Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Uventede penger og kjøp av SKAGEN Kon-Tiki

Jeg fikk ganske mange uventede penger inn på konto i går. Utover vanlig lønn altså. Jeg tror faktisk jeg skal ha disse pengene men jeg er ikke helt 100% sikker. Jeg må nok kanskje ta en liten prat med arbeidsgiver når jeg kommer tilbake fra ferie. Det var ca 4 000 uventede ekstra kroner som dukket opp.

Jeg tror selv det er kjøregodtgjørelse og en del andre utlegg jeg har hatt i forbindelse med jobb. Desverre er dette et felt i min økonomi jeg ikke har helt 100% kontroll på. Det er noe jeg må jobbe med fremover.

Dette med fonsparingen gnager hardt i bakhodet på meg. Ok, jeg er helt ferdig med mitt forbrukslån og det er jeg ekstremt glad for, men jeg vil også få satt igang fondsparingen. Jeg vil sette igang NÅ, fordi det virker som at utviklingen er på vei opp og jeg vil selvsagt være med! Er nesten litt stresset …

Derfor fikk SKAGEN Kon-Tiki tusen kroner av meg i dag. Da er min fondsportefølje oppe i hele 2 000 kroner. Da er det bare 28 000 kroner igjen til målet… Vel, vi får se hvordan det går. Mulig det må justeres litt.

Sammen med Carnegie Worldwide vil SKAGEN Kon-Tiki bli en av mine faste fond fremover. Jeg skal velge to fond til der SKAGEN Global er en god kanditat og kanskje Holdberg Norge. Det ska bli fire fond med 25% fordeling. Jeg liker å ha det enkelt. Denne planen kan sikkert endres men jeg har tenkt på dette lenge nok nå.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Uventede penger og kjøp av SKAGEN Kon-Tiki”

 1. SKAGEN Kon-Tiki tror jeg er en fornuftig plassering lang sikt. Det er i dette fondet jeg har mesteparten av mine fondsplasseringer. Har også noe i SKAGEN Global. Bare husk at det er en del overlapp mellom Kon-Tiki og Global (begge fondene har aksjer i mange av de samme selskapene) slik at om målsetningen din er å spre investeringen mest mulig utover så er det ikke sikkert at både Kon-Tiki og Global er så lurt. Da holder jeg mer en knapp på Holdberg Norge, eller Holdberg Norden.

 2. Hei Pengemannen og takk for tilbakemelding.

  Jeg er selvsagt opptatt av å spre investeringene så godt som mulig. Hvis SKAGEN Global og SKAGEN Kon-Tiki overlapper kan jeg nok holde meg til Carnegie Worldwide og droppe SKAGEN Global. Holberg fondene er noe jeg har kikket litt på før. Holberg Norge har 6 stjerners Morningstar rating så det er vel ganske brukbart skulle jeg tro. Det ser ut som at den ligger nokså lavt priset sammenlignet med hvor den har vært.

  Da ser det ut som at porteføljen ser slik ut nå:
  Carnegie Worldwide – 25%
  SKAGEN Kon-Tiki – 25%
  Holberg Norge – 25%

  Da mangler det et fond til.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.