Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Vi har laget oss en bilkonto

Vi skal ikke kjøpe ny bil enda men vi (jeg..) har sett og prøvekjørt noen biler. Jeg prøvekjørte bland annet en ny Renault Grand Scenic her om dagen og selv om den var helt ok så var det ikke noen spennende opplevelse. Dessuten sliter Renault med dårlig rykte og det kan gjøre at det blir vanskeligere å få en god pris for bilen den gang man skal selge den. Spiller ingen rolle hvor mye bedre de har blitt med årene hvis folk blindt går etter rykter. Det er vi nordmenn er veldig gode på.

En annen ting jeg har observert angående bil er at alle biler har en eller annen defekt tydeligvis. Alle har meninger om diverse bilmodeller. Noen sier: «nei Peugeot må du ikke finne på å kjøpe!«. Eller: «svogern min har en girkasse som røyk og det kosta 45 000kr» Alle har påstander og historier. Det er veldig enkelt å finne feil.

Jeg tror vi kommer til å ende opp med et billån. Det kan godt bli en Peugeot 5008 vi ender opp med. Om det blir en helt ny bil eller en et eller to år gammel er i dag usikkert. Hvis vi hadde kjøpt en i dag hadde det ikke blitt kjøpt en bruktbil fordi de ligger ca 5 – 20 000 kr under nypris og da ser jeg ingen som helst grunn til å kjøpe en brukt. Hvor mye vi må låne kommer an på hvor mye vi får igjen for bilen vi har nå.

Her skal vi gjøre alt vi kan for å få skrapt sammen så mye egenkapital som overhode mulig. Her teller hver enkelt tusenlapp! Det vi har gjort i dag er å opprette en bilkonto. Nå vil den kontoen i hovedsak bli brukt til å stæsje unna penger vi kan bruke til kjøp av bil. Vi har fått inn noen uventede kroner og fylt opp denne med 5 500 kroner allerede. Det er mer på vei inn (kjøpsutbytte fra Coop)  og da er det ikke langt fra at det er 10 000 kroner der.

Neste måned får jeg bonus og etterbetalt noe lønn.

I Juni er det utbetaling av feriepenger og siden jeg skal være hjemme kan en stor del av det brukes til bil.

Jeg har noen kroner til overs etter kjøregodtgjørelse og kan sette unna det.

Vi skal fint klare å skrape sammen noen kroner her og der og ser ikke bort fra at vi skal kunne fylle bilkontoen med 20 000 kroner snart.

Vi har også en bufferkonto med snart 20 000 kroner på, den er hellig. Vi skal ikke røre denne kontoen i det hele tatt. Med mer gjeld er det enda viktigere at vi har en buffer. Dette strammer inn marginene enda mer og har vi ikke buffer skal det ikke mye til for å velte økonomien.

Fokuset fremover vil selvsagt være å betale ned dette billånet så fort som overhode mulig.

Planen er allerede klar før vi har gjort noe som helst. Vi får vel se hva som skjer, ingenting er helt sikkert enda. 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Vi har laget oss en bilkonto”

 1. Positivt med bilkonto! Selv er jeg veldig glad i å lage kontoer for det aller meste 🙂

  Blir spennende med ny bil, men jeg ville nok ikke tatt opp et ekstra lån i den situasjonen dere er nå (boliglån på nesten 3 millioner). Da ser jeg heller på løsningen med å kjøpe en «billig» bil til omtrent 50-100k. Hvis du får solgt BMWen til 150k så kan du gå såpass høyt.

  Det å kjøpe en ny bil er jo uansett et enormt tapsprosjekt (har ikke satt meg ned å regnet på det, men det virker jo veldig klart). Derfor skjønner jeg ikke hvorfor du ønsker en ny bil egentlig 🙂

  Håper dere kommer frem til et bra kjøp!

 2. Jeg vil ha så lite kontoer som mulig men mest mulig kontroll og oversikt. Den ene siden av meg kunne hatt 17 kontoer mens den andre siden ville maks hatt to.

  At det blir brukt mest mulig fornuft i bilkjøp kan ikke garanteres.

 3. Ha ha, jeg må si at jeg kjenner meg bare så igjen i det du skriver om at alle biler har en defekt! Ble nesten gal av å høre alle historiene om diverse biler. Hver gang jeg foreslo en bilsort for venner med greie på bil, fikk jeg høre et eller annet «da håper jeg du har mye penger til reprasjoner», «da ville jeg heller kjøpt en…», «skjønner at du liker å kjøre i høyre fil» osv osv. 😀

  Stol på magefølelsen er mitt råd. 😉

 4. Ja, snakket om dette med en på jobb i dag og han hadde akkurat samme erfaring. Det er alltid noen som har en eller annen hårreisende historie å fortelle. Uansett hvilket bilmerke man snakker om. Eller iallfall en svåger eller tante til en søsters mor en eller annen plass.

  Det er greit å få gode råd, folk vil en jo bare vel. Jeg kommer til å bruke ditt råd Anette. 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.