Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Vi bruker for mye penger på dagligvarer

Jeg har skrevet noen ganger om hvor dyrt det er med mat. Jeg fant to gamle innlegg der jeg har skrevet om at vi har økt matbudsjettet. (her og her). I dag legger vi unna 3 500 kroner hver til dagligvarer. Det betyr alt man kjøper på en butikk. Alt fra mat, bleier, ting på apotek osv. Man skulle jo tro at 7 000 kroner i måneden skal være mer en nok og jeg har spurt min samboer om det samme og hun rister også på hodet. Vi skjønner ikke helt hvor alle pengene blir av, vi sprekker faktisk hver måned.

I 9 av 10 tilfeller lager vi maten fra bunnen av. Våre to små babyer får også veldig ofte hjemmelaget mat / spiser det samme som vi spiser.

Vi lager ofte handleliste og forsøker å handle inn stort en gang i uken eller så. Her har vi nok blitt litt late da det har har åpnet en relativt billig nærbutikk…

Vi har snakket sammen om dette men, har ikke bestemt oss enda for hva vi skal gjøre. Det aller beste skulle være å endre noen holdninger og opprettholde budsjettet på 7 000 kroner slik vi har det i dag. Samtidig vet jeg med meg selv at det kan bli vanskelig og en kombinasjon av å øke budsjettet og endre litt på holdninger / forbruk kanskje blir det beste. Det begynner å koste litt å holde en familie på fem igang, jeg klager ikke altså bare simply stating facts! 🙂

Utover dette vil jeg også informere deg om at Formuebygging har bikket tre år!. Jeg trodde aldri jeg skulle holde på med dette nettstedet såpass lenge men, her er jeg fortsatt… Har heller ingen planer på å slutte så det kan godt bli tre år til. Noen ganger kan det ta sin tid mellom innleggene men, slik får det vel bare være. Håper at du trives her og iallfall liker noe av det som skrives.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Vi bruker for mye penger på dagligvarer”

  1. Personlig så synes jeg ikke mat er dyrt i Norge.

    Og i min husholdning som er bare meg og kona, er utgiftene til mat nokså liten. Men jeg vet selvfølgelig att dere som har flere barn merker dette på en annen måte enn oss.

  2. Du blander kortene litt. Mat er ikke dyrt i dette landet.
    Men jeg kan være enig om at enkelte dagligvarer er dyr.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.