Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Veien videre for Formuebygging

Hvor mange ganger kan man skrive at det er kjempelurt å ha et budsjett, hvor mange ganger kan man skrive at en langsiktig spareavtale i fond er smart? Det er tanker som har levt inni mitt hode i det siste. Å skrive om økonomi er ikke det enkleste. Av den enkle grunn at jeg ikke er en ekspert i feltet. Dessuten, hvordan kan jeg komme med råd til deg når jeg i noen tilfeller ikke følger dem selv en gang? Leve som man lærer er det noe som heter.

Inspirasjonen til Formuebygging fikk jeg av å lese lignende Svenske blogger, det var ikke så mange slike i Norge da (i 2007 – ish…). Jeg hadde et forbrukslån jeg ville betale og bloggen var en måte å holde meg selv i sjakk og faktisk gjøre det jeg har bestemt meg for å gjøre. Målet ble nådd, jeg fikk noen lesere og fortsatte med skrivingen.

Det var aldri noen tanke på at det skulle komme til lesere, ihvertfall ikke så mange. Det viste seg at hverdagsøkonomi var et tema mange syntes var verdt å lese. Besøkstallene gikk enda mer opp, det kom også kommentarer og noen e-poster på det som ble skrevet. Det gjorde at noen kontakter i den Norske bloggkretsen ble knyttet noe jeg er veldig glad og takknemlig for! Nå er ikke vi som blogger om økonomi kanskje de mest leste bloggene her i landet da vi hverken snakker om mote eller sminke. Likevel trives jeg godt i vårt lille hjørne av Internett.

Jeg har tenkt tanken på å gjøre om Formuebygging til et nettsted som skal tilby lettforståelige økonomiske artikler. Ting som omhandler sparing, lån, investering, bolig osv skal få bli fremhevet en god del og artiklene skal få være så tidløse som mulig slik at de gir verdi for deg som leser mange år fremover. Samtidig ønsker jeg også å ha mye fokus på bloggen men, kanskje litt mindre fokus på detaljene i min egen økonomi. Det kan også i fremtiden gjøre at jeg ikke trenger å være like anonym som jeg er nå.

Nå er dette kun på tankestadiet og det kan godt hende at det ikke blir iverksatt med det første eller i det hele tatt! For all del, har du selv noen meninger om veien videre så sleng ivei en kommentar i feltet her nedenfor eller i en e-post til formuebygging (at) gmail dot com.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


13 kommentarer om “Veien videre for Formuebygging”

 1. Jeg liker tanken på å gjøre det til et nettsted med lettforståelige artikler om økonomi. Den «litt-inn-med-teskje»-metoden har vist seg å være ganske populær, basert på egen erfaring fra Glabladet. Det er selvfølgelig plagsomt hvis man hele tiden prøver å forklare noe som om leserne var 12 år, men når det gjelder artikler med gode, konkrete tips, kan det være smart å ta seg litt tid til å forklare hver detalj ordentlig.

  Når det gjelder lån, investering, bolig, etc, så er dette temaer som kan ha godt av å bli litt godt forklart når det omtales. 🙂

  Ellers ønsker jeg deg lykke til med den videre driften av Formuebygging, uansett om du fortsetter som nå eller tar det litt i en annen retning. Gudorna skal vite at jeg flere ganger har hatt tilsvarende tanker om Glabladet, derav også mine mange eksperimenter. 😉

 2. Takk for tilbakemelding og lykkeønskninger. Formuebygging kommer til å leve i beste velstand lang tid fremover uansett hvilken retning som blir tatt. 🙂

 3. Jeg liker denne tanken, men håper samtidig at du ikke legger helt fra deg å skrive om din egen privatøknomi, rett og slett fordi det er ofte det (ihvertfall for min egen del) lesere er ute etter når de leser andre sine blogger, nemlig andre sine erfaringer. Men jeg regner med erfaringene dine uansett vil bli gjenspeilet i de artiklene du skriver. En fin miks håper jeg på, men det beste er uansett at du skriver det du føler for å skrive, for da blir det alltid best 🙂

  Ellers er nok langsiktige og mer tidløse artikler mye mer verdifullt både for deg og leserne. En bruker gjerne litt lenger tid på å skrive slike artikler, men til gjengjeld er de aktuelle uker, måneder og år fremover, mens de litt mer dagsaktuelle innleggene har liten verdi i fremtiden.

  Blir spennende å se hvor veien går videre for Formuebygging 🙂 Du er en av de økonomibloggerene som har inspirert meg mest!

 4. Jeg kommer ikke til å legge fra meg skrivingen om min egen økonomi. Er klar over at det er inspirerende for andre og det var også en av grunnene til at jeg begynte å lese slike blogger selv. Samtidig har jeg problemer med å skrive et innlegg med en økonomisk statusoppdatering, føler at det ikke blir bra nok substans i det. Det er jo ganske naturlig at neste måned har man betalt ned litt mer på diverse lån eller hva?

  Samtidig ønsker jeg ikke at Formuebygging skal ende opp som en statisk side med noen økonomi relaterte artikler, vi har nok av slike nettsteder og de er upersonlige i min mening. Selv om de leverer god informasjon!

