Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Trafikken Stuper, Hvordan Fikse Det?

Du har jobbet hardt og brukt mye av din fritid på ditt nettsted. Det begynner å få momentum og trafikken din øker. Samtidig som dette ser du også at inntekten begynner å bli mer tydelig. En tusenlapp eller to ekstra i måneden. Sene netter, forsakelse av andre sosiale morsomme ting for å isteden arbeide på ditt nettsted begynner å betale seg. Du lener deg tilbake og ser på ditt verk. Ganske fornøyd med det du har skapt og tenker: nå kan jeg slappe av litt mens kronene triller inn på din adsense konto.

Så merker du en vakker høstdag, at din inntjening ikke er helt som den bruker å være. Den er mye lavere rett å slett. Du tenker ikke over det så mye da du vet at antall besøkende til ditt nettsted varierer noe. Etter en stund sjekker du besøksstatistikken din, bare for å se an statusen. Det tar ikke lang tid før du forstår grunnen til den lavere inntjeningen. Du har plutslig fått 50% mindre besøk i dag sammenlignet med i går. Kanskje det er tilfeldig og vil rette seg opp om noen dager. Du lar det gå en ukes tid og besøkstallene holder seg på det lave nivået du hadde for 1,5 år siden. Det begynner å gå opp for deg at her har det skjedd noe … Liker ikke folk siden min lenger?

Panikken kommer …

Det er forståelig, her har du kastet bort 1,5 år av din tid på noe som begynte å betale seg for å etter en stund falle pladask 1 år tilbake i tid. Det føles ikke greit og jeg vet selv hvordan det er. Bildet til denne artikkelen viser statistikken for mitt andre nettsted. Akkurat dette har skjedd meg og jeg ønsker å dele med deg hvordan jeg mener du skal takle situasjonen.

I dette tilfellet er det enkelt å bli ekstremt demotivert og begynne å endre på ting som egentlig ikke har så stor betydelse. Det viktigste her er at du prøver å roe deg ned litt og analysere hvorfor dette har skjedd. Det er enklere sagt en gjort.

Innhold er konge! Eller?

Innhold er konge, det ser litt rart ut å fornorske Engelske uttrykk som: Content Is King! Nuvel. Gjelder fortsatt denne «regelen»? I grove trekk: Ja. Det er mange andre som også vet om denne regelen. Bland annet de som lager automatiske blogger som oppdaterer seg selv med innhold stjelt fra andre nettsted. Omskrevet eller kopiert. Disse har levd ganske godt i det siste men Google begynner å luke de ut. Dessverre kan det hende at ditt helt legitime nettsted med orginalt innhold også blir påvirket når Google kjører en av sine oppdateringer.

Hva skal jeg gjøre?

Prøv å sett deg selv i skoene til en person som søker på Google. Personen kommer inn på en side på ditt nettsted. Vær skikkelig kritisk mot deg selv og spør deg selv: hvis jeg hadde søkt og fått dette resultatet, hadde jeg da likt det?. Prøv å vær dønn ærlig med deg selv. Er det noe du ikke liker, har du for lite innhold, forklarer du ikke temaet på en bra måte. Skriv det på nytt eller legg til mer informasjon. Gi fra deg mer enn det folk forventer å finne!

Gå gjennom alle innlegg / sider på ditt nettsted. Sjekk etter inaktive linker, andre ting som ikke virker og selvfølgelig innholdet. Det må være bra! Det er såpass mye søppel der ute og Google ønsker kvalitet i sine søkeresultater. Det er ikke alltid Google treffer riktig og det er synd men, da kan man benytte seg av sjangsen til å gjøre sitt nettsted bedre.

