Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2015 – status april

 • Fondsparing denne måneden: kr 3 700
 • Fondsparing så langt i 2015: kr 11 850
 • Gjenstår til 2015 mål (100k): kr 24 800

Litt bedre resultat enn forrige måned. For å kunne nå mitt mål om 100k i slutten av 2015 har jeg nødt til å spare 3 100 kroner i måneden heretter. Da jeg har satt av 2 500 kroner i budsjettet og at de månedlige utgiftene har blitt høyere og lønnsfrys fra min arbeidsgiver gjør at det blir en del mindre netto. Vi betaler også en hel del på boliglånet i tillegg til alt dette.

Dette gjør at jeg blir fullstendig avhengig av ekstra inntekt for å nå målet, og det er det som har gjort at jeg har kunnet spare såpass mye i fond akkurat denne måneden. Det er ingen garanti for at jeg kan gjøre det neste måned. Så det blir jo spennende å se … 🙂

Denne måneden kom den første utbetalingen fra musikkproduksjon, det var ca 600kr og fra kun en nettside. Jeg har mine låter på flere plasser og har ikke nådd utbetalingsgrensen enda på alle sidene. Det er uansett artig å få noen kroner tilbake på hobbyen sin. Dette er gjerne gamle låter jeg allerede har produsert for flere år siden som jeg først nå har lagt ut. Blir spennende å se hvordan dette kan utvikle seg.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


6 kommentarer om “2015 – status april”

 1. Ja det er veldig artig å få noe inntekter fra noe man har laget selv og som i utgangspunktet ikke var planlagt som noe inntektsbringende uansett! 🙂

 2. Heisann

  Jeg går ut fra at du har lest en del av artiklene til Mr Money Mustache, siden du lenker dit. Jeg har fulgt lenken din og lest ganske mange av artiklene. Det er så absolutt mye bra lesestoff, som også vi i Norge kan anvende i vår hverdag. Men er det egentlig mulig å pensjonere seg i ung alder i Norge, slik som han og kona gjorde?

  MrMoneyMustache skriver om 4%-regelen; kort sagt at man må ha nok investert kapital til at man kan leve av 4% årlig avkastning, i tillegg til nedbetalt bolig. Men, i Norge har vi jo noe som heter formueskatt. Hvor mye investert kapital må man egentlig ha for å greie å leve av det, gitt at man lever nokså ekstremt frugalt slik som MrMoneyMustache?

  Si at man er så heldig å ha en nedbetalt bolig som er stor nok til familie på 4. Og siden man har pensjonert seg, trenger man ikke bo i byen hvor bolig er dyrt. La oss derfor si at man har en bolig med ligningsverdi på 600k (tilsvarer markedspris på 2.4 mill). Familiens investerte verdier over 1.8 mill utløser da formueskatt på 0.85% (bunnfradraget for gifte er 2.4 mill). Skatt på avkastning er 27%.

  Familien MoneyMustache, som har ett barn, greier seg med $25k (=NOK195k), og det er i USA. La oss si NOK250k for en familie på fire i Norge. Med disse parametrene finner jeg at den norske familien må ha 11 mill investert kapital, altså i tillegg til nedbetalt bolig. Familien MoneyMustache trenger da $625k (=NOK4.875 mill) investert. I Norge må man altså ha over dobbelt så mye investert kapital for å klare seg som i USA.

  Hva tenker du om dette? Påpek gjerne feil eller svakheter i min Norge vs USA sammenligning.

 3. Hei Kristian,

  Ja jeg har link til Mr. Money Mustache da mye av det man kan finne der er bra skrevet. Jeg liker mye av tankegangen og forsøker å dreie min (vår) levemåte mer den veien. Det betyr dog ikke at jeg har tenkt å pensjonere meg helt foreløpig, men kanskje redusere stillingsprosent noe om si for eksempel 10 år? Det kan være en mulighet avhengig av hvordan jeg lever nå.

  Min bloggkollega «Vidde» øverst i kommentarene her har nok mye bedre svar å komme med når det gjelder hvor mye man trenger for levekostnader, da han selv holder på med akkurat det du spør om: http://pengeblogg.bloggnorge.com

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.