Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Økonomisk Oppdatering November 2009

Det er en hel del som skjer for tiden, det gjør at økonomien noen ganger blir lidende. Spesiellt hvis man har lite tid er det veldig enkelt å hente seg en grandis og en cola på butikken i steden for å lage seg skikkelig mat selv. Nå er det heldigvis ikke slik så ofte men en gang bland må få være lov.

Vi har nettopp kommet hjem fra London, en tur som i seg selv var veldig hyggelig. Vi spiste ute hver dag men det har vi også råd til. Ingenting er tatt på kreditt. Det dyreste må være en taxitur vi tok når vi skulle hjem … 90 pund betalte vi for en 45 minutters kjøretur. Men under omstendighetene som var akkurat der og da var det verdt det.

Så til økonomien:

Boliglånet rusler å går, vi har også denne måned betalt ned 1 500 kroner ekstra utover det vi må. 25 500 kroner i ekstra avdrag i løpet av 2009. Det er skikkelig bra gjort av oss.

Bufferkonto er nå oppe i 7 500 kroner. Vårt mål var å nå 10 000 kroner så kjapt som mulig. Derfor tar vi litt av pengene som vi normalt betaler ned boliglånet med til buffer i steden. Neste lønning vil bufferen være på 10 000 kroner i god tid til starten av 2010! Etter det vil vi ikke betale inn like hyppig på bufferkontoen, pengene går isteden til boliglånet.

Sparing til Access Virus går greit, 2 000 kroner er nå gjemt unna på den kontoen. Da mangler det bare 21 000 kroner!

Tenker litt på mine fondplaner for tiden … helst skulle jeg ønske vi kunne få finanskrise versjon 2, børsen stuper i noen uker. Da kan jeg starte fondsparing på nytt. Føles helt feil å kjøpe fond nå når børsen er i oppgang… hvem vet når det stuper på nytt? Jeg er nok en fin lærebok i hvordan man IKKE skal spare i fond. 😉


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Økonomisk Oppdatering November 2009”

 1. Hva i all verden er «Access Virus»?

  25000,- ekstra i innbetaling gir deg ca. 67,- mindre i renteutgifter i måneden, ikke akkurat allverdens. Hadde det ikke vært like greit å sette de på fond, eller i hvert fall BSU om du ikke har det?

 2. Birger,

  Access Virus er en synth, se her: http://www.access-music.de

  Vi har valgt å betale ned ekstra på boliglånet fremfor å sette penger på BSU. Vi skal ta en gjennomgang av økonomien og våre planer fremover i slutten på året så vi får se på det da. Skattefradraget er ikke fy skam heller på BSU sparingen…

 3. BSU er så gunstig at det er nesten verdt å ta opp lån for å betale inn fullt beløp. Spesielt for dere som allerede har boliglån.

 4. Mulig det er gunstig å lånefinansiere BSU hvis du tenker på renten, og skattefradraget man får. Jeg har ikke finregnet på det selv men jeg skulle tro det blir vanskelig å få et såpass billig lån for å kun fylle opp BSUen.

  Men rett meg hvis jeg har feil. 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.