Det er utrolig kjipt når ting som dette skjer men, du vet at du har et nettsted som er mye bedre enn mye annet der ute. Du vet at alt innhold er orginalt og ikke kopiert. Du har allerede nå et stort forsprang i forhold til andre. Bygg videre, rett opp det som er dårlig. Spør noen utenfor (som helst ikke kjenner deg) og hør om de kan ta en kritisk vurdering av ditt nettsted. Ofte blir man litt blind for noe man har skapt selv …

Har du annonser på ditt nettsted anbefaler jeg at du leser Best practices for laying out your site and your ads. Her er det noen endringer fra den vanlige heatmapen man har sett tidligere. De skriver at man først og fremst skal tenke på sine lesere. Selv om det kanskje betyr at annonseplasseringen og ikke minst inntjeningen blir like optimal.

Ønsker deg lykke til videre! De som er tålmodige vinner i lengden 😉


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


17 kommentarer om “Trafikken Stuper, Hvordan Fikse Det?”

 1. Dønn ærlig er også denne siden din blitt kjedelig…

  Da du sluttet å snakke om din egen hverdag mistet siden innholdet for meg… Hvis jeg vil vite noe om blogging og reklame eller få generelle pengetips så finnes det hundrevis av bedre steder.

 2. Synd du synes det, skal ta det til etterretning. Er for øvrig opptatt av mitt andre nettsted også, da det er en form for ekstra inntekt. Noe som går på min personlige økonomi 🙂

 3. Er beklagligvis noe enig i Per her. Er innom her flere ganger hver dag, men synes det har vært litt lite med nye poster og innhold av interesse. (reposting av innlegget for å få lån vekker ikke min interesse)

  De personlige innleggene dine er helt klart unik og er vell dette jeg ønsker mer av også.
  Stå på – vi refresher ofte 🙂

 4. Setter pris på tilbakemeldinger og selv synes jeg også at personlige innlegg er morsommere å lese på de blogger jeg leser.

  Med det sagt kommer jeg ikke til å slutte å skrive om ekstra inntekt, mitt andre nettsted, godta sponsede innlegg osv … Det hjelper på økonomisk. Men, det kan jo ikke bli for mye slik at lesere stikker av. 🙂

 5. Dette har skjedd med Aksjebloggen en gang, men det varte heldigvis bare en kort periode. Jeg gikk plutselig fra pagerank 3 tilbake til 2, men var tilbake igjen til PR3 et par måneder senere. Nå øker trafikken jevnt og trutt fra søkemotorene og er nå godt over hvor jeg var før det stupte 🙂

 6. PR på mitt andre nettsted er ikke påvirket. Kun besøkstallene og plassering i Google.

  Formuebygging er for øvrig ikke påvirket. Det er en økende trend med besøkende hit men det går saaaaaaaaaakte! 🙂

 7. Er du sikker? PR tallet som ble vist i prchecker blant annet for Aksjebloggen endret seg ikke før en måned etter det plutselige fallet i besøk fra søkemotorer. Har hørt at PR tallet du selv kan sjekke oppdateres ganske sjelden så at en kan ha en annen PR enn det som vises. Synes det er merkelig med et fall på 50% sånn helt ut av det blå. Men det går seg nok til igjen med tiden 🙂

 8. Det virker rart med det fallet ja. Hadde det normalisert seg så kunne man pekt på tilfeldige utslag, men siden det vedvarer er det åpenbart en direkte årsak. Skulle likt å ha visst fasiten.

 9. Jeg vil også ha mer personlige innlegg om ditt liv i forhold til din økonomi. Det var dette som gjorde at jeg begynte å lese her. Generelle tips om økonomi, blogging og nettsteder kan jeg finne med et søk på google.

  Liker i utgangspunktet bloggen din, men føler det er en måned mellom hvert innlegg som er verdt å lese.

  Men det er ditt nettsted og hvis du tjener mer på å drive det på denne måten, så skjønner jeg det 😉

 10. …Og når jeg skriver om min egen økonomi synes folk det blir for masete. Blir dere aldri fornøyd eller? 🙂

  Neida, tuller litt bare.

  Som sagt, setter pris på tilbakemeldinger fra dere og jeg skal ha det i tankene for innhold fremover.

 11. Hvordan sjekker jeg min rank hos google? 🙂 Setter pris på svar på mail eller evt. kommentar tilbake =)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.