har skrevet mange artikler om nyheten og nå når du trodde at du har lest alt så skal Formuebygging komme å skrive om det samme?

Det er mange som synser om hendelsen og jeg er intet unntak. Skal ikke stikke under en stol at jeg er litt av en fan når det kommer til produktene Apple lager. Jeg vil ikke nødvendigvis kalle meg en «fanboy» da jeg også ser fordelen med andre produkter. Nå handler likevel ikke denne artikkelen om å sammenligne produkter, den handler om Apple.

Jeg ble introdusert til produktene Apple laget rundt 2001, jeg hadde ikke noe særlig med penger på den tiden og syntes det meste var overpriset, overhypet og skjønte ikke hvorfor noen ville kjøpe en datamaskin med lavere spesifikasjoner når man kunne få en PC som var så mye bedre til en rimeligere pris.

Årene gikk og det var i 2005 jeg ble introdusert til en 12 tommer powerbook som kjørte Mac OS X Tiger. Jeg likte godt det jeg så i operativsystemet og ikke lenge etterpå var jeg en stolt eier av en iBook. Kjøpt på kreditt selvsagt. Jeg var jo helt håpløs på den tiden.

Etterhvert gikk Apple over til Intel CPUer og da ble jeg enda mer hekta, iBooken ble solgt til fordel for en MacBook Pro som jeg enda bruker den dag i dag. Ikke den samme MacBook Proen nei men en ny modell…

Det er mange geniale mennesker som arbeider hos Apple og de har evnen til å lage produkter vi ikke visste vi ville ha. Ovenfor disse er det Steve som har trekt i mange av trådene, det er bland annet han som var avgjørende til å få plateselskapene til å selge musikken sin i Itunes.

Jobs er fortsatt hos Apple så lenge han lever. Vi kommer nok ikke til å merke noen store endringer med det første. Spørsmålet er hvor lenge Steve holder ut. Han er veldig syk og det er sannsynlig at han ikke har så lenge igjen.

Mange er bekymret fordi han har hatt en såpass direkte påvirkning på mange av produktene de lager og det er mye av grunnen til suksessen Apple har. Hvordan blir dette når han omsider er borte. Kan noen ta over hans visjon? Selv om Tim Cook nok er en verdig erstatter vil han klare å fylle skoene til Jobs?

Mange spørsmål, jeg antar vi får vente å se.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.