Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


1.500.000,- Kroner mer i gjeld!

Vi har den siste tiden kikket etter en større plass å bo fordi vi bor i en to roms nå (to soverom), og vi vil snart ha tre barn som trenger litt boltreplass fremover. I tillegg er jeg lei av å ha mitt kontor i stuen så jeg gleder meg til å kunne få litt mer plass å boltre meg på jeg også!

I utgangspunktet var det ikke så travelt for oss å finne en plass å bo. Vi vil bruke god tid på det og ikke forhaste oss inn i noe. Nå har vi likevel funnet noe vi vil ha. En sjelden gang selges det noen store selveierboliger i samme område vi allerede bor i. Det kan godt gå mangen år mellom salgene. Nå var vi så heldig at en slik bolig ble lagt ut til salgs! Vi fikk også tilslaget på prisantyding!

Det skulle vel egentlig bare mangle at vi fikk den til prisantyding, vi må bruke noen ekstra hundretusen-kroner til å pusse opp to bad. Dette er noe vi helst burde få unnagjort før vi flytter inn. Vi har ikke tenkt å gjøre noe av arbeidet selv men vi skal hente inn anbud fra noen velkjente bedrifter i området.

Det er også en del andre småting som må gjøres. Mye kan rettes med malingsstrøk, andre ting vil vi få hjelp til. Det vil bli meget bra til slutt. Vi kan ikke kjøpe noe som er splitter nytt, selv om banken på en måte gikk med på det. Da ville vi bodd oss ihjel… og det gidder vi ikke.

3,8 ganger inntekt

Jeg tror boliglånet til slutt vil havne på ca 2.700.000,- når vi er ferdig med å pusse opp badene, og salget av vår leilighet vi bor i nå er klart. Det er ikke sikkert at det blir slik. Det kan bli mer, men også mindre.

Vi vil likevel ikke betale så ekstremt mye mer i boutgifter selv om vi kommer til å ha 1.500.000,- kroner mer i gjeld. Forklaringen på det er at vi har husleie i dag, i tillegg til vårt boliglån. Når vi flytter til selveier vil vi ikke ha noe husleie. Regnestykke på hva vi betaler for å bo i dag er følgende:

Boliglån, (renter + avdrag): 6.500,-
Ekstra avdrag: 3.000,-
Husleie: 4.000,-

Dette gir en sum på 13.500,- i måneden.

Hvis vi fjerner husleie og ekstra avdrag, bytter det ut med et boliglån på 2.700.000,- nedbetalingstid på 30 år og med 4% rente havner vi på følgende terminbeløp: 12.899,- Altså 601 kroner mindre enn det vi betaler i dag. Nå har jeg ikke tatt med økte utgifter til bland annet forsikring og andre ting. Ettersom vi har en romslig økonomi med regnestykket over vil vi kunne takle en del rentesvingninger og økninger i andre avgifter.

2010 vil bli et hektisk år med jobb, barn, flytt, bolig og alt som hører til. Jeg grugleder meg til alt som kommer til å skje fremover. Nå skal vi starte jobben med å selge den leilighet vi bor i, samtidig som vi ønsker å finne noen som kan pusse opp badene dit vi skal flytte!


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


En kommentar om “1.500.000,- Kroner mer i gjeld!”

  1. Gratulerer med ny bolig!
    Håper dere klarer å slappe av litt innimellom alt dere skal igjennom! 🙂 Lykke til med alt sammen 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.