Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Å kjøpe seg tid

Det er ikke alle som har en detaljert plan over hva de skal bruke sparepengene på, men sparer likevel. Det er selvsagt helt greit, men jeg liker å visualisere hva sparepengene skal bli brukt på i framtiden.

For ti – femten år siden ville jeg gjerne ha en ny og shiny BMW. Det kunne jeg godt tenkt meg i dag også, men jeg har mer lyst til å bestemme over min egen tid. Det vil oppsparte midler hjelpe til med.

Hvis jeg kjøper en BMW må jeg la min nåværende arbeidsgiver bestemme mer over min tid fordi jeg trenger penger til å betale det som trengs for å ha noe slikt. Hvis jeg har lyst til å unngå dette har enkelte materialistiske lyster nødt til å ligge brakk. Det handler rett å slett om prioritering.

Uansett, jeg blir mye mer glad når jeg kan suse forbi bomstasjonen og bilkøa med sykkelen.

Så hva nå? Skal jeg bare la disse pengene stå på bok og være misfornøyd til jeg når målet? Hva om jeg dør i morgen. Trist å ha penger på bok da, kunne heller ha brukt de?

Jeg er allerede fornøyd med alt jeg har. Jeg bor i et romslig og stort nok rekkehus som har fiber internett, varme og grei planløsning. Nabolaget er rolig og barnevennlig. Kjøleskapet er stort sett bestandig fylt opp av mat og vi går aldri rundt sultne. Selv om undertegnede godt hadde hatt behov for det noen ganger…

Det er en garasje utenfor og i den er det mengder med ved jeg har fått helt gratis. Det står også en bil der som frakter oss hvis vi skal på utflukter og ferier.

Inne i huset igjen står det en oversized TV som knapt blir brukt. Gode og komfortable senger på soverommet. Et kjøkken hvor det finnes utstyr til å lage de mest intrikate måltid.

Trenger man egentlig noe mer?

Derfor er det så greit å kunne vite at jeg kan trekke ut noen kroner i måneden ved behov i tilfelle jeg skulle bli arbeidsledig. Eller bruke det som et slags sikkerhetsnett hvis jeg en vakker dag går helt freelance og en måned blir laber jobbmessig.

Å ha en sum penger på bok gir deg altså trygghet og en mulighet til å gjøre det som passer din plan og ikke noen andres.

Hva er din plan?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


5 kommentarer om “Å kjøpe seg tid”

  1. Vi har en fondssparing som skal brukes til konfirmasjonen til ungene. Den er på 250 kr i måneden. Vi har en fondssparing til hvor vi har 1000 kr i måneden, og den er planløs. Det høres forferdelig ut, men på en måte er det greit å ikke ha en annen plan enn «fingrene av fatet», for da har de fått stå helt i fred i en periode med mye utgifter. Det er greit å ta en runde i huset og se at man har alt man trenger, for slik er det for de fleste.

  2. Man klarer seg i grunnen med langt mindre enn man tror, og kan ha det like fint for det.

    Man trenger hverken stort hus, fet bil eller masse ting og tang som samler seg opp i bod og skap. Selv har jeg en plan om å bli mer økonomisk uavhengig gjennom å øke inntektene fra min internetthobby. Å lage og utvikle nettsider er spennende og morsomt. Enda mer gøy er det at man kan tjene gode penger på det. Det vil jeg jobbe videre med. For min del hadde jeg klart meg bra med en inntekt på 1.000 kroner dagen. Faktisk er det oppnåelig med inntekter fra nettet. Da hadde jeg ikke trengt å være i ordinær jobb og kunne dyrket min lidenskap enda mer.
    Jeg har undersøkt diverse nettsider og hvilke annonsepriser de har. Formuebygging, ta en titt denne nettsiden: http://www.kondis.no/kontakt-oss.372559.nn.html og se på «Annonsepriser for nettannonsering». De tjener et sekssifret beløp i måneden på nettannonser. I likhet med min nettside, er dette et nisjenettsted. Mitt nettsted har omlag samme antall lesere pr måned. La oss si jeg hadde hatt annonsepriser til en brøkdel av hva de tar, feks. 25 prosent. Selv det ville ha gitt en anseelig månedsinntekt. Men ta en titt på linken. Man gjør seg jo noen tanker når man ser prisene og sammenligner antall lesere og øvrige forhold 🙂

  3. Anders: Å klare seg på mindre enn normalen er helt klart mulig. Å stå mot alle ytre krefter er litt vanskeligere.

    Jeg tok en titt på nettstedet og annonseinntektene de har er virkelig imponerende. Lurer på hvordan de har fått det til.

  4. Ja de får godt betalt 🙂 Men jeg har sett lignende priser på andre nettsider i den størrelsen. Vurderer å gå videre med dette etter at nettsiden har fått en makeover slik at den blir enda mer innbydende for både lesere og annonsører. Forøvrig har jeg testet litt på Adsense i forhold til annonsestørrelser, plasseringer osv, og i høst oppdaget jeg en liten justering man kan gjøre som bidro til å øke betalingen pr annonse umiddelbart. Det utgjør en ganske stor forskjell. Man lærer stadig 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.