Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Vi skal ikke klage

Selv tenker jeg noen ganger på om jeg har tatt rett valg. Skulle jeg kanskje studert mer og hatt 1 – 200 000 kroner mer i årslønn? Kanskje jeg skulle endret retning og jobbet med noe annet? Jeg har funnet ut at jobber jeg med noe i hverdagen som jeg trives veldig godt med er jeg fornøyd. Vanligvis er man på arbeid ca 8 – 9 timer per dag. Det er ganske mange timer av livet det. Skal man kaste bort alle timer av livet på å gjøre noe man egentlig ikke ønsker? Selv om det gir mye mer inn i penger?

Vi bor i et av de beste land i verden. Vi kan klage på mye: dårlig tilstand på våre veier, høye avgifter, bomstasjoner osv … men fakta er at de fleste klarer seg veldig fint her. Så lenge man har en form for inntekt. Har man ikke inntekt har vi et system som skal fange opp dette og hjelpe personen. Kanskje ikke så merkelig at Norge ofte blir kåret som en av de beste land i verden å bo i?

Når jeg tenker på dette vet jeg at jeg er fornøyd med livet. Ser man utenfor Norges grenser skal man ikke veldig langt ut for å møte en helt annen hverdag. Mange mennesker i verden sliter mens vi i dette landet sitter rimelig trygt i det sammenlignet med mange andre.

Vi skal ikke klage.

 


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


7 kommentarer om “Vi skal ikke klage”

 1. Økonomisk har de fleste det veldig godt i Norge ja. Lav arbeidsledighet, lav rente og lav prisstigning. Vi har mye å takke oljen for.

  Men problemene er iferd med å tårne seg opp hos våre nære naboland og handelspartnere. Hvis dette ender galt vil dessverre også Norge bli påvirket. Rundt 70% av vår handel skjer med land i Europa.

  Det er en risiko for at vi kan få en ny, større finanskrise kombinert med en politisk krise.

  De siste ukene har vi fått politiske omveltninger i både Hellas og Italia. Men situasjonen er ikke under kontroll og gjeldskrisen er i ferd med å eskalere i Europa. Og fra før er arbeidsledigheten høy. Også i USA sliter de med en høy ledighet på 9% som man ikke får ned.

  Endel av denne ledigheten skyldes den forrige finanskrisen i 2008. Flere land fikk en bølge av konkurser og tapte mange arbeidsplasser. I ettertid har man ikke greid å skape ny vekst som kan bringe ledigheten ned. Gjeldskrisen nå vil måtte medføre store kutt i offentlige budsjetter og dermed også færre stillinger i offentlig sektor.

  Utfordringen blir å stimulere økonomien til ny vekst når man ikke kan pøse på med penger i samme grad som før og renteverktøyet så og si er «brukt opp». Med politisk og sosial uro på toppen blir ikke dette enkelt.

  Men som sagt, Norge har en stor fordel med oljen og stiller derfor sterkere økonomisk sett.

 2. Takk for flott kommentar som kompletterer innlegget! Jeg er ikke ekspert på politikk men, leste en plass at nye statsbudsjettet skulle bli stramt da økonomien i verden er såpass ustabil. Norge blir ikke upåvirket men, stiller kanskje litt sterkere sammenlignet med andre land.

 3. Jeg er enig i at de fleste nordmenn ikke har noen grunn til å klage. Vi er veldig heldige som er født akkurat i dette landet, og det skal vi aldri glemme.

  Men, jeg mener at det er fullt mulig å ønske seg noe enda bedre, og å stå på for å nå sine mål, uten at man nødvendigvis skal klage over nåsituasjonen. Det finnes alltid noen som har det verre, så relativt sett har nesten ingen noe å klage over. Tross alt finnes det personer både har blitt misbrukt som barn, er fulle av alvorlige sykdommer, er blinde og døve, bor i land fulle av ufred og korrupsjon og som ikke har noen venner eller slektninger i live.

  Det jeg prøver å si er vel egentlig dette: det kommer ikke noe godt ut av at man klager over hvordan man har det, men det kan raskt bli en sovepute som hindrer videre framgang dersom man hele tiden sammenligner seg med de som har det verre enn en selv. Tross alt, Bill Gates er en av de personene i verden som redder flest mennesker gjennom sitt veldedige arbeid. Hadde han i hele sin karriere sammenlignet seg med gjennomsnittsamerikaneren og nøyd seg med en trygg og grei jobb, hadde han ikke hatt denne muligheten.

 4. Det er egentlig ingen vits for meg å skrive en kommentar her, for Vidde har dekket alt jeg hadde på hjertet med sin kommentar angående dette 🙂 Så da skriver jeg vel egentlig bare denne kommentaren for å si at jeg er helt fullstendig enig med Vidde 🙂 (I tilegg til innlegget til Formuebyggeren da)

 5. Kom på noe som Jim Rohn sier på en lydbok om akkurat dette. Han sier at kunsten er å være både tilfreds og ambisiøs samtidig. Han sier at de fleste tildredse mennesker ikke er særlig ambisiøse, og at de fleste ambisiøse mennesker ikke er så veldig tilfredse. Men klarer man å kombinere de to egenskapene, kan man både ha det godt og utrette mye på samme tid. Det er målet mitt ihvertfall. 🙂

  Mer om Jim Rohn her: http://pengeblogg.bloggnorge.com/2010/06/02/jim-rohn/

 6. Kom også på noe annet som Jim Rohn sier som har litt med dette å gjøre (fritt etter hukommelsen): «Work harder on yourself than you do on your job. If you work hard on your job, you can make a living, if you work hard on yourself, you can make a fortune».

  Denne fellen tror jeg mange nordmenn går i. De sitter i en trygg og grei jobb og gjør en halvhjertet innsats. Som regel er de sånn middels fornøyde, men av og til tenker de på at de er heldige som i det hele tatt har en jobb, og da er de litt mer fornøyde i noen minutter. 😉 Med årene blir de mer og mer sløvet av arbeid som de ofte gjør på «autopilot» og som ikke utfordrer dem. Så går de av med en grei pensjon og angrer på alt de ikke har fått utrettet i livet.

  Ok da, satte dette litt på spissen, og mener ikke å rakke med på «vanlige» folk. Men selv er jeg ihvertfall redd for å stagnere og ikke komme meg videre.

 7. Kloke ord dere kommer med, og ikke minst sanne:-)

  Muligheten for at verden, Europa «kan» komme i en 1930 års krise, er tilstedet. Men heldigvis, et godt stykke frem til det regnestukket. Men vi skal være var, være obs og tenke over hvor man virkelig står i arbeidslivet.
  VI har 3 katogorier: Private,staten og det kommunale. Alle har sine fordeler, og bakdeler. Hvilke som får slite mest kommende år, er enda usikkert, men samtidig lurt å tenke over ‘hvor’ man står pr dags dato.
  Sette til side, til den pensjonkontoen, som man selv har ført opp, og si til seg selv: » dette skal ivertfall ingen ta ifra meg».

  Mvh
  Mr.Steele.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.