Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Vurderer å jobbe 80 prosent

Det er mange ganger jeg har prøvd å finne ut hva jeg egentlig har lyst til å drive med. Så viser det seg at musikk og foto er noe som gir meg mye glede når jeg har tid til å holde på med det. Det gir til og med ekstra inntekt enkelte ganger selv om det er utfordrende.

Tanken om å kanskje gå ned i stilling har fulgt meg helt siden i fjor. Det å få en dag ekstra i uken bare for meg selv er ekstremt fristende. Det at jeg kan vise til resultater og faktiske inntekter er også noe som gjør at kona er med på dette.

Det å gå ned i stillingsprosent har en del konsekvenser som er viktig å tenke på. Det helt åpenbare er reduksjon i inntekt, men det kan også negativt påvirke pensjon, lønnsutvikling og ferie.

Derfor er det viktig at denne dagen blir brukt til noe produktivt. Om det så er å oppdatere nettsted, lage musikk, dra ut å fotografere bilder til bildebyråer, det spiller ikke så stor rolle. Så lenge det som blir gjort er fornuftig. Det er ikke lov til å gjøre husarbeid, spille, se på netflix eller late seg på sofaen. Det skal være å stå opp til vanlig tid og betrakte dagen som en helt vanlig arbeidsdag. Forskjellen er at jobben som utføres er for meg istedenfor!

Jeg er såpass heldig å ha en jobb hos en av Norges største og ikke minst moderne IT selskap hvor jeg trives utrolig godt. Muligheter for å utvikle seg innen andre fagfelt er veldig til stede og noe jeg også har tenkt å gjøre. Da kan man spørre seg om det ikke er bedre å satse på dette istedenfor. Heller la det andre ligge?

Det er akkurat det som gjør at jeg fortsatt ikke har bestemt meg. Målet mitt har utviklet seg over tid og det er få mer fritid til å drive med det jeg har lyst til. Ikke nødvendigvis slutte å jobbe i den forstand. Det er også grunnen til at jeg har skrevet om mål som Plan for 2017 – 200 000 kr I fond?. Som alle vet gir penger en del friheter, som for eksempel fritid.

Jeg og min kone gjorde et grovt overslag her om dagen hvor vi regnet på dette. Vi fant ut at det helt klart er gjennomførbart for meg å gå ned i stilling også med dagens tøffe nivå av nedbetaling av boliglån. Det som muligens blir lidende er min fondssparing som siden i sommer har vært svært god. Å redusere denne for en periode for å jobbe med noe som potensielt kan gi meg større avkastning er verdt risikoen.

Egentlig er det veldig liten risiko med å gjøre dette, hvis det ikke går kan jeg steppe tilbake til 100% stilling.

Min «bloggkollega» Pengeblogg skrev noe på twitter nylig som høres veldig fornuftig ut for meg, nemlig:

Jeg har stort interesse i det jeg gjør på jobb, men musikk / foto / nettsted står høyere på interesselisten. 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


13 kommentarer om “Vurderer å jobbe 80 prosent”

 1. Akkurat DET har jeg også tenkt på. Har vurdert tanken om å gå ned til 80% stilling. Inntektene fra nett vil oppveie den reduserte lønna. De få gangene jeg har langhelg så merker jeg hvor mye ekstra energi det gir bare den ene ekstra dagen. Man blir rett og slett i godt humør av det.

 2. Det er ikke sikkert at mine inntekter fra nett vil oppveie for den reduserte lønna, men trenden viser at det er godt mulig.

  Å få en dag helt selv uten forstyrrelser skulle virkelig hjelpe. Derfor er det også såpass viktig å ha selvdisiplinen i orden slik at dagen ikke blir bortkastet.

 3. Jeg velger heller å jobbe 100 % (og vel så det) fram til jeg helt kan kutte ut det å ha en vanlig jobb. Ser dog absolutt fordeler med å tenke i de baner du gjør også – du vil ha mer tid til å gjøre det du liker best allerede nå, og ikke flere år fram i framtiden.

 4. Er inne på de samme tankebaner som både deg og Vidde her 🙂 Men det er uansett en god del år til dette blir en realitet for meg. (Men veldig inspirerende å se andre gjøre det i forveien)

 5. Aksjebloggen og Vidde

  Det henger på min arbeidsgiver først og fremst, men jeg tror det skal gå greit å få redusert stillingen.

  Denne tankegangen dukker opp når jeg spør meg selv: hva skulle jeg gjort hvis penger ikke var et problem? Derfor skulle jeg gjerne prøvd det i litt mindre og håndterbar skala for en periode. Boliglån vil fortsatt bli redusert i rask takt. Hvis tiden jeg bruker også gir direkte avkastning på sikt ja da har jeg faktisk skapt meg en egen arbeidsplass.

  Å samle sammen penger og avansere karrieren enda mer slik at jeg kan bli økonomisk uavhengig om 10 år og da satse på dette er absolutt et godt alternativ. Men jeg vil gjøre det nå. 🙂

 6. Jeg gikk ned til 80 % stilling for 5 år siden og har ikke angret en dag. Tid er en vel så begrenset ressurs som penger. Helt fantastisk å ha en mini-helg midt i uka. Merker at jobbslitasjen blir mindre også. Får bedre tid til planlegging av gjøremål og jaget i hverdagen blir mindre. Min utfordring er at jeg ønsker å gå ned til 60 % stilling 🙂 Alt handler egentlig om hvilket forbruk en skal legge seg på. For vår del (familie på 4) forsøker vi å leve en minimalistisk levestil uten TV,, en elbil, kjøpe ting brukt og tilbringe masse tid ilag.

 7. Jeg jobber med å åpne opp for annonsering på nettsiden min. Med 100.000-150.000 unike besøk i måneden forsøker jeg å finne frem til annonsepriser. Vet at andre etablerte nettsider med slike tall kan ta seg meget godt betalt. Vurderer å legge opp til rimelige annonsepriser, men er usikker på hvor nivået bør ligge. Kanskje jeg bare skal starte med å legge ut kontaktinformasjon for annonsering, eventuelt bare teste med 1 annonseplass med en pris. Med 100.000-150.000 besøk i måneden vil jo annonsøren nå ganske mange lesere.

 8. En mulighet er også å gå ned til 90 prosent stilling, men fremdeles jobbe fulltid. Da kan du ta ut de ti prosent du ikke jobber i fem ekstra ferieuker.

 9. Når jeg kommer hjem rundt 18:00 jeg sove i 1 time og jeg jobber en 2-3 timer for mine personlige prosjekter etter at jeg våkner .. Jeg har ikke råd til ikke å jobbe fulltid.

 10. Anca: Man må gjøre det som fungerer best for en selv. I det tidsrommet du opererer har jeg fult opp med andre ting. Derfor trenger jeg en hel dag for å kunne egne meg 100% til de oppgavene. Tiden strekker rett å slett ikke til på hverdagen etter jobb.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.