Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2018 snart over og 150 000 kr betalt på boliglånet

En skal ikke dvele så mye av fortiden, fokus bør være på det som skjer framover. Det kan likevel være fornuftig å se tilbake på hva du har gjort og hvordan du kan gjøre ting bedre for neste år.

Jeg må virkelig tenke over hva jeg har utrettet i 2018 og det er tross alt nokså mye. Dessverre har det blitt noe mindre investering i fond da året har hatt mange uforutsette utgifter. I tillegg har jeg investert penger i opplæring, kurs, musikkutstyr og lignende. Jeg har ikke solgt noe, det jeg har står støtt på ASK kontoen.

I år har det vært en del omveltninger på jobb, det har tatt mye energi og tid. Skal nok ikke klage, har det ganske greit der jeg er men jeg begynner å lure på om det er på tide å finne på noe annet. 10 År uten noen større lønnsutvikling er virkelig ikke morsomt. Spesielt når man står på mye for å dra prosjekter i land og firmaet går så det suser.

Jeg har altså begynt å se meg litt etter annet arbeid da jeg ikke når fram med mine argument der jeg er nå (har prøvd i to år), men det er vanskelig når utdanningen ikke er helt på topp. Stresser ikke noe særlig med dette, finner jeg noe jeg virkelig har lyst til så sender jeg en søknad. Kjenner du noen som trenger en som er god på WordPress / HTML / Foto / nginx / linux så ta kontakt.

Utover det har jeg jobbet mye med mine andre nettsted og prosjekter. Jeg forsøker å legge et grunnlag for en potensiell endring i hverdagen. Jeg har lenge tenkt tanken på å starte for meg selv, men da har jeg måttet bruke av oppsparte midler antageligvis en lang periode og den sitter langt inn. Ekstra inntekt har jeg allerede i varierende grad, men den må bli litt mer stabil og betydelig høyere før en tar et såpass stort skritt. Familie og barn har jeg, og med hensyn til de ønsker jeg ikke ta en såpass stor risiko akkurat nå.

Dette er en av grunnene til at jeg har vært litt «av» her.

200 000 kr på boliglånet

Dette går mer eller mindre automatisk, vi har betalt ned relativt mye på boliglånet i år. Ca 200 000 kroner og fratrukket renter blir det ca 150 000 kroner netto inn på boliglånet. Med vår husstands inntekt vil jeg si at dette er godkjent. Det sier litt at saksbehandleren i SPK (Renten økte i Sbanken, da ble det SPK) mente at vi ikke kunne betale det terminbeløpet jeg mente vi skulle ha. Noe vi har gjort i 3 – 4 år allerede.

Jeg burde virkelig ha stappet mer penger inn i fond i år, noe jeg ikke har gjort. Derfor er det greit å vite at gjelden iallfall er blitt redusert en hel del, og at det arbeidet jeg har gjort i 2018 kan legge et grunnlag for ytterligere investeringer fremover. Noen ganger må det investeres andre steder også.

Jeg ser lyst på framtiden, og 2019 kommer nok til å bli et hendelsesrikt år!


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “2018 snart over og 150 000 kr betalt på boliglånet”

  1. Bra post. Nedbetaling av gjeld kan også sees på som en investering. Anbefaler at du får omgjort bloggen din til HTTPS slik at du ikke faller i rank på Google (er blitt ny standard nå iår). Sjekk ut «Let’s Encrypt» for gratis SSL sertifikat. Bare husk at det må fornyes hver tredje måned, men dette kan delvis automatiseres.

  2. Nedbetaling av lån er sparing ja. Nettstedet kjører allerede på HTTPS og som du sier kjøres det et script som fornyer det hver tredje måned automatisk. 🙂

  3. Så det nå 🙂 Ser ut til at deler av innholdet du linker til er HTTP. Får opp en sånn varlingstrekant i Firefox når jeg besøker siden. Kanskje du kan prøve å endre det til HTTPS lenker slik at det blir en grønn hengelås oppe i adressefeltet. Ser bedre ut 🙂

  4. Trodde nginx skulle redirecte alle http requests automatisk til https, må sjekke det opp. Takk for at du sa fra!

    Noen spesiell side du merket dette på forresten?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.