Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Tjen penger på ditt nettsted – Skaffe trafikk (Del 4)

Litt bakgrunnsinformasjon

Du kan ha et flott nettsted med masse god informasjon men, uten trafikk vil nettstedet bare ligge der i dvale i sin ensomhet. Skal man ha inntekt fra sitt nettsted må man ha trafikk. Høyere trafikk = høyere inntekt. Du er allerede godt igang med å oppnå dette, godt innhold er veldig viktig fordi det selger seg selv. Likevel må man jobbe en del for å skaffe trafikk.

Det som er mest ønsket av deg som driver nettsted er trafikk fra Google. Du ønsker å komme høyt opp i resultatlisten for et gitt søkeord, helst førsteplass eller iallfall på førstesiden. Hvis du har laget et nettsted om hekling ønsker du å komme fram i resultatet til Google hvis noen søker på hekling ikke sant? Og gjerne så høyt opp som mulig.

I Internetts og Googles barndom var det ganske enkelt å komme høyt opp. Man kunne lage en side som handlet om la oss si: kaker. Det eneste du trengte å gjøre var å skrive nøkkelordet kaker noen hundre ganger på siden din. Lage teksten i samme farge som bakgrunnen av ditt nettsted og vips, du kom opp på førsteplass hos Google for søkeordet kaker. Google ville nemlig se teksten kaker på ditt nettsted, den bryr seg ikke om fargen. Mennesker merker ikke dette. På denne måten kunne man manipulere søkeresultatet til Google og det liker de selvsagt ikke. Det tok ikke lang tid før mange utnyttet denne metoden for å spamme ut sine dårlige nettsted.

Google utvikler seg stadig og det tok ikke lang tid før denne praksisen sluttet å virke.

Verdens beste programmerere og ingeniører jobber med dette hver dag. De jobber hele tiden med å forbedre søkeresultatene og levere enda bedre relevante resultat på dine søk. Det er veldig enkelt for oss mennesker å finne ut om en side er relevant eller ikke. Det er i motsetning fryktelig vanskelig for en datamaskin. Det jeg prøver å si er at Google jobber stadig mot å gjenkjenne realiteten, det er også der du burde være med ditt eget nettsted. Det er liten vits å i prøve å lure søkemotoren. Det kan hende diverse metoder funker et halvår men etterpå blir du straffet og må starte på nytt.

Hvordan få trafikk til ditt nettsted

Så kommer vi til den delen der du skal få vite den aller beste måten å få Google til å like deg. Det som i sin tur vil lede til at du kommer høyere opp i resultatene og får høyere trafikk.

Du må få andre veletablerte nettsted til å linke til ditt nettsted!

Dette tar Google som et tegn på at hvis et veletablert nettsted liker det du skriver: Aha! da kanskje vi skal gi dette heklingsnettstedet litt mer kredibilitet og flytte det lenger opp i resultatlisten…

Hvordan skal man få et veletablert nettsted til å linke til lille meg da? Bra spørsmål! Med fare for gjentagelse:

 • Skriv bra innhold! Du må skrive såpass bra innhold at andre folk VIL linke til deg fordi du gir noe av verdi til andre

Det er ikke alltid en enkel jobb å skaffe linker til ditt nettsted men, det er superviktig hvis du vil havne langt opp i søkeresultatene! Det er også viktig at du har gode innlinker, gjerne fra ett nettsted som skriver om noe lignende som deg. Eller noe relatert til din nisje.

Det er også bedre med to skikkelig bra innlinker fra to bra og gode nettsted enn 200 linker fra en linkfarm. Hvis noen tilbyr å selge linker til deg vær varsom. Undersøk nettsiden nøye for å danne deg et bilde om dette er reelt eller ikke.

Vi snakker fortsatt om at Google er ute etter det som er realitet her, dette gjelder også linker.

Det finnes mange måter å skaffe seg innlinker på. Jeg skal først skrive om en metode som trolig er den mest effektive måten å gjøre det på men, den er ganske så kjedelig!

Det første du gjør er å finne ett nettsted som rangerer høyt for et gitt søkeord, bare søk på Google. Når du har funnet det nettstedet skal vi finne ut hvor mange som linker til det. For å gjøre det går du inn på www.yahoo.com. I søkefeltet til yahoo skriver du: link:www.nettstedet-du-vil-sjekke.com og trykker på knappen Inlinks. Du vil nå få opp en liste over nettsted som linker dit.

