Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Arbeidsbil, fondkjøp og kontoendringer.

Da har jeg fått ordnet meg en relativt billig bil jeg skal bruke i jobbsammenheng. Prisen totalt inklusive omregistrering vil bli 17 000 kroner. Disse pengene har jeg tatt fra den konto jeg har kalt «Ferie». Jeg har kunnet finne en billigere bil men jeg synes det er så utrolig vanskelig å finne noe i den prisklassen. Det er enkelt å finne et vrak for å si det sånn.

Forsikring blir ikke så dyrt heller, velger ansvar på denne bilen noe som vil koste 1 962 kr / år. 163,50 kr i måneden altså. Det kan jeg leve med. Det er med 70% bonus.

En annen bil jeg var å kikket på for noen dager siden hadde en rimelig morsom selger. Han gikk rundt bilen å sa at det var bare litt overflaterust på den samtidig som han rykket litt i hjulbuene. Jeg tror han ble litt overrasket da han 2 sek etter rykkingen i hjulbuene satt med en god håndfull neve med rust. Denne kommentaren ble yttret… «oi da… det var visst ikke bare overflaterust her».

Jeg tok en kjøretur bare for å være litt hyggelig. Først hylte viftereima noe jævlig, bremsene virket nesten ikke i det hele tatt. Jeg måtte omtrent stå på bremsepedalen for å stopp på vraket. Selgeren påsto at han var bilmekaniker å det bare var å gasse på litt mer så forsvant hylingen. «Javel» – sa jeg.

Jeg sa til selgeren at jeg ser meg etter noe annet isteden og takket for prøveturen. Like greit å være ærlig. Underholdende var det iallfall.

Det betyr at jeg har 3 000 kroner igjen på den kontoen. Men snart blir det bare 2 000 kroner igjen fordi jeg har lagt inn en ordre på Skagen Global nå i dag. Børsen har rast kraftig ser det ut som og jeg ønsker å benytte sjansen når andelene er billige. Er jeg heldig blir det en rekyl-effekt slik at andelene kanskje blir mer verdt om noen dager. Eller ikke, ingen som vet så det er nesten litt gambling. Anskaffelsesverdien blir nå 11 000 kroner, det er ikke så ekstremt langt fra målet på 15 000.

Jeg kommer også til å avslutte kontoen som heter Ferie å sette over resten av pengene til min private sparekonto isteden.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


5 kommentarer om “Arbeidsbil, fondkjøp og kontoendringer.”

 1. Jeg var skikkelig stressa over den feriekontoen….nå kan jeg puste lettet ut! Selv har jeg snart brukt opp hele bufferten på flybiletter! Trenger sikkert en reisekonto!!!Men vær så snill å sjekk bremsene før du legger ut på veien. Billig livsforsikring…..

 2. Stressa over feriekontoen? Hva mener du med det? 🙂

  For meg holder det med de kontoer vi har pr i dag, synes nesten det er muligens litt for mye enda. Men det funker veldig bra så da får det bare være sånn.

  Joda bremsene på bilen virker kjempebra, egentlig alt på bilen er i god stand. Kjempefornøyd med den. Flere som har vært enige med meg at jeg har gjort et røverkjøp. Og jeg gikk faktisk i hovedsak etter magefølelsen…

  Nei nå skal jeg til kjøleskapet å hente meg en til Pilsner Urquell.

 3. Sitter her i sofaen med en kopp te og kikker på Hotrod. Tror jeg kunne likt å bygge biler.Skal kanskje satse på det i neste liv? Til da får jeg ta til takke med sykkeln. Feriekontoen, ja – jeg var vel mest missunnelig….:) PS. Øl skal være mørkt og ha MYE smak. Ellers kan det være det samme!

 4. Hu, bilköp är det värsta jag vet – blir aldrig en bra affär… Vi lade ned lite extra pengar sist vi köpte bil och satsade på en nyare bil – men bara 5 månader efteråt kostade den oss 12000 kr i reparation… 🙁

  Bilar är ett nödvändigt ont! 🙂

 5. frisk ekonomi:

  Otur det med bilen. Vi har vært heldige med vår bil som vi kjøpte for litt over et år siden. Men vi må gjøre en bremseservice på den nå. Skal levere inn den i morgen. Men det tror jeg at jeg lager et eget bloginlegg om, det er jo av økonomisk natur 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.