  Nå har vi forsåvidt et mål på å få betalt ned bilen innen to år grunnet avdragsfrihet på boliglånet. Dette kommer jeg til å skrive en del om. Følger vi planen slavisk vil vi til slutt tjene på dette når vi vel gjenopptar vårt boliglån.

  Tror faktisk Jeg skal kopiere Formuebygging over til en egen server og trikse litt med design og tema slik at jeg plutselig en dag kan si PANG, sjekk ut nye Formuebygging! Så slipper jeg å ødelegge noe online.

  Det varmer at jeg kunne inspirere deg Aksjebloggeren, husker det var noen mailer frem og tilbake som kun var hyggelig. Synes du har lyktes veldig bra med nettstedet ditt. Skikkelig bra og informativt. Ikke alltid jeg kommenterer på alle dine innlegg og det er av den enkle grunn at jeg ikke har en snøring om hva du snakker om noen ganger! 🙂

 5. Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver, Formuebygging, selv om utgangspunktet mitt på en måte er det helt motsatte av ditt 🙂 På Pengeblogg har jeg stort sett skrevet generelt om penger og selvutvikling de siste årene. Etter hvert ser jeg at jeg oftere og oftere gjentar meg selv. På en måte syns jeg dette er helt greit. Jeg har jo flere lesere nå enn for to-tre år siden, og jeg regner med at nye lesere ikke nødvendigvis går tilbake og leser innlegg fra «steinalderen» 🙂 På den andre siden ønsker jeg ikke å kjøre meg fast i et blindspor. Jeg har også fått tilbakemeldinger fra flere av leserne mine om at de ønsker å vite mer om min egen utvikling.

  Jeg har derfor nylig bestemt at jeg på slutten av 2011 og i hele 2012 primært skal skrive om egne mål og egen økonomi. Mer om dette i et kommende innlegg på Pengeblogg.

  Uansett, lykke til videre. Jeg liker bloggen din og vil følge med videre 🙂

  Sindre, jeg forstår fortsatt ikke hvorfor du ikke lenger ønsker kommentarer på bloggen din. Samtidig tjener du penger på bloggen din, og det gjør ikke jeg, så jeg skal selvsagt ikke prøve å lære deg noe 😉

 6. Vidde: Takk for innspill, du har ikke vurdert å prøve deg på adsense? Kan jo hende at du får litt inntekt og tekster om finans gir ganske god betaling. Har du mange besøkende?

 7. Jeg synes du skal fortsette å skrive som du gjør, det er mye god lesning. Samtidig tror jeg det er en god idè å skrive lettforståelige økonomiske artikler, slik tanken din er. Hva med å kombinere det og gjøre begge deler på samme nettsted? Hvis du ønsker å fokusere mer på økonomiske artikler på forsiden av Formuebygging, hva med å legge til en blogg som omhandler dine egne erfaringer og er en fortsettelse av det du har skrevet hittil (tenker da på at det kommer en «Blogg» i menystien på Formuebygging).

 8. Jobbmagasinet: Det er akkurat noe slikt jeg har tenkt selv. Ha en litt mer «statisk» del som har gode artikler og en annen del der bloggen er. Bloggen skal alltid ha hovedfokuset samtidig som det skal være enkelt å finne artikler. Jeg må gjøre om på layout en hel del for å få dette til. Nå er jeg ikke helt analfabet når det kommer til HTML / CSS men, jeg er på ingen måte en ekspert i koding. Vil jeg ha det slik jeg ønsker må jeg nok kode et tema selv, det er en smule tidkrevende og jeg har nødt til å lære meg hvordan man gjør det.

  Jeg kommer til å kjøre en server privat å mekke på Formuebygging og relansere nettstedet når det er klart. Dere trenger ikke sitte å trykke på refresh, dette kan ta noen måneder … 😉

 9. Koding av tema krever litt prøving og leting ja 🙂 Men når man kommer på sporet er det givende hvis man har interesse av det. Spennende å videreutvikle det man har skapt også.
  Jobbmagasinet er helt i startfasen og jeg har jobbet endel med HTML/CSS selv for å få det slik som er ønskelig. Men det vil alltid være behov for videreutvikling.

 10. Pengeblogg er og blir en ikke-kommersiell blogg. Skal jeg prøve meg på å tjene penger på nett, blir det i så fall med en ny blogg. Og da skal jeg selvsagt begynne med å lese artiklene dine i serien «Tjen penger på ditt nettsted» 🙂

  Dere får arrestere meg hvis jeg tar feil, men mitt inntrykk er at det er relativt lett å tjene litt penger på blogging, men vanskelig å skape en betydelig tilleggsinntekt.

 11. Vidde: Den er grei! Det er relativt lett å tjene noen småkroner, ja. Har du nok besøkende og bra innhold så vil det bli enklere. Du har iallfall ekstremt mange gode artikler 🙂

 12. Jeg liker nettsiden slik som den er nå. Jeg tror flere liker at du drar inn tips om privatøkonomien din, og at du bruker konkrete eksempler fra hverdagen din. Stå på!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.