Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2017 – status desember: kryptovaluta og mange meninger

Kryptovaluta er i vinden som aldri før og det er mange som har nødt til å mene noe om dette. Du finner folk på begge sider, noen hevder dette er et luftslott som vil forsvinne når som helst. Andre påstår at krypto vil forandre hele finansielle systemet vi har idag.

Uansett hvilken side du befinner deg på vil du finne gode argumenter for og mot kryptovaluta. Derfor er det viktig at du lager deg en egen mening om dette. Selv om jeg mener at kryptovaluta er framtiden, trenger det ikke nødvendigvis bli det.

Poenget mitt er at uansett hvem som uttaler seg, om det måtte være sjefen på J.P. Morgan, kontaktpersonen i banken din, naboen, svigermor eller din favorittblogger må du likevel finne ut av dette selv. For ingen av oss har rett eller feil.

For min egen del ble det et lite kjøp i bitcoin og ethereum denne måneden. 1000 kr delt mellom disse to. Det ble heller ingen ekstra inntekt denne måneden. Tabellen ser nå slik ut:

NavnMarkedsverdi 09.12.17
KLP AksjeGlobal Indeks V205 700 kr
Bitcoin52 000 kr
Ethereum33 000 kr
Sum i NOK290 700 kr

Jeg solgte unna noe krypto for noen måneder siden for å sikre gevinst. Solgte ikke alt men lot det stå igjen litt og det som står igjen har økt en hel del i verdi.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


26 kommentarer om “2017 – status desember: kryptovaluta og mange meninger”

 1. «For ingen av oss har rett eller feil.»
  Er dette kun begrenset til «kryptovaluta», eller alt man skulle mene? =D

 2. Du har tjent 100.000kr på 2-3 mnd, på krypto? Jeg tenkte å sette inn 10.000 på de to du har og bare «glemme» de et års tid pg se. Men det blir vel ikke særlig summer av det? I ditt tempo så er du vel på million fortjeneste om et år

 3. Thomas: Ja dagen jeg skrev dette innlegget stemmer det at jeg har tjent (urealisert) ca 100 000kr siden i sommer, men dette endrer seg svært mye fra dag til dag.

 4. Kryptopopulariteten øker ja. Og nå kommer det nye fenomener med kryptoting – sist ute et spill som heter CryptoKitties som har tatt skikkelig av etter knappe 2 ukers drift. Hvor vil det ende når de store massene oppdager dette. Katter og internett viser seg ofte å være en uslåelig kombinasjon. Etterspørselen etter ETH øker.

 5. Anders: Ja jeg leste om de der kattene, det resulterte visstnok i at transaksjonstiden på ETH ble merkbart tregere. Det blir spennende å se hvor alt dette går.

 6. ETH har også steget merkbart de siste dagene. Blir interessant å se hvordan markedet for de kryptokattene utvikler seg. Det har nettopp startet og de store massene har kanskje ikke oppdaget det ennå.

 7. Coinbase er nede nå – er det vanlig? Jeg kjøpte forresten mine første ETH i går og registrerer i dette øyeblikk at de har steget ca 35% på et døgn.

 8. Anders: Registrerer at mine ETH er verdt litt mer siden jeg skrev dette innlegget ja..

  Coinbase bruker å være nede når det er mye handel og trykk på nettsiden, ironisk nok.

 9. Coinbase kom seg opp igjen nå. Hadde ikke ventet så bratt stigning i løpet av første døgnet, selv om jeg antar at ETH vil få en hyggelig utvikling fremover. Potensialet for kryptovaluta som ETH blir mer synliggjort med kryptokattene, av alle ting. Men dette illustrerer hva som kan komme. Det er jo mye rart som kan digitaliseres og handles med.

 10. Jeg forstår heller ikke hvordan man skal få de inn på Electrum, å få Bitcoin og Electrum til å samarbeide. har lastet inn appen og innstallert begge og begge er oppe og går men ikke lettfattelig

 11. Thomas: Electrum er en lommebok, hvor du kan lagre Bitcoin på din datamaskin. For å få tak i bitcoin kan du kjøpe de på for eksempel Coinbase. Deretter kan du bestemme deg for om du vil la de stå hos Coinbase, eller om du vil overføre de til din egen lommebok (som altså blir electrum).

 12. Anders: Ser det, men krypto svinger såpass mye at når jeg trykker på «Publiser kommentar» kan verdien ha gått ned til $500 igjen. Uansett, artig å se hvor mye beholdningen øker…

 13. Ok- men hvordan kan jeg legge bankkontoen min inn på coinbase? Jeg har bare lagt til et masrercard og kjøpt. Men jeg vet ikke hvordan jeg legger inn skandiabanken kontoen, som du sa virket?

 14. Er det slik at hvis jeg selger så settes det inn igjen på kortet jeg har brukt å kjøpe for? Selvom det er mastercard?

 15. Thomas: Det skal finnes en plass hvor du kan legge inn din konto, har det ikke helt foran meg. Du må bare lete rundt på nettsiden så finner du det sikkert. 🙂

  Når du selger får du utbetalt i euro og de blir stående på coinbase så fremt du ikke overfører det til din bankkonto.

 16. Ok takk for svar. Jeg ser du kun har et fond, utenom kryptovaluta. Jeg har flere indeksfond. Men er det vits, eller holder det med et som du har? Og DNB Teknlogi, det har vært svært bra de siste årene. Jeg er ganske ny på sparing generelt, men lest pengeblogger og din blogg de siste par årene

 17. Thomas: Jeg ønsker ikke å gi noen konkrete anbefalinger. Alle livssituasjoner er forskjellige. Med det sagt anbefaler mange økonomer å investere i indeksfond med lave kostnader. KLP AksjeGlobal Indeks V er et billig indeksfond.

 18. Bitcoin viser klare bobletendenser. Er man heldig, kan man tjene masse penger på det, men man kan like gjerne tape en masse, og det er ingen håndfaste indikasjoner på hvilken vei det kan gå. Det er med andre ord ikke vesensforskjellig fra et lotteri.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.