Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Ting går sakte fremover

Dette med økonomi er ganske komplisert fordi det henger sammen med absolutt alt du gjør. De valg du tar kan på lang sikt ha store ringvirkninger på økonomien. Til det bedre eller til det verre, du bestemmer selv! Det er nettopp det som kan være vanskelig å forstå. Enkelte mennesker jeg snakker med gir meg et inntrykk av at penger er ikke så nøye. Kjøp det du vil ha nå og lev livet før det er for sent. Hva som ligger i det utsagnet kan være så mye. Alt fra oppleveleser til en ny flatskjerm på stua.

Her gjelder det å finne ut av hva man mener er riktig og samtidig synnligjøre hva prioriteringene har for konsekvenser. Vil jeg bli mye lykkeligere hvis vi bytter ut vår flatskjerm TV mot en ny som støtter 1080p og ikke bare «hd ready» som den vi har nå? Jeg ser nesten aldri på tv-programmer mer. Ser jeg på TV er det som oftest noen serier via netflix eller noe nedlastet en sjelden gang. Det tar 30min til 1h av min tid. Er det nødvendig å oppgradere? Får jeg bedre bilde? Jepps. Blir opplevelsen bedre? Ja kanskje litt. Er jeg lykkelig når jeg legger meg på kvelden fordi det står en ny 108p TV med 3D der og kanskje 4k!? Nei, jeg tror ikke det. Fordi når jeg våkner skal jeg ordne ungene og selv dra på jobb. Når jeg kommer hjem er det lite tid til TV da andre ting også må gjøres.

Da kan disse 10 000 kronene for ny flatskjerm gå til en sparekonto eller fondskonto istedenfor. Hvis det en dag kommer et faktisk reelt behov for å skifte ut skjermen så har pengene forhåpentligvis generert litt mer penger for deg. Jeg tror det blir mye mer hyggelig å kjøpe seg en ny TV når det faktisk er et behov tilstede. Jeg mener ikke at man ikke skal få unne seg noen verdens ting, men tenk til skikkelig.

En kan jo mene at det er sært å gå rundt å tenke slik, samtidig er det kanskje nødvendig å være litt sær for å nå de målene du har satt deg.

Organisere og forenkle er nøkkelen

Jeg har for tiden et eget mål om å forenkle og organisere så mange aspekt av livet som mulig. Alt fra å scanne papirer / kvitteringer og lagre alt digitalt. Organisere i hjemmet, vite hvor hver enkelt lille ting er. Jeg ønsker ikke å bruke tid på å lete etter ting lenger. Enklere sagt enn gjort med en skokk unger, men noen plass må en starte. 😉

I dette gjelder det også å identifiere egne interesser. Hva skal jeg bruke tid på hvis vi ser bort fra familien som står øverst på listen. Musikkproduksjon og foto er to sterke interesser jeg har hatt gjennom hele livet og det er noe jeg kommer til å fortsette å bruke mer tid på. Andre ting har jeg rett og slett ikke tid til og det har tatt meg ekstremt lang tid å innse dette. Jeg vil alt for mye og det er for lite timer tilgjengelig. Derfor MÅ jeg prioritere. Egentlig har jeg ikke tid til dette nettstedet en gang, men det er greit å ha en plass å skrive det som surrer rundt i mitt hode. Dessuten har vi alt for lite finans / norske økonomiblogger der ute så du må nok stå ut med meg en stund til iallfall.

Organisere her på formuebygging

Jeg har også tatt en titt på dette nettstedet og jeg liker ikke layouten som var her,  nå er det en ny oppe som har mye mer fokus på teksten. For det første var det en stor feit logo som egentlig ikke fyller noen funksjon og som tar opp alt for mye plass. Deretter kommer en meny som nesten ingen klikker på og til sist reklame som absolutt ingen klikker på. Samtidig har jeg lagt meg til den uvanen at jeg har nødt til å finne et bilde som skal passe til hvert enkelt innlegg. Skal jeg finne et som er skikkelig bra har jeg nødt til å betale for det, eller bruke litt dårligere gratis-bilder med link til opphavsmann. Da velger jeg heller å fjerne nødvendigheten av å ha bilde til hvert enkelt innlegg fordi det er et ork å lete og tar tid. Tid som kan brukes på å skrive istedenfor.

Jeg har også valgt å fjerne reklamen her av to grunner. Den ene er at de genererer så lite inntekt at det er ikke verdt bryet å ha de oppe. Det andre er at de tar bort oppmerksomheten fra teksten. Hvis jeg vil øke inntekten fra dette nettstedet kan jeg plassere annonsene midt i innleggene, men det skulle jeg sterkt mislike selv så den går bort. Jeg får også henvendelser fra diverse casino selskap som ønsker å annonsere her og få meg til å skrive sponsede innlegg. Jeg syns ikke det passer selv om de tilbyr ganske god betaling.

Nå betyr det ikke at det aldri mer kommer til å være noe annonsering her, men akkurat nå slipper du.

Det kan være noen overdimensjonerte bilder i noen innlegg nå og da. Jeg holder på å rette opp i dette. Bare gi meg litt tid … 😉

 


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Ting går sakte fremover”

  1. Jeg likte mye bedre ditt gamle design, dette ble veldig mye tekst på en hvit flate. Å ha noe reklame på siden gjør heller ingenting, litt Google Adsense liver opp siden 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.