Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Økonomisk Status August – 2009

MyntDa har vi kommet til den tiden i måneden da både jeg og fruen har fått lønn på konto, og denne måneds økonomi er klargjort. Det er en ting som gjør at jeg sover godt på natta og det er at vi har nokså god kontroll på hva vi gjør med pengene. En annen ting er at vi som oftest er enige om de fleste økonomirelaterte spørsmål. Fundamentet i vår økonomiske kontroll er vårt budsjett. Dette lille regnearket som jeg og min samboer har utviklet over 4 – 5 år nå er et stort hjelpemiddel. Det er overhode ikke et komplisert budsjett. Det er kompakt, oversiktlig og bra. Man trenger ikke å være en økonom for å få det til, det er en ting som er sikkert.

Ting går i stykker …

Noe som irriterer meg er når ting går i stykker og de ganger uventede utgifter dukker opp. Det er ikke slik at jeg tror ting vil holde i evigheter men det er likevel irriterende… Vi har nylig skiftet ut vår oppvaskmaskin, den fikk vi kjøpt brukt for 500 kroner. Den brukte maskinen virker faktisk bedre enn den vi hadde fra før! Dette kjøpet er vi meget fornøyd med.

I helgen tok også vår trådløse router kvelden. Den har noen år på nakken ergo en ny ble kjøpt inn. Den kostet 899 kroner og pengene ble tatt fra vår buffer konto.

Vi måtte gjøre en del med den andre bilen før den selges, som kostet ca 3 000 kroner så der forsvant alle buffer pengene. Buffer kontoen er altså på null igjen. Men likevel, du hverden hvor greit det er å ha en slik konto. Selv om det ikke var så ekstremt mye penger i den store sammenheng er det greit å ha noen tusenlapper liggende hvis ting skjer. Nå må vi bare prøve å få noen fler tusenlapper inn der igjen.

Lån, Sparing og Weekendtur

Denne måned har vi betalt inn 2 000 kroner ekstra på vårt boliglån utover det vi betale. Med innbetalingen av dette beløpet har vi i løpet av 2009 betalt over 20 000 kroner ekstra på boliglånet! Dette er noe vi er ekstremt fornøyde med. Som jeg har skrevet i tidligere innlegg er 2 000 kroner minstebeløpet vi har bestemt oss for. Denne måned ble vi nødt til å gjøre det slik.

Vi skal også ta en weekendtur i utlandet om noen måneders tid. Flyet er bestillt og det blir 1 500 kroner på hver av oss tur-retur. Dette er også betalt nå.

Fond må vente litt

På grunn av en del utgifter denne måneden må jeg avvente med fondkjøp. Det blir kjøp denne måned men jeg må vente å se hvor mye kjøregodtgjørelse jeg får fra jobben før jeg setter inn noen penger. Jeg er nemlig litt usikker på hvor mye jeg har opptjent og jeg trenger penger på kontoen for drivstoff og eventuelle andre utgifter i forbindelse med bilkjøring.

Min ekstra inntekt som jeg jobber med rusler å går stabilt. Det ser ut til at august måned kan bli bra men den mer detaljerte rapporten kommer ved utgangen av august.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.