Det du skal gjøre er å sjekke ut nettstedene i listen, virker de fornuftig sender du rett og slett en mail og spør om de har lyst til å linke til deg, gjøre et lenkebytte eller kanskje de tar mot et gjesteinnlegg / artikkel. Mesteparten vil nok svare nei eller ikke svare i det hele tatt men, med denne metoden kan du finne veldig mange nettsted og til slutt er det alltid noen som ser hvor godt innhold du har og gir deg en link. Jeg har prøvd denne metoden selv på et annet nettsted med godt resultat!

Det er kjempeviktig å ikke la seg påvirke av negative svar, rist dem av å gå videre.

 • Du burde også finne et diskusjonsforum i din nisje, bli aktiv der og tilføy noe av verdi til diskusjonene. I din signatur har du link til ditt nettsted.
 • Legg ut linken til nettstedet ditt på Facebook.
 • Søk opp noen nettkataloger og send ditt nettsted til dem.

Du har kanskje sett i VG / Dagbladet og andre aviser at det ofte er linker til blogger under artiklene? Dette er en tjeneste som Twingly tilbyr. Du registrerer ditt nettsted på twingly for å komme igang. Deretter legger du ut en lenke til artikelen på ditt nettsted som vil vises under artikkelen på vg eller dagbladet eller hva du måtte velge. Det er mange som misbruker denne metoden og jeg tror ikke den vil være igang så lenge til men, man vet jo aldri.

 • Kommentere på blogger hvis du har noe fornuftig å tilføye. Dette gir ikke så veldig stor effekt men kan hjelpe til å få ditt nettsted kjent i starten.

Jeg anbefaler likevel å bruke mesteparten av tiden og energien din på det første forslaget. Altså sjekke de som linker til andre gode nettsted, som du også skal prøve å få link fra.

En annen ting du må huske på er at teksten på linken spiller veldig stor rolle. Den forteller Google hva siden det lenkes til handler om. Hvis du vil rangere høyere for et søkeord, i vårt eksempel bruker vi hekling. Da må det ordet være med i linken. Som for eksempel slik: Hekling – Mine beste oppskrifter. Ikke lag lenker som: klikk her. Eller lignende …

Du må ha gode titler

Du MÅ ha gode titler på dine innlegg, dette er kjempeviktig! Det er titelen som kommer opp i søkeresultatet og det er den folk ser på først. Hvis titelen ikke er innbydende nok er det ikke mange som vil klikke på den. Det er bare å ta en titt på de store avisene, de har virkelig forstått dette med titler. Selv om de drar den litt vel langt noen ganger… Det er også viktig at tittelen speiler innholdet. Folk liker IKKE å føle seg lurt. Bruk litt tid på gode titler.

Litt om PR (Google PageRank)

PageRank er navnet på en slags formel Google bruker til å sortere nettsted. Google tolker en lenke fra nettsted A til nettsted B som en stemme fra nettsted A til nettsted B. Google ser ikke kun på antallet «stemmer» men den gjør også en analyse av nettstedet som gir stemmen. Stemmer som blir gitt av nettsted som anses som «viktige» vektlegges mer enn stemmer fra mindre viktige nettsted. (Derfor mitt forslag oven om å få lenker fra GODE nettsted).

PageRank er et tall fra 1 til 10. Hvordan dette regnes ut er ikke offentlig kjent.

For å sjekke PageRank på et nettsted kan du benytte deg av PRChecker.info. Det finnes også utvidelser til diverse nettlesere man kan installere. Da blir PR sjekket med en gang du går inn på et nettsted.

Bruk PageRank som en indikasjon, ikke vektlegg PR så veldig mye, det er kun en av måtene Google bruker for å rangere ett nettsted. Google bruker også mange andre metoder som ikke er offentlig kjent. Pass på at nettstedet du linker til eller fra har godt innhold og ikke ser ut som et spam-nettsted og du er trolig på sikker grunn. Har den høy PR kan du ta det som en bonus. 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


21 kommentarer om “Tjen penger på ditt nettsted – Skaffe trafikk (Del 4)”

 1. Det å skaffe trafikk er absolutt en utfordring og noe som må jobbes med over tid.
  Formuebygging nevner hvordan man sjekker innlinker via Yahoo, ønsker du å sjekke på Google så søk på denne måten: site:http://nettgrunder.com/ Altså bruke site: foran adressen til nettstedet.

  Forum er også nevnt som en mulighet for å markedsføre og skaffe litt trafikk til nettsider. Og det er nettopp startet opp et forum som retter seg spesielt mot bloggere. Der kan du i tillegg til å ha forumsignatur også ha en feed i profilen din som viser link til ditt siste innlegg/artikkel. Besøk gjerne http://bareblogg.no/forum.php jeg har tro på att det kan bli en veldig god ressurs for vi som driver blogger 🙂

  Btw, bra innlegg Hr.Formuebygging 😉

 2. Er klar over at man kan gjøre den samme sjekken med Google men, Yahoo viser ofte fler innlinker.

  Fint forum forresten, skal det være en konkurrent til webforumet? 🙂

 3. @NettGrunder,

  Er imponert over arbeidsinnsatsen din. Den er mildt sagt kanon:)

  @Formuebygging,

  Egentlig ikke konkurrent, men mer som et spisset forum for oss som driver med blogging.
  At emnene blir SEO, lenkebygging, motivasjon osv. er ikke til å komme bort fra.

  Jeg har et brennende ønske om å drive et forum som promoterer andre blogger, samtidig som det skal være et «senter» for (blogg) ressurser, et samlingsted for nye ideer, forskjellige verktøy osv. Du tar tegning:)

  Jeg blir fryktelig glad for hvert enkelt medlem, og jeg vil gjerne ha deg som medlem:)

  Mvh
  Morten

 4. BareBlogg.no skal nok ikke være en konkurrent men forhåpentligvis så kan de utfylle hverandre 😉 WF henvender seg nok mer til de etablerte som tjener eller ønsker å tjene penger på nett. Mens BB retter seg mest mot bloggere eller de som ønsker å starte med blogging osv, men selvfølgelig så kommer det helt sikkert til å komme stoff om «how to make money online» 🙂

 5. Har registrert meg der nå men får se hvor aktiv jeg blir. Har en hel del ting å gjøre for tiden men, jeg legger til BareBlogg i min «sjekke-forum-liste» liste. 😉

  Hvordan legger jeg til Formuebygging der da? Mulig jeg er blind…

 6. Jeg setter opp RSS feeden for deg. Da vil siste post vises ved siden av Avateret. Du må poste en post først da;)

  Signaturen finner du under «kontrollpanel».

 7. For en blodfersk blogger er dette vi virkelig funderer på, hvordan skaffe lesere. Tipset med innlinker var helt nytt for meg. Jeg lærer hver dag 🙂 Takk skal du ha!

 8. En av mine feil har vært upresise titler, overskrifter, nøkkelord o.l. Tenk på hva folk søker etter. Folk som eksempelvis er på utkikk etter informasjon om blåbær, vil da ha «blåbær» med i søkefrasen – og kanskje bare det ene ordet. Artikler med ordet «blåbær» i overskrift, tittel, tags og gjentatte ganger i teksten vil da komme bedre ut enn artikler som handler om det samme men der tittel og overskrift fokuserer på ord som «bærtur», «selvplukk», «flotte bær», «syltetid», «Skogens snadder», o.l. Linker til artiklene bør i dette tilfellet ha med ordet «blåbær». Slik hjelper man søkemotorene til å finne de mest relevante sidene ut fra søkeordet. Dette kan gi overskrifter og titler med liten fantasi, men på nettet er det viktig å tenke ut fra hva folk søker på og hvordan de søker. Trafikk fra søk blir gjerne den største trafikk-kilden.

 9. Hei Richard,

  Beklager sen publisering av din kommentar, spam-filteret var litt for ivrig av en eller annen grunn. Veldig bra at du finner sidene til nytte og inspirasjon. Det var iallfall tanken bak innleggene i denne serien. Ønsker deg lykke til med bloggingen. Det ser ganske bra ut så langt. 🙂

 10. Takk for tipsene. Ser det er mye å lære, også på denne fronten. Liker innholdet på bloggen din, så kommer til å holde litt øye med denne 🙂

 11. Hei
  Henger meg på superlativene – du er flink til å skrive forståelig. Har fulgt med temaet i flere år men «fallt litt av» da det virker så komplisert.

  Jeg skal selge en tomt og jeg har reg domene samt laget en side, http://www.vestsolveien.no Dette fordi å kjøpe tomt gjerne er lengre prosesser og ideer, drømmer må skapes. Det er ikke så lett hos finn.

  Jeg fant et verktøy for publisering – http://www.snappages.com . Deres logan » websites for the rest of us» er virkelig riktig for de gutta. Sette opp og publisere relativt gode sider er null problem. Men, med en slik std site så er det alltids noe som ikke går.

  Så da gjenstår det bare å skape trafikk fra ansre siter enn nødvendigvis finn.no Har begynt med blogging og inlink – men er fortsatt uerfaren.

  Takk for gode tips i artikkelen 🙂
  Og; for de som er på jakt etter investering i eiendom; jeg har regnestykkene på hvordan denne tomten kan være en god investering 🙂

 12. Google er nok ikke det beste å bruke for å sjekke backlinks. Anbefaler at du sjekker med Yahoo for eksempel. Ellers er det som vanlig, content is king. Lag bra innhold, få mennesker til å VILLE linke til deg.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.