Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Anonym på Internett? Njaaa…

Det er over to år siden jeg startet formuebygging. Den gang på blogspot som en gratisblogg. Jeg husker at jeg snakket med min samboer om denne bloggen og at jeg tenkte å brette ut hele vår økonomi som hvem som helst kan ta del av. Hun var nok litt skeptisk til dette men jeg ga beskjed om at bloggen skulle være helt anonym. Da var det helt greit for hennes del, så lenge den var anonym.

Så starter jeg da, blogger om billånet. Oppdateringer på fondsparing. Litt syting over DNB Nor sin nettbank og slike harmløse ting. Så får jeg plutselig lesere av bloggen som kommer med sine meninger og formuebygging vokser. Det var jo ikke meningen at jeg skulle få lesere? Bloggen var egentlig ment som en form av ventil for mine egne tanker. Nei dette er morsomt! Jeg blogger videre og får fler og fler som leser det jeg spytter ut av tekst og alt er egentlig ganske morsomt!

Likevel har jeg hele tiden i bakhodet hatt den tanken om at skulle jeg bli avslørt skal jeg kunne stå bak alt jeg har skrevet. Det er nok en sunn holdning uansett om du er anonym eller ikke. Før eller siden kommer jeg til å bli avslørt og da kan jeg ikke komme i etterkant og mene noe helt annet.

Jo, en eller annen gang blir min identitet avslørt, og for meg så er det egentlig ikke så farlig. Jeg har ingenting å skjule. Det er ikke mye anonymitet igjen i samfunnet uansett, bare se på skattelistene for eksempel.

Det er en leser av denne bloggen som har funnet ut hvem jeg er, og leseren har truffet helt rett. Grunnen til dette er en menneskelig feil hos firmaet som hoster denne bloggen. Nå er det ikke slik at jeg syter så veldig mye, men en slik feil som dette mener jeg absolutt ikke skal skje. Det bør være nulltoleranse mot slikt, det handler tross alt om min identitet. Litt nedetid kan jeg leve med, tekniske feil og den slags.

Jeg vurderer faktisk å bytte webhotell grunnet denne episoden. Hva tror du? Er det for sytete av meg å bli sint på grunn av dette? Jeg er iallfall ganske irritert!

Nuvel, jeg kommer til å fortsette å være anonym så lenge jeg kan og håper at du som leser forstår dette. Jeg har forståelse for at min troverdighet får et lite hakk i lakken, men det får være.

Og ja, øyet der oppe er mitt…. 😉


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


8 kommentarer om “Anonym på Internett? Njaaa…”

 1. Skal du bytte, bør det ihvertfall bli til Hostgator. Jeg synes man kan forvente at slikt skal fungere. Sløvt av hosten din å ikke kontrollere dette på en eller annen måte.

 2. Jeg har akkurat samme holdning som deg og ville nok ha blogget anonymt om jeg skulle brette ut min egen private økonomi jeg også, og det var jo akkurat det som var planen min også i begynnelsen, det er også grunnen til at jeg er anonym nå. Men de aller fleste jeg kjenner vet hvem jeg er. De fleste bedre kontakter jeg har på internett vet hvem jeg er. og jeg skriver ikke så mye om min egen økonomi som først planlagt. Så en skal ikke se bort ifra at jeg kommer ut av skyggen i overskuelig fremtid ihvertfall 🙂

  Men du som fortsetter å brette ut din private økonomi, forstår jeg at ønsker å fortsette å være anonym.

  Jeg så denne kommentaren som ble lagt ut og jeg har også fått flere som har henvendt seg til meg med at de har funnet ut hvem jeg er. Jeg tror det ligger en trang hos enkelte å finne ut hvem en er om en blogger anonymt. For det jeg lurer på er når de har funnet ut hvem du er, hvem jeg er, hva så? Hva nå? Hva bruker de den informasjonen til? Nada…

 3. Ja nå er det en håndfull som vet hvem jeg er. Sindre på glabladet for eksempel, ettersom jeg har annonse der. Også noen fler. 🙂

  Tror ikke jeg skulle gjort ting så veldig annerledes egentlig. Mulig jeg har tonet ned økonomidelen til høyre en del eventuelt gjemt den bort, jeg vet ikke helt.

  Hostgator har jeg kikket en del på, de er iallfall mye billigere enn de jeg har nå. Kanskje jeg skal flytte nettstedet dit. Det er jo en del prakk med flytting av domener også.

 4. Jeg bruker Hostgator og er veldig fornøyd 🙂 Veldig rask og god kundeservice har de også.

 5. Formuebygging,

  Jeg er helt på linje med dine meninger om dette. Synes heller ikke det gjør noe at jeg ikke vet hvilket navn du har. Sånn er det i praksis med langt større aviser enn en vanlig blogg. De færreste vet f.eks. hvem som har skrevet dagens lederartikkel i VG eller for den saks skyld Aftenposten. Den er navnløs. Det er forskjellige personer som bytter på å skrive de, dog en mindre krets.

  Jeg mener at det er innholdet som teller. Det er det som er det interessante. Vil jeg lese om økonomi så leter jeg frem steder jeg kan lese om det. Uten at jeg vil vite så mye mer. Vil jeg lese om matoppskrifter så er jeg interessert i maten og ikke noe annet.

  Jeg synes heller ikke argumentet om troverdighet har noe hold i seg. Er innholdet bra så står det seg.

  Selv vil jeg være anonym – i likhet med mange andre. Da jeg skulle ha et webhotel var det så mye nytt å lære at jeg ikke tenkte på at mitt fulle navn og adresse vil komme frem senere på whois. Hadde jeg visst det så ville jeg aldri registrert mitt fulle navn og adresse. Men det er ikke så farlig, det er en blogg som skriver om et produkt. Bare rene faktating og helt uproblematisk. Men det irriterer meg at navnet og hele adressen min and googles frem.

  Men jeg har lært til neste webside jeg skal lage og avslutte den jeg har nå.
  Forstår godt din irritasjon. Har denne leseren din sporet deg opp aktivt da, eller oppdaget det ved en tilfeldighet?

 6. Jeg ser forresten at du vurderer Hostgator. Det var der jeg registrerte meg og hvor mitt fulle navn nå er synlig. Mye bra med Hostgator, men når man registrer seg så er det den informasjonen du oppgir som også kommer på Google etterpå… Bare som et tips.

 7. David,

  Helt enig med deg. Jeg er en av de som ble introdusert til Internett på 90 – tallet, da det startet å bli litt mer tilgjengelig for folk flest. Noe jeg kjapt oppdaget var at jeg måtte lage meg et eget filter. Alt man leser på nettet må leses med et kritiskt øye. Uansett om det står et navn bak artikkelen / teksten eller ikke.

  Skal jeg bytte til hostgator må jeg nok sende de en e-post først. Da jeg må ha en tilleggstjeneste som skjuler min kontaktinformasjon.

 8. Ja, jeg har en tileggstjeneste hos Hostgator for å være anonym. Tok 5 min å få det opp med chatsupport. Og koster noen få $ ekstra i året.

  Enig med deg her David!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.