Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2015 – status mai

 • Fondsparing denne måneden: kr 2 000
 • Fondsparing så langt i 2015: kr 13 850
 • Gjenstår til 2015 mål (100k): kr 22 800

Det går litt tregt med økonomien for tiden. Ting blir dyrere og arbeidsinntekten har stagnert. Jeg oppdaget her om dagen at det fortsatt var en feil i budsjettet. Kostnaden for å ha barn i barnehagen skulle øke i 2015 og jeg hadde regnet feil slik at vi måtte sette av ekstra penger på et budsjett jeg har presset til maks allerede. Mye på grunn av den korte nedbetalingstiden vi har valgt å ha på boliglånet. 14 år og 10 måneder igjen … 🙂 Det får være verdt det.

Derfor forstår jeg godt hvorfor enkelte kanskje sliter med å ha kontroll. Når selveste jeg som skal være ledestjernen og det gode folke økonomi eksempel ikke en gang klarer å oppdage alt. Vel, jeg har kontroll nå innbiller jeg meg iallfall.

Jeg må gire opp fondsparingen på de måneder som er igjen av 2015. Hvor mye vet jeg ikke nøyaktig enda, men neste måned er det feriepenger og det ligger an til å spare litt ekstra der. Jeg er veldig innstilt på å klare 100 000 totalt i år. På en eller annen måte.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


12 kommentarer om “2015 – status mai”

 1. Skal si det hender det glipper og regnes/tenkes feil her også.
  Så det kan skje den beste 😉

  Veldig tøft med 15 års nedbetaling av bolig! Smart trekk tror jeg.
  Håper du finner nok penger til å nå fondssparemålet også 🙂

 2. Pengebingen: 15 Års nedbetaling er ganske spenstig med vår inntekt akkurat nå, ja. Det er derfor det blir litt lite å rutte med. Derfor er det såpass viktig å ha full oversikt. Har man det så vet man hva som kommer og kan planlegge deretter. 🙂

 3. Jeg har stålkontroll på økonomien, men feil skjer likevel innimellom. Det er derfor det er så greit å ha stålkontroll, for da får ikke slike feil alvorlige konsekvenser 🙂

  Kommer selv til å ha lignende nedbetalingstid når jeg kjøper meg bolig, så er derfor veldig spennende å følge med på dette. Forøvrig merker jeg selv at de økonomiske tidene forandrer seg. Her har vi gått ned ca 10-15% i lønn i år (Alle ansatte i selskapet). Jeg ser at det er flere som er veldig bekymret og merker det godt på den daglige økonomien (med store huslån etc). Jeg selv er fornøyd så lenge jeg fortsatt har jobben (Vi har allerede vært gjennom flere nedbemanninger det siste året).

  Blir spennende å følge målene dine (både huslån og fondssparing) videre 🙂

 4. Aksjebloggeren: Tidene forandrer seg, det merker jeg også. Derfor holder jeg på med litt andre ting også, som kanskje kan spe på inntekten noe. 🙂

  Vi har egentlig planer om å betale ned enda kjappere, men vi skal vente til ungene er ferdig med barnehage og se hvor mye penger vi kan bruke etter det.

 5. Utrolig viktig å spare i aksjer ved siden av nedbetaling av boligllån, så fremt ikke lånet er av en størelse som setter privatøkonomien på spill da. Heier på deg! 😀

  Ellers er det definitivt andre økonomiske tider i vente. Selv jobbet jeg inntil forrige uke i en bransje som jeg trodde var imun mot det som måtte finnes av dårlige tider. Snakker om #fail. Heldigvis har jeg en privat økonomi om er godt rigget til å takle det meste. Tør ikke en gang tenke på hva som ville ha skjedd hvis jeg hadde hatt kr 3 mill i boliggjeld!

 6. Finansnerden: Enig i at det er veldig viktig å spare i annet enn bolig også. Selv om man har verdier i eiendom må den realiseres for å få tak i den. Om man ikke tar opp lån.

  Tolker jeg det rett at du er på jobbleting nå? Jeg jobber selv i IT bransjen, usikker på hvordan tidene ser ut nå. Det får tiden vise. 🙂

 7. Ja, har stålfokus på jobbsøking for tiden. Glad jeg ikke konkurerer om jobbene med folket på vei ut av oljenæringen! Men ordner seg dette. Ser det som en fin fin mulighet til å lære noe nytt og bli kjent med enda flere spennende mennesker. Ledigheten i IT-bransjen vet jeg dessverre lite om.

 8. Lønnskutt og oppsigelser rammer tross alt ikke så veldig mange (ennå!), sier jeg som jobber i en «oljebedrift» som oppbemanner kraftig for tiden. Det forsvinner en del jobber fra oljå, men stakkarene som blir rammet er stort sett unge som fortsatt er i stand til å lære noe nytt. Det har vært en kostnadsgalopp i oljesektoren, i stor grad forårsaket av et overdrevet fokus på HMS og manglende fokus på effektivisering. Det var nok nødvendig med en «krise» som vi nå opplever for å få reversert utviklingen og kommet ned på et mer fornuftig nivå. Når det er sagt, har det jo også vært en kostnadsgalopp ellers i samfunnet og spesielt offentlig sektor, så vi får håpe at man blir tvunget til å ta til fornuft på den fronten også. Som ordtaket går: «Nød lærer naken kvinne å spinne», så greier man som regel å tilpasse seg en situasjon med mindre inntekter, det være seg enkeltpersoner er samfunnet/staten som helhet. Få nordmenn vil lide av litt mindre skyhøyt lønnsnivå, kanskje bortsett fra de som tatt sjansen på å makse boliglånet da.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.