Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Tar en pause I fondsparingen

Å ha foto som hobby kan tidvis være kostbart. Spesielt når et objektiv jeg har hatt behov for finnes til en god deal på bruktmarkedet. Vanligvis koster objektivet jeg kikket på 19 494,- nytt, men jeg fikk det til 9 500kr brukt. Jeg har brukt det en måneds tid nå og har til og med solgt noen bilder tatt med dette objektivet. Ikke på langt nær å erstatte kostnaden dog.

Samtidig som dette ønsket jeg å rydde litt i fond-porteføljen og DNB Norge Indeks ble solgt og heller investert i dette objektivet. Jeg hadde ikke plassert mye i det norske fondet. Ca 10 000 kr med ca 5% avkastning.

Dette har jeg altså gjort samtidig som jeg har en elsykkel der det gjenstår 20 000kr å betale.

Derfor har jeg bestemt meg for at fra og med nå skal alle penger jeg får inn gå til å betale det transportmiddel jeg bruker hver dag. Når det er gjort blir fond-sparingen gjenopptatt igjen og sannsynligvis med et høyere månedsbeløp.

Beholdningen er altså redusert med 10 000 kr slik at anskaffelsesverdi er nede på 100k og hele porteføljen er verdt 121k akkurat nå.

Parallellt med dette har jeg begynt å få en hel del ekstra inntekter, men jeg kan ikke bruke alt av det. Jeg har nødt til å sette av noe til skatt og det har jeg ikke gjort. Når jeg har kommet i null der kan jeg begynne å bruke av disse ekstra inntektene, betale min sykkel og deretter dirigere det til fond igjen.

Av ekstra inntekt i det siste har det vært ca 1 100 kr bildesalg, 1 000 kr fra annonser på nettsted og snart oppe i over 3 000kr fra mitt andre nettsted. (Affiliate salg av programvare). Etterhvert vil disse ekstra inntektene bli dyttet mot fondsparing etter at kemneren har fått sitt.

Så, komme i null altså. Det er målet akkurat nå. Det vil nok gå kjapt. En måned eller tre, maks.

Når vi kjører et såpass tight økonomisk regime gir det lite rom for større utskeielser. Det er kanskje ikke helt optimalt, men jeg tror at det likevel lønner seg i lengden at vi gjør det sånn. Hvis jeg ser på vår økonomi i en helhet ser det ikke så verst ut, spesielt med tanke på vår inntekt. Til høsten vil vi kunne øke betalingen av boliglånet også med noen tusen kroner ekstra i måneden som gjør at vi blir gjeldsfri kjappere.

 


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.