Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2016 – status september: brukslån innfridd og fondsparing gjenopptatt

I forbindelse med økning av boliglånet grunnet skifte av tak ble det ikke trekt noe normalt terminbeløp på boliglånet denne måneden. Første forfall ble endret til Oktober. Vi kunne forsåvidt betalt det inn uansett, men jeg valgte heller å bruke pengene på å slette lånet til elsykkelen istedenfor. Dette var ikke planlagt, jeg benyttet meg av muligheten når den nå var der.

Altså, igang med fond-sparing igjen, denne gangen med en liten vri. Nå vil det synliggjøres hvor stor andel som kommer fra ekstra inntekter og hvor mye som kommer fra lønn.

 • Fondsparing denne måneden: kr 3 000
 • Lønn: kr 2 400 / ekstra inntekt: kr 600
 • Anskaffelsesverdi fond: kr 103 000

Investerer for tiden 80% i Storebrand Indeks – Alle Markeder og 20% i DnB Telecom. Vurderer å endre på dette til kun 100% i Storebrand fondet for å ha ting enkelt. Ikke like spennende dog, så vi får se. Tar gjerne mot tips til spennende fond som kan fylle 20 prosenten.

Det føles veldig greit å komme igang med fond-sparingen igjen. Jeg har fortsatt nødt til å holde min impulsive natur i sjakk. Det har blitt veldig mye bedre, men det finnes bestandig forbedringspotensiale.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


6 kommentarer om “2016 – status september: brukslån innfridd og fondsparing gjenopptatt”

 1. Her lurer du deg selv – du er ikke kvitt lånet på elsykkelen, du har bare flyttet gjelden til et annet lån istedenfor. Resultatet er trolig at du kommer til å bruke lengre tid på å betale gjelden på sykkelen.

  (Dessuten har du jo allerede bil, så da kan du like gjerne selge elsykkelen.)

 2. At jeg har flyttet det som gjensto på sykkelen (7000kr) til boliglånet er forsåvidt sant. I den store sammenheng tror jeg ikke det har så mye å si. Vi har i tillegg til dette også redusert nedbetalingstiden på boliglånet ytterligere i forbindelse med økningen.

  Bilen blir ikke solgt, skal vi kjøre langt er den å foretrekke og det gjør vi innimellom. 🙂

 3. Har gjort noen grep i privatøkonomien som vil frigjøre over 5.000 kroner i måneden. Sammen med økte inntekter fra internett vil dette bli ganske bra. Det vil merkes, for å si det sånn.

 4. Ja, har tenkt å bygge opp en sum. Men jeg vil nok unne meg noen duppedipper i ny og ned også. Føles godt å utvide handlingsrommet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.