Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Tjen penger på ditt nettsted – opp med annonser! (Del 5)

Nå har du kanskje jobbet en stund med ditt nettsted og synes det er på høy tid å tjene noen kroner på den jobben du har lagt ned. Jeg kommer til å skrive om noen av mulighetene som finnes for oss som bor i Norge, eller som iallfall har en nettside på Norsk. Det er mange muligheter der ute og det er viktig å velge noe som passer deg og dine lesere.

Føler du at du ikke er «der» enda og heller vil bruke tiden på ditt innhold er det helt greit. Du kan alltids komme igang med annonsering senere. Det er helt opp til deg. Det er ingen som påstår at man tjene penger på nett.

Før du tenker på annonsering burde du ha en stabil trafikkflyt til ditt nettsted. Fra 50 – 100 unike besøkende per dag burde være et minimum. Grunnen til at jeg nevner dette er at hvis du setter opp annonser på en side med lite trafikk. Finnes det en risiko for at du mister motivasjonen da det tilsynelatende ikke gir noe særlig uttelling for deg. For å få mer trafikk må du lage mer innhold og skaffe fler linker inn til ditt nettsted som jeg har skrevet om tidligere.

Den enkleste måten er:

Det finnes en veldig enkel måte å komme igang med annonsering og det er uten tvil Google Adsene. Du registrerer din nettside hos Google her: Kom igang med AdSense. Smør deg med masse tålmodighet da mange har fått vente måneder før nettstedet de har registrert har blitt godkjent. Noen får det godkjent etter noen dager, ingen vet riktig hvorfor. Uansett, når du er godkjent kan du begynne å plassere annonser på ditt nettsted. Du får en kode av Google som limes inn der du ønsker at den skal vises. I wordpress kan man bruke widgeten Tekst og lime inn koden der. Det finnes også Innstikk til WordPress som kan hjelpe til med dette. Når du har lagt ut koden venter du et kvarters tid og annonsen burde vises på nettstedet ditt.

Den type annonser som vil vises kommer til å variere en del. Adsense skanner siden din for å vise annonser som er mest relevant for innholdet du har laget. Dukker det opp annonser du ikke vil ha på ditt nettsted kan du blokkere dette i kontrollpanelet på din AdSense konto.

Samtidig skal jeg nevne noe annet når det gjelder Google AdSense. Det anbefales sterkt at du faktisk leser gjennom retningslinjene til Google. Du som annonsør forplikter deg til å følge noen retningslinjer som er satt. Gjør du ikke dette vil kontoen din bli stengt. Noen ganger får man et varsel om å rette opp i noe. Andre ganger stenger de kontoen og fryser eventuelle penger du har der uten å gi deg varsel. Les retningslinjene det er kjempeviktig! Å få åpnet en lukket AdSense konto er ekstremt vanskelig. Sjekk at du iallfall har en Privacy Policy.

Andre muligheter:

Tradedoubler er et alternativ. Her finnes det mange forskjellige Norske bedrifter registrert så du kan godt finne noe som passer ditt nettsted. Min erfaring er at det kan være litt vanskeligere å tjene noe med Tradedoubler. Finner du noe som passer kan det ligge uante muligheter her. Anbefales!

Man kan vel si at Tradedoubler er størst i Norge stort sett men, du har også andre muligheter som skal være greie (ikke utprøvd selv): 047.no, Guavamedia, Zanox.

Jeg har også registrert meg på Euroads men, har ikke lagt ut noen annonser for de. Synes det ser litt amatørmessig ut og samtidig vil din leser få en masse spam / telefonselger-samtaler fra de hvis de skriver seg opp. Har du ikke noe samvittighet så go ahead …

Privat Annonsering:

Du har selv kanskje lagt merke til at mye av annonsene er borte på Formuebygging. Det er fordi jeg ønsker å prøve privat annonsering isteden. Du ser boksen øverst til høyre? Dette er private tekstlink – annonser som er solgt direkte. Her bruker jeg et system som heter OIO Publisher. Det finnes som Innstikk til WordPress også. Et helt OK plugin som holder styr på annonsene, rotasjon, hvor lenge de skal være aktiv og mye mer.

Annonseplassering:

Inntekten du vil få av dine annonser avhenger også av hvor du plasserer dem. Hvis du har bestemt deg for å ha annonsering på nettstedet ditt ser jeg ingen grunn til å ha annonsen nederst til høyre for eksempel. Hvor mange klikker der? Ikke mange. Skal du ha annonser på nettsiden din som faktisk bringer inn kroner må de være i synsfeltet til surferen. Hvis du klikker på bildet nedenfor vil du få opp en såkalt heatmap. Den illustrerer hvor det er lurest å plassere en annonse.

Det er klart… man må ta en vurdering på hvordan man ønsker å utforme sin side. Har man alt for mange og påtrengende annonser kan det hende at en leser ikke gidder å følge nettstedet ditt og finner et annet. Når det er sagt sålenge du gir no – nonsense BRA innhold er det som oftest det som teller. Er du god på dette vil mesteparten ikke bry seg så veldig mye om annonsene.

Ha en fin dag og lykke til med ditt nettprosjekt 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


5 kommentarer om “Tjen penger på ditt nettsted – opp med annonser! (Del 5)”

  1. Adsense er supert! Her slipper man å tilpasse annonsen til leseren – den jobben gjør Google for deg. Selv bruker jeg nå bare TD i tillegg til Adsense. Annonsene fra TD må være veldig godt tilpasset leserne (målgruppen) for å gi avkasting. Hvert salg gjennom TD kan gi flere hundre kroner i provisjon, så mulighetene er der.
    Er enig i advarselen om at mange blinkende og skrikende annonser lett får brukerne til å flykte via krysset oppe i høyre hjørne på nettleseren.

  2. Adsense kan brukes til det meste og det er jo deres styrke.

    Du har ikke nevnt noe om linker i artikkelen din. Annonse linker eller affiliate linker om du vil, kan ofte vise seg å konvertere mye bedre enn typiske banner annonser.

  3. Tekstlinker som ligger naturlig implementert i teksten kan være å foretrekke fremfor banner-annonser. Dette fenomenet kommer kanskje av at mange er blitt annonseblinde. Samtidig gir naturlige tekstlinker høyt samsvar mellom tekstens innhold og brukers interesser og behov.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.