Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Betale boliglån raskere eller spare i fond

Vi har økt betalingen på boliglånet med 1500kr i måneden. Dette er penger vi tidligere har brukt å sette av til en bufferkonto som nå heller går til nedbetaling av gjeld.

Til sommeren 2017 regner vi med at det blir frigjort 4 000 kr ekstra i måneden da barn slutter på SFO. Planen er at disse også skal dyttes inn i boliglånet og da skal det gjenstå kun 9,5 år igjen til vi er gjeldsfri. Hvis vi ikke betaler noe ekstra utover dette.

At det er ca 10 år igjen til huset er nedbetalt føles veldig bra. Spesielt når normalen her i landet er at gjeld er noe du må leve med til du blir gammel. Føler ikke at vi gir slipp på noe heller når det gjelder materialistiske ting. Vi har bil, vi har mat, vi har klær, jeg har til og med en Mac og iPhone. Hytte, dyre biler og slikt er ikke noe vi har behov for. Vi har familie som allerede har slikt og vi ferierer mye sammen med familie.

Samtidig har jeg lekt med tanken om å kanskje øke nedbetalingstiden på lånet nå som renten er såpass lav og heller bruke disse pengene på å investere i fond istedenfor. Dette byr selvfølgelig på noe risiko og det er en såpass stor økonomisk beslutning at alle i husstanden må være enig i dette. Slik er det ikke nå og uansett sparer jeg for tiden nok i fond likevel. Det ligger også an til renteøkninger fremover og da vil det være viktigere å få betalt ned lånet uansett.

Det er vanskelig å finne en «perfekt» balanse, men jeg tror vi har noe bra på gang nå. 👍


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


5 kommentarer om “Betale boliglån raskere eller spare i fond”

  1. Hvorfoe sparer du i fond i stedet for å kaste alt på huset? Blir det mer lønnsomt på sikt?

  2. Lønner det seg å spare i fond samtidig som du betale ned huset på under 10 år? Er det bedre enn å betale huset ned på 6-7?

  3. Thomas: Jeg vil ikke gå glipp av eventuell høyere avkastning i aksjemarkedet sammenlignet med lånerenten. Samtidig vil jeg bli gjeldsfri så fort som mulig også så jeg prøver å få til en fornuftig kombinasjon av fondsparing og nedbetaling av lån.

  4. Selv sparer jeg så mye som mulig i fond og så lite som mulig på boliglånet, nå som rentene er så lave. Hvis renta blir mye høyere vil jeg nok omprioritere og evt cashe inn en del på boligen. Men skjønner jo at det høres deilig uten lån. Jeg mener et viktig poeng å tenke på er at også inflasjonene vil spise opp lånet på sikt. To millioner for fire år siden er ikke det samme i dag